вторник, 12 август 2014 г.

Телешки сирлоин стек със сос Cafe de Paris и зеленчукови шишчета на барбекю

    В разгара на лятото, когато сте в приятна компания, с чаша бира или вино в ръка и се любувате на прекрасната природа и мирисът на градинско барбекю не пропускайте да се насладите на тази фантастична вкусова комбинация от зеленчукови шишчета със сос Песто и невероятно крехките телешки сирлоин стекове Маредо, Аржентина, които можете да откриете само в магазини "Дар от Боговете". Поднесетe телешкото, полято с божествения сос Cafe de Paris, чиято оригинална рецепта и до днес никой не знае, но за сметка на това съществуват хиляди вариации. Днес ви предлагам моята.


Продукти:

2 телешки сирлоин стека Маредо, Аржентина
прясно смлян черен пипер
20 г масло Elle & Vivre

продукти за сос Cafe de Paris:

100 г несолено масло Elle & Vivre
3 рибки аншоа
100 мл. готварска сметана Elle & Vivre
1 с.л. Дижонска горчица
1 с.л. ретро, едрозърнеста горчица
1 с.л. каперси
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. коняк
1 ч.л. микс от подправки мащерка, босилек, естрагон, къри
прясно смлян черен пипер

продукти за зеленчуковите шишчета: 

1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 тиквичка
1 патладжан
чери домати
1 с.л. сос Песто
зехтин
сол


Измийте и нарежете зеленчуците. Поръсете ги със сол и полейте със зехтин. Добавете сос Песто и разбъркайте добре. Набучете ги на шишчета, като се стремите да редувате цветните зеленчуци. Изпечете ги на скара или барбекю, докато станат готови.



Пригответе соса. Стопете маслото в тиган и сложете трите рибки аншоа, да се стопят. Налейте сметаната и бъркайте непрекъснато. Добавете двата вида горчица, каперсите, соса Уорчестър, коняка, черния пипер и микса от подправки и разбъркайте до хомогенност. Кипнете соса и отстранете от огъня щом се сгъсти. Не е необходимо да добавяте сол.


Поръсете стековете с черен пипер. Ако желаете изрежете бялата част. Загрейте тигана много добре и стопете маслото в него. Поставете стековете и ги гответе по 3-4 минути от страна, не повече, за да получите средно изпечен стек. Извадете върху дъска и оставете да починат пет минути. Поднесете, поляти със сос Cafe de Paris и с грилованите зеленчукови шишчета.


Да ви е сладко!


Beef sirloin steak with Cafe de Paris sauce and vegetable skewers on barbecue

At the height of summer, when you are in good company with a glass of beer or wine in hand and enjoy the beautiful scenery and the smell of barbeque be sure to enjoy this fantastic flavor combination of vegetable skewers with pesto sauce and incredibly fragile beef sirloin Maredo steaks, Argentina, that you can only find in the shops "gift from the Gods." Serve the beef topped with the divine sauce Cafe de Paris, which original recipe to this day no one knows, but in contrast, there are thousands of variations. Today I offer you mine.

Products:
2 beef sirloin stack Maredo, Argentina 
freshly ground black pepper 
20 butter Elle & Vivre 

products for the sauce Cafe de Paris: 
100 g unsalted butter Elle & Vivre 
3 fish anchovies 
100ml. cooking cream Elle & Vivre 
1 tablespoon Dijon mustard 
1 tablespoon retro
coarse mustard 
1 tablespoon capers 
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 teaspoon brandy 
1 teaspoon mix of spices thyme, basil, tarragon, curry 
freshly ground black pepper

products for the vegetable skewers: 
1 yellow pepper 
1 green pepper 
1 red pepper 
1 courgette 
1 aubergine 
cherry tomatoes 
1 tablespoon 
Pesto sauce
olive oil 
salt

Wash and chop vegetables. Sprinkle with salt and pour the olive oil. Add pesto sauce and mix well. Put them them on skewers, alternating colored vegetables. Bake them on a grill or barbecue until ready.

Prepare the sauce. Melt the butter in a pan and put three fish anchovies melt. Pour the cream and stir continuously. Add both types of mustard, capers, Worcestershire sauce, brandy, pepper and mix of spices and mix until homogenous. Boil the sauce and remove from heat when thickened. No need to add salt.

Sprinkle steaks with pepper. If you want cut the white part. Heat the pan well and put the butter in it. Place steaks and cook them for 3-4 minutes, not more, to get the middium rare steak. Put on board and let rest five minutes. Serve topped with Cafe de Paris sauce and grilled vegetable skewers.

Enjoy your meal!










1 коментар: