сряда, 27 август 2014 г.

Шоколадови бисквити с орехи и лешници

    Ако обичате много шоколадови бисквитки, тези са точно за вас. Много шоколадови, без брашно, без масло и мляко. Основата са ядки и белтъци. Меки, с хрупкави орехи и лешници и изключително мека текстура вътре, напомняща на брауни. 


Продукти:

150 г сурови орехи
150 г сурови лешници
350 г пудра захар
100 г натурално какао
2 ваниии
1/4 ч.л. сол
4 белтъка


Загрейте фурната на 160 градуса.
Сложете ядките в тиган и ги запечете леко на среден огън, докато замиришат и добият златист загар. Охладете ги и ги смелете. 
Смесете пудрата захар, какаото, ванилията и солта. Разбъркайте и пресейте всичко. Добавете смляните ядки и разбъркайте. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги разбъркайте при сухите съставки.
Постелете тава с хартия за печене. С лъжица оформете сладките. Количеството е една ч.л. Оставете разстояние между сладките. Печете 15 минути, докато стегнат. Охладете напълно преди да ги прехвърлите в кутия.  Можете да ги съхранявате до седмица.


Да ви е сладко!

Източник: Джейми Оливър

12 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря ти Миленка, че се отби при мен :)

      Изтриване
  2. Чудесно предложение, Ани!
    И както редовно имам белтъци във фризера....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти. Не знаех, че могат да се замразяват. От тази рецепта ще ти останат жълтъци.

      Изтриване
  3. Точно, точно за мен са, Аничка! Взимам си - двечки поне:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, почерпи се от купчинката :)) Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Много обичам шоколад и бисквити:))) Фантастични! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Особено топнати в кафенцето ако знаеш колко са вкусни :))))

      Изтриване
  5. здравейте,
    много вкусни изглеждат тези бисквитки.
    Може ли да ми кажете на какви градуси на фурната ги пекохте.
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, в рецептата съм дала температура за печене - 160 градуса. Тъй като са на белтъчна основа стават бързо, за 15 минути.

      Изтриване
  6. Аз съм начинаещ готвач.Опитах тази рецепта стана изключително вкусно.Аз самия не ям сладко но приятелката ми се поболя по тия бисквити.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, много се радвам, че бисквитките са ви харесали. Все пак не прекалявайте с тях, че са си доста калорични :))) А и също толкова шоколадови и вкусни :)))

      Изтриване