събота, 30 август 2014 г.

Пай с праскови

    След една двадесетдневна ваканция без момичетата, в която почти не съм включвала фурната отидохме да ги приберем от баба им и на тръгване си набрахме щайга божествено вкусни и сладки праскови от дървото в двора. Веднага си харесах тази рецепта за Пай с праскови и не сбърках, защото паят е много вкусен. Напомня на френския десерт клафути. Мирише на масло и праскови. Консистенцията е леко кремообразна, като печена палачинка.
Моята форма е 26 см и се получи по-тънък, но ако вашата е с по-малък диаметър ще стане по-дебел. 


Продукти:

125 г кристална захар
1 яйце и 1 жълтък
2 ванилии
75 г стопено масло
55 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
90 мл. прясно мляко на стайна температура
3-4 големи праскови


Намажете форма със свалящ се ринг с масло и изрежете хартиен кръг за дъното. Залепете го. 
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете прасковите и ги нарежете на филийки.
Стопете маслото и го оставете да изстине. Смесете в купа брашното и бакпулвера и ги пресейте.
Разбийте яйцата, заедно със захарта за две минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете ванилията и стопеното, охладено масло. Накрая сложете млякото и пресетите брашно и бакпулвер. Сложете и нарязаните праскови и внимателно разбъркайте. Излейте сместа във формата и поръсете с малко кристална захар. 


Печете 45-50 минути. Охладете напълно и поръсете с пудра захар.



Да ви е сладко!

Източник: http://www.seasonsandsuppers.ca/peaches-cream-cake/

23 коментара:

  1. Чудесен е, Ани!
    И аз бих го направила в голяма форма:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Дани. Даже не ни стигна :) Толкова сочен и вкусен стана. Поздрави

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Да Весе, напомня на клафути. С малко брашно и мирише на масло.

      Изтриване
  3. Като всеки плодов десерт и този много ми допада!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, добре дошла в клуба на любителите на плодовите десерти. Много обичам праскови и всичко с тях :)

      Изтриване
  4. Отговори
    1. Много благодаря. Радвам се, че ви харесва!

      Изтриване
  5. Наистина разкошен, Ани! Точно нещо подобно ми се хапваше :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате. Много е нежен и вкусен.

      Изтриване
  6. Разкошен стана, Ани! Само, моята фурна за 40 мин бая го опече и май другия път трябва да внимавам от 25тата минута нататък. Много обичам такива десерти...леки и ефирни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Eхе, моята любимка! Благодаря ти мила за безрезервното доверие! Много е хубав пая. Явно има разлика в различните фурни. Печи го по-малко другия път :) Прегръдки и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Хаха <3 никога не се съмнявам в твоя вкус!!! Определно другия път по-кратко ще го опека, но и така е много вкусен. И аз те прегръщам!

      Изтриване
  7. Стана божественооо <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам Снежи. Така ухае на масло и праскови, че е неустоим :))

      Изтриване
  8. И аз го направих пайчето - прекрасен е както всички останали вкусни неща тук :) Винаги готвя спокойна, защото всичко е перфектно като дози и ясно написано. Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме усмихнахте Ивелина. Много мило. Благодаря Ви!

      Изтриване
  9. Анонимен30 юни 2016 г., 6:39

    Чудесна рецепта, ще я изпълня с удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  10. Тестото толкова рядко ли става или аз нещо обърках всичко съм мерела точно.Иначе мно добре се получи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да сместа не е гъста, защото в нея има само 55 г брашно. Радвам се, че сладкишът Ви е харесал.

      Изтриване
    2. Благодаря ви за отговора.Правила съм и други ваши рецепти,страхотни са.

      Изтриване
    3. Много се радвам. Благодаря ви за лоялността!

      Изтриване