Предлагам ви рецепта за бърз и вкусен обяд или вечеря. Прекрасна е за студените зимни дни, особено с чаша червено вино. Можете да я поднесете с печени картофи или само със салата. Не ми хрумна по-литературно име от Голямо кюфте :), но ви гарантирам, че името е без значение, когато хапвате такава вкусотия. Аз го приготвих в мултикукър, защото в него става много по-сочно. По същия начин можете да го изпечете и във фурната. Приготвя се изключително бързо. Необходимо е само да омесите всички съставки, в една купа, заедно с каймата, и да я изпечете. Към края на печенето изсипвате заливката и допичате.
Продукти:
500 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
връзка магданоз
връзка копър
1/2 ч.л. горчица
1 яйце
2 филии мокър хляб
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
продукти за заливката:
1 яйце
150 г настърган кашкавал
1/2 ч.л. червен пипер
Сложете в купа каймата. Добавете нарязаните на ситно лук, чесън, копър и магданоз. Наронете две мокри филии хляб без да ги отцеждате. Чукнете едно яйце и сложете горчицата и подправките. Омесете каймата с ръка.
Намажете дъното на мултикукър съда с малко зехтин и разпределете месото. Заравнете добре. Включете на програма BAKE, на температура 180 градуса за 50 минути. Натиснете START. Пет минути преди края залейте със заливката и допечете.
Поднесете топло.
Да ви е сладко!
Вкусотийка:)) В къщи е познато като кекс от кайма, защото го пека във форма за кекс.
ОтговорИзтриванеАз слагам във него и кремвирш,сварено и нарязано яйце,беконче ,кашкавал,без отгоре да поръсвам с кашкавал
ОтговорИзтриванеЛесно, бързо и вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Уха, записвам за през седмицата, след работа, чудесна вечеря!
ОтговорИзтриванеХм, това е торта-кюфте. Но подобни импровизации за незаменими в късните вечери, когато се прибираш от работа и трябва да се яде вкусна, домашна и бърза храна. Поздрави и поздравления, Ани!
ОтговорИзтриванеА във фурна в малка кръгла човенена чинийка получава ли се? Нямам нито мултикукър , нито форма за кекс
ОтговорИзтриванеРазбира се, че се получава. Слагате го в кръгла тавичка, само гледайте да е по-дълбока, за да добие височина, по-сочно става.
ИзтриванеБърза и лесна вкусотийка.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ИзтриванеМоята майка го приготвяше, но вътре слагаше топено сиренце и гъбки, а отстрани на тавичката се печеше в доматено пюре. Пробвайте и този вариант, много вкусно
ОтговорИзтриване