Търсене в този блог

понеделник, 7 април 2014 г.

Прясно изцеден сок "Дъга"

      Когато човек е болен се старае да поема колкото се може повече витамини, за да вдигне организма си на крака. Истината е, че човек не може да изяде толкова много плодове и зеленчуци наведнъж, освен ако не ги изцеди на сок например. Това се получава с помощта на сокоизтисквачка, тип центрофуга, която отделя чистия сок от фибрите. Получената течност е богата на витамини, минерали, антиоксиданти и ензими, които достигат директно до клетките на тялото. По този начин усвояваме точно за 15 минути всички полезни вещества, без да ни става тежко и без да хабим енергия. Тялото се лекува. 


         Пийте плодово-зеленчукови сокове между храненията през деня, дори и да не сте болни. 
Препоръчително е да пиете повече зеленчукови, а плодовите, които са по-богати на захари да пиете основно сутрин, преди или след тренировка. Когато включите и смутита (блендирани плодове и зеленчуци с вода, сок или мляко, които са богати на фибри) спокойно можете да замените някои от храненията през деня с тях, защото са много хранителни и засищащи. Начинаещите е добре да започнат с повече плодови сокове и постепенно да добавят и зеленчуци, докато свикнат с вкуса, който между другото е фантастичен! Лично аз, когато пия сокове и зелени смутита имам чувството, че пия директно от извора чиста СВЕЖЕСТ!!! Толкова ми е приятно, особено като знам колко витамини и минерали поемам. 
        Ще споделям с вас рецепти за сокове и смутита, които пия през деня. Ако вдъхновя поне един човек да направи една малка крачка към здравето си ще бъда много щастлива! Отделно ще ви разкажа за зелените смутита, които пия.
      Днешният сок кръстих прясно изцеден сок "Дъга", защото в него се съдържат всички цветове. Преобладава разбира се червеното, заради цвеклото и чушката. Много е освежаващ и богат на витамин C, от магданоза, чушката и морковите. Мощен антиоксидант с лек аромат на джинджифил, който действа противовъзпалително.


Продукти:

3 червени чушки
половин голяма глава червена цвекло
3 моркова
2 големи зелени ябълки
1 круша
парче джинджифил
връзка магданоз

Аз ползвам сокоизтисквачка Philips, в която не е нужно плодовете и зеленчуците да се белят. Пулпата сама се отделя в контейнер. Необходимо е само да измиете зеленчуците и да отстраните семките на чушките и да ги нарежете с големина, подходяща за отвора на блендера, след което да ги изстискате с приставката. Пийте на момента, докато все още витамините са в сока. Изхвърлете пулпата и измийте сокоизтисквачката и чашите веднага, защото когато засъхнат много трудно се мият.

Наздраве!
Горещо препоръчвам сайта www.zdravei.org, където можете да прочетете много подробна и изчерпателна информация за Джусинга като цяло.

3 коментара:

  1. Закуските са ми подобни! Но няма как да не опитам и твоя вариант, Ани! Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение за хубав ден, здраво тяло и Дух!

    ОтговорИзтриване
  3. Нося си сламка :) Ще има ли такова полезно сокче и за новодошлите?! :)

    ОтговорИзтриване