Търсене в този блог

понеделник, 18 август 2014 г.

Суров малинов крем и подарък за трима от вас

    Скъпи приятели, много се вълнувам да споделя с вас моето участие в августовския брой на любимото ми кулинарно списание на родната сцена "МЕНЮ". Искам специално да благодаря на Людмил Хайдутов и редакцията за поканата и коректното отношение. Специално за списанието приготвих три изкусителни и невероятно вкусни рецепти - Средиземноморски доматен пай с артишок и аншоа, Чийзкейк с авокадо и лайм и Салата с нахут, авокадо и риба тон. От редакцията ми предоставиха три броя списания от броя с мое участие, за подарък на трима от вас.


За да получите списанието е необходимо да направите следното:
  • да харесате страницата на Вкуснотека във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoteka
  • да ми оставите коментар в блога или под рецептата във фейсбук (моля, не се подписвайте с анонимен). Ако желаете споделете кои са любимите ви рецепти от блога. Обичам да съм в контакт с читателите ми.
В четвъртък ще изтегля имената на трима читатели, които ще получат по куриер новия брой на списание Меню.
Успех!!! :) 
      Разбира се, не може без рецепта. Днес ви предлагам един вкусен и свеж, малинов крем, за любителите на веган десертите. Може да бъде приготвен с всякакви горски плодове - къпини, боровинки, малини. Аз избрах малини, заради прекрасния розов цвят на крема. Десертът е подходящ за активно трениращи и спазващи диета хора. Добре е да не се консумира вечер, защото е силно енергиен.



Продукти за малиновия крем:

150 г сурово кашу
100 г малини
1 ванилия
1 с.л. кленов сироп
сокът от половин лимон

продукти за крамбъла:

8 бр. меки фурми, без костилките
100 г белени, сурови бадеми
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. лимонов сок

2-3 пресни малини за украса


Накиснете бадемите и кашуто в две отделни купички с вода за половин час. Отцедете ги добре и ги изплакнете.
Сложете всички съставки за крамбъла в блендер и ги смелете го трохи. Извадете в купа.


Смелете малините за крема в блендера. Добавете кашуто, ванилията, кленовия сироп и лимоновия сок и пасирайте на силна степен, до хомогенност.
В купички сложете от малиновия крем, отгоре поръсете бадемовите трохи и декорирайте с пресни малини. Охладете и поднесете.


Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Превъзходен десерт, въпреки че е малко тежичък за мен , от многото ядки.Но мога да го приготвя само с един вид ядки и повече плодове.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Ани! Много бих се радвала на такъв подарък, с автограф от теб, нали? :) Поздравления за успешните ти прояви напоследък, кетърингът също много ме впечатли! :) А кремчето е супер, ако му се добави малко сметана (млечна или кокосова) ще стане и чудесен сладолед :)
    Поздрави,
    Катя

    ОтговорИзтриване
  3. Кремчето е страхотно ,а тортите Ви са невероятни!С удоволствие разглеждам блога ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Blagodarq za interesnata rezepta! Bi mi se iskalo da go jeliram,no neznam kakvo bi se poluchilo.Ani,zamislqla li si se za Kulinarno uchilishte? S udovolstvie bih zapisala kurs za nachinaeshti :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна рецепта(както винаги),Ани!
    Поздравления за участието(заслужено)ти в чудесното"Меню"!
    :)Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. За първия рожден ден на дъщеря ми на 9 април избрах да направя Вашата торта с карамел и шоколад и резултатът беше повече от отличен!
    Поздрави и пожелания за успех във всички начинания и занимания :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Ани, само минавам да те поздравя;) ))

    ОтговорИзтриване
  8. Ани,честито представяне на страниците на списанието!Направила си страхотна компилация от подхождащи си една на друга рецепти,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Ани, браво! Сигурна съм, че е голяма тръпка. Ти самата знаеш колко драго е списанието за мен... Много ти се радвам! :)
    А кремчето е страхотно. Успех на всички и да им е сладко четенето на късметлиите. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване