Търсене в този блог

четвъртък, 28 юли 2011 г.

Печена сьомга в марината и гарнитура от зелена салата с грейфрут и авокадо

     Инвестирайте в покупката на вкусна и полезна сьомга поне веднъж седмично. Сьомгата е безценен източник на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Съдържа още калий, калции, фосфор, цинк, магнезий и витамини, сред които и карнитин. Омега-3 мастните киселини и карнитина ускоряват метаболизма и изгарянето на калории. Не случайно е любима риба на отслабващите и спортистите. Сьомгата понижава риска от сърдечно-съдови заболявания, предпазва от рак, остеопороза и артрит и регулира кръвното налягане. 



      Моето рибно предложение днес е по рецепта на тв водещата Мия Сантова за ароматна и невероятно бърза за приготвяне сьомга с марината от едрозърнеста горчица и лимонов сок, а за гарнитура  ви предлагам витаминозна и свежа салата с грейпфрут и авокадо. Диетично и същевременно много вкусно.



Продукти за рибата:

3-4 парчета сьомга
сол

за маринатата:

сокът от два лимона
1 ч. л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. горчица
сол и черен пипер
връзка копър
струйка зехтин




Продукти за салатата:

1 зелена салата
рукола
5-6 листа прясна мента
1 грейпфрут
1 авокадо
50 гр. царевица
50 гр. филирани бадеми

за дресинга:

сокът от 1 лимон
1 ч.л. едрозърнеста горчица
сол



   Пригответе маринатата като изстискате лимоните, добавите двата вида горчица и подправките. Разбъркайте добре. Поставете по-голямо парче фолио на дъното на тава. Сложете рибните филета, посолете и полейте обилно с маринатата. Завийте добре във фолиото и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути. Поднесете топла със свежа салата.



     За да приготвите салатата накъсайте с ръце и разбъркайте зелената салата, руколата и листата мента. Почистете и нарежете на парчета грейпфрута и авокадото. Добавете царевицата и полейте с дресинг от разбъркани едрозърнеста горчица и лимонов сок. Поръсете с филирани бадеми.

     Да ви е сладко!
     

12 коментара:

  1. Много апетитно изглежда! Тази седмица вече минахме рибния ден, но другата със сигурност ще изпробвам тази рецепта! Поздрави!

    Byby
    http://bybyskingdom.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Ех,Ани,колкото и да е полезна,а пък и стои на снимките супер красиво с този оранжев цвят,но не ми е по вкуса пустата сьомга.Само ми гали окото!
    Но салатката ти е направо разкош,бих си взела двойна порция от нея!

    Великолепно и красиво,симфония от цветове!

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Looks tempting:) Easy tasty dish for summer days;)
    Although it's winter here now I wouldn't mind a piece:)

    ОтговорИзтриване
  4. Изключително красиво и полезно! Ани, каня те да ми гостуваш с тази рецепта в otslabnismen.blogspot.com. Ако си съгласна ми пиши - много ще се радвам! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Обожавам сьомга! Ани, твоята изглежда прекрасно! Салатката също е много изкусителна!

    ОтговорИзтриване
  6. ByBy, надявам се да се хареса рибката на цялото семейство:) Благодаря ти за милите думи!

    Еликсирче, разбира се, може би не всеки обича риба като цяло. Аз лично я обожавам и гледам да хапвам всякаква колкото се може по-често. Радвам се, че ти е харесала салатката. Много е свежа и вкусна наистина!:)хубав уикенд:)

    Dzoli, you are very welcome at my page. Nice to see you. I am glad you liked the pics. Hope you can translate the text. best regards

    Paradisemou, благодаря ти за поканата, с удоволствие ще гостувам в твоя блог. Само ми кажи какво трябва да направя:)

    ellyganova, и аз, и аз:))Благодаря за милите отзиви. Добре дошла при мен:)

    ОтговорИзтриване
  7. Ани, би ли ми дала е-майл, за да комуникираме по повод твоето гостуване в моя блог? Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Paradisemou, e-mail-ът ми е във Всичко за мен, горе на страницата ми в дясно. Има и телефон за връзка.Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  9. Супер е ! Сега ще изненадам скъпата със супер обяд. Благодаря за предложението!

    ОтговорИзтриване