Още една идея за вкусно пилешко - с плънка от ароматна гъбена паста и босилек, в пухкав сос Бешамел. Много ми допадна. От соса пилето не става сухо. Поднесете го с пъстра салата и ще имате една чудесна лека вечеря :)
4 бр. пилешки гърди
250 г гъби Печурка
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
връзка пресен босилек
1 кафена ч.ч. вино Марсала (или друго червено вино)
1/2 ч.л. мащерка
зехтин
черен пипер
сол
продукти за соса бешамел:
50 г масло
3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
черен пипер
сол
галета за поръсване
зехтин
Разрежете пилешките гърди хоризонтално на половина и ги изтънете.
Измийте и нарежете гъбите на парчета. Поръсете ги добре с брашно. Сложете ги в блендер. Обелете лука и чесъна, нарежете ги и ги сложете и тях при гъбите. Поръсете с мащерка. Пасирайте, докато получите паста. Прехвърлете сместа в тиган и я запържете за няколко минути в малко зехтин. Налейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Бъркайте, докато се изпари алкохола и отстранете от огъня.
Стопете в тенджера с незалепващо дъно бучката масло за соса бешамел. Поръсете отгоре с 3 с.л. брашно и бъркайте с бъркалка непрекъснато. Налейте млякото и продължете да бъркате до сгъстяване на соса. Отдрепнете от огъня и поръсете с 1 ч.л. червен пипер и чукнете две яйца. Разбъркайте всичко добре.
Вземете малка тавичка или йена. Сложете на дъската едно от изтънените филенца. Намажете го обилно с гъбената паста. Поръсете отгоре с нарязан на ситно или накъсан босилек и навийте на рулце. Сложете го в йената (тавата) с прехлупената част отдолу. По същия начин навийте и останалите рулца и ги подредете в тавичката. Полейте със струйка зехтин и ги залейте със соса бешамел обилно. Поръсете повърхността с галета и запечете ястието на 200 градуса за 30 минути.
Да ви е сладко!
Източник: Бон Апети
Ани,чудесна идея за гъбена паста!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам да има някакво сосче към месцата!
Поздрави и хубаво настроение!
Ани,много вкусно при теб...
ОтговорИзтриванеАни, предложението е невероятно!
ОтговорИзтриванеИнтересна плънка и вкусно сосче!
Слънчеви почивни дни!
Чудесни рулца, Ани! Красиви снимки! Сърдечни поздрави! ツ
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта, Ани! Привлече ме в заглавието пухкавият сос бешамел - от яйцата ли става пухкав? И още едно питане - в топлия сос ли ги слагаш? От продуктите съдя, че това ще ни хареса и ще се възползвам от рецептата. Благодаря и хубав съботен следобед!
ОтговорИзтриванеАни, чудесно поднесено ястие, красиво и много вкусно! И мен това пухкавото ме заинтригува? Хубава нова седмица, Ани!
ОтговорИзтриване