вторник, 22 октомври 2013 г.

Пиле в було с броколи и сирене Скаморца

    В сезона на броколите се насладете на това деликатно и крехко пиле в було, с броколи и пушено италианско сирене Скаморца. Пилешките пържоли в було са невероятно вкусни  и крехки, печени на фурна с бяло вино и сирена, а като им добавим броколи получаваме едно чудесно ястие, компания за чашата ви бяло вино. 


Продукти:

4 пилешки пържоли от бут в було
1 ч.ч. качествено бяло вино
1 средно голяма глава броколи
200 г сирене Скаморца
100 г сирене Ементал
прясна мащерка
черен пипер
сол


Нарежете главата броколи на цветчета. Сварете ги в подсолена вода за около 5-10 минути, до омекване. 
Сложете пилешките пържоли на дъното на тавичка за печене. Поръсете ги с черен пипер и малко сол (тъй като булото е леко солено), настържете 1/3 от сиренето Скаморца и залейте с чаша вино. Поръсете с прясна мащерка. Покрийте пържолите с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 50 минути. 


Извадете тавата и разпределете розичките броколи върху пилешките пържоли. Настържете сиренето Ементал и сиренето Скаморца, поръсете с малко черен пипер, сол и прясна мащерка и запечете докато сирената се стопят и добият лек загар.
Поднесете ястието топло, нарязано на парчета.


----------------------------------------------------

ЕТНО Совиньон блан и Мискет

Опитайте свежест като никоя друга. Совиньон бланът е характерен със своя интересен, характерен цитрусов нос, докато Мискетът е известен с нежността на растителния характер и билковите акценти. Ароматът му е нежен, напомнящ на зелена ябълка и свежи цитруси.
Това вино си заслужава да бъде споделено с приятели, в компанията на вкусно пиле с броколи и сирена.


Да ви е сладко!



10 коментара:

  1. Ани, наистина е чудесно! И аз днес тъкмо си хапвах броколи, ама задушени на пара - голяма вкусотия. Представям си това колко по-вкусно е. :)
    Усмихната вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти! Наистина е много вкусно и крехко, топи се в устата :) Хубава вечер

      Изтриване
  2. Ох, Ани съблазняваш, изкушаваш и какво ли не ми причиняваш с тази рецепта! И даже поднесено подобаващо с прекрасно вино! Голяма вкусотия! Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, радвам се, че ти харесва :) Спокойна вечер и на теб

      Изтриване
  3. Превъзходно ястие,Ани,с любимите броколи и сирена,приветствам с две ръце!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусно Роси, непременно опитай.Поздрави

      Изтриване
  4. О, Ани, какво сочно и ароматно предложение!!! И аз купих броколи, но вече го скроих на друго. Но ще си сложа отметка и твоята версия да пробвам! Лека нощ от мен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, непременно го опитай, много е крехко и сочно :) Поздрави

      Изтриване
  5. Изглежда прекрасно,няма как да не ме изкуши да го приготвя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя, няма да съжаляваш. Купувам пилешки пържоли от бут в було от пазара Красно село от магазина на Партньори, винаги е много хубаво. Ако имаш път вземи и опитай рецептата. Сърдечен поздрав и успешна седмица.

      Изтриване