Някои рецепти, от момента, в който ги опитам, нямам търпение да ви ги представя, защото знам, че ще бъдат абсолютен хит! Днешната рецепта е такава. Толкова лесна, с достъпни продукти, бърза и невероятно вкусна! Поднесох кюфтенцата със задушени пресни картофки и буквално си облизахме пръстите. Кюфтенцата са много ароматни с пресен лук и чесън и пресен босилек, в нежен сос. Горещо ви ги препоръчвам :)
Продукти:
500 г пилешки гърди
връзка пресен лук (1/2 глава стар лук)
връзка пресен чесън
шепа листенца босилек
1 яйце
черен пипер
сол
зехтин
продукти за соса:
200 г заквасена сметана
150 г кашкавал
1 ч.л. ретро Дижонска горчица
черен пипер
сол
пресен босилек за поръсване
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смелете в блендер пилешкото месо, докато стане на кайма или го нарежете с нож на ситно.
Сложете го в купа и чукнете едно яйце. Нарежете на ситно връзка пресен лук и пресен чесън, както и шепа пресен босилек. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. С леко навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и ги подредете в тавичка или йена. Полейте ги със струйка зехтин и ги печете за 20-25 минути.
В купа настържете кашкавала. Добавете заквасената сметана, горчицата, черния пипер и солта и разбъркайте. Отворете фурната и поставете по една чаена лъжица от сместа върху всяко от кюфтенцата. Допечете за още 10 минути, докато сосът се стопи.
Поднесете топли, поръсени с пресен босилек.
Иде ми и на мен да си оближа пръстите! :)
ОтговорИзтриванеМного са апетитни, Ани :) как няма да си оближете пръстите :)
ОтговорИзтриванеАни, наистина изглеждат от рецептите, които са невероятно кадифена на вкус и търпят промени с подправките, а вкусът е гарантиран
ОтговорИзтриванеИзглеждат много вкусни, Ани. :)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, Ани!
ОтговорИзтриванеИ толкова ароматна....
Хубава съботна вечер!
Пилешкото месо сурово ли е когато го мелите?
ОтговорИзтриванеГотини кюфтенца, аз пък нямам търпение да ги опитам:). Честит Лазаровден и нека домът ви е Благословен!
ОтговорИзтриванеZdraveite,a dali 6te se polu4at sus svinska kaima?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз не съм опитвала, но един читател ми писа, че е пробвал със свинско. Явно става :)
ИзтриванеЗдравейте, аз пробвах със свинска кайма.Ами ..... станаха доста мазнички :).Следващият път ще пробвам с пилешко МЕСО, както в по рецептата ви.
ОтговорИзтриванеЗдравейте :) Да сосът е със заквасена сметана и със свинска кайма си става по-мазничко. Затова предпочитам пилешката, по-лека е и става много вкусно. Надявам се да ви харесат :)
ИзтриванеЗдравейте, Ани :) Пекох пиле и ми остана месо, мога ли да го смеля в блендера и да го използвам за тези кюфтенца или няма да стане?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, печеното пилешко като се смели ще стане на каша буквално. Няма да стане добре. По-скоро бих ви предложила да си направите едни бързи пълнени тортили за вечеря или лек обяд. Печеното пиле, малко авокадо, крема сирене, домат и босилек и навивате. Вкусотия!
ИзтриванеБлагодаря Ви за идеята! А в какво се завива? Да си купя арабски питки от магазина или могат и като салата да се хапват?
ИзтриванеДа от магазина, казват се тортили. При хляба обикновено.
ИзтриванеДа от магазина, казват се тортили. При хляба обикновено.
ИзтриванеЗдравейте, смятате ли че картофи соте биха били подходяща гарнитура?
ОтговорИзтриванеДа идеална дори :)
Изтриване