Ако обичате много шоколадови бисквитки, тези са точно за вас. Много шоколадови, без брашно, без масло и мляко. Основата са ядки и белтъци. Меки, с хрупкави орехи и лешници и изключително мека текстура вътре, напомняща на брауни.
150 г сурови орехи
150 г сурови лешници
350 г пудра захар
100 г натурално какао
2 ваниии
1/4 ч.л. сол
4 белтъка
Загрейте фурната на 160 градуса.
Сложете ядките в тиган и ги запечете леко на среден огън, докато замиришат и добият златист загар. Охладете ги и ги смелете.
Смесете пудрата захар, какаото, ванилията и солта. Разбъркайте и пресейте всичко. Добавете смляните ядки и разбъркайте. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги разбъркайте при сухите съставки.
Постелете тава с хартия за печене. С лъжица оформете сладките. Количеството е една ч.л. Оставете разстояние между сладките. Печете 15 минути, докато стегнат. Охладете напълно преди да ги прехвърлите в кутия. Можете да ги съхранявате до седмица.
Да ви е сладко!
Източник: Джейми Оливър
Прекрасни са,Ани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Миленка, че се отби при мен :)
ИзтриванеЧудесно предложение, Ани!
ОтговорИзтриванеИ както редовно имам белтъци във фризера....
Хубав ден!
Дани, благодаря ти. Не знаех, че могат да се замразяват. От тази рецепта ще ти останат жълтъци.
ИзтриванеТочно, точно за мен са, Аничка! Взимам си - двечки поне:)
ОтговорИзтриванеВесе, почерпи се от купчинката :)) Благодаря ти!
ИзтриванеМного обичам шоколад и бисквити:))) Фантастични! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОсобено топнати в кафенцето ако знаеш колко са вкусни :))))
Изтриванездравейте,
ОтговорИзтриванемного вкусни изглеждат тези бисквитки.
Може ли да ми кажете на какви градуси на фурната ги пекохте.
Благодаря
Здравейте, в рецептата съм дала температура за печене - 160 градуса. Тъй като са на белтъчна основа стават бързо, за 15 минути.
ИзтриванеАз съм начинаещ готвач.Опитах тази рецепта стана изключително вкусно.Аз самия не ям сладко но приятелката ми се поболя по тия бисквити.Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЗдравей, много се радвам, че бисквитките са ви харесали. Все пак не прекалявайте с тях, че са си доста калорични :))) А и също толкова шоколадови и вкусни :)))
ИзтриванеСтанаха уникално вкусни :) Хрупкави отвън, меки отвътре и много шоколадови.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Да, точно такива трябва да бъдат. Невероятни са ;)
Изтриване