След една двадесетдневна ваканция без момичетата, в която почти не съм включвала фурната отидохме да ги приберем от баба им и на тръгване си набрахме щайга божествено вкусни и сладки праскови от дървото в двора. Веднага си харесах тази рецепта за Пай с праскови и не сбърках, защото паят е много вкусен. Напомня на френския десерт клафути. Мирише на масло и праскови. Консистенцията е леко кремообразна, като печена палачинка.
Моята форма е 26 см и се получи по-тънък, но ако вашата е с по-малък диаметър ще стане по-дебел.
125 г кристална захар
1 яйце и 1 жълтък
2 ванилии
75 г стопено масло
55 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
90 мл. прясно мляко на стайна температура
3-4 големи праскови
Намажете форма със свалящ се ринг с масло и изрежете хартиен кръг за дъното. Залепете го.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете прасковите и ги нарежете на филийки.
Стопете маслото и го оставете да изстине. Смесете в купа брашното и бакпулвера и ги пресейте.
Разбийте яйцата, заедно със захарта за две минути, докато сместа стане пухкава. Прибавете ванилията и стопеното, охладено масло. Накрая сложете млякото и пресетите брашно и бакпулвер. Сложете и нарязаните праскови и внимателно разбъркайте. Излейте сместа във формата и поръсете с малко кристална захар.
Печете 45-50 минути. Охладете напълно и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Източник: http://www.seasonsandsuppers.ca/peaches-cream-cake/
Чудесен е, Ани!
ОтговорИзтриванеИ аз бих го направила в голяма форма:)
Поздрави!
Така е Дани. Даже не ни стигна :) Толкова сочен и вкусен стана. Поздрави
ИзтриванеМного сочен!
ОтговорИзтриванеДа Весе, напомня на клафути. С малко брашно и мирише на масло.
ИзтриванеКато всеки плодов десерт и този много ми допада!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Тили, добре дошла в клуба на любителите на плодовите десерти. Много обичам праскови и всичко с тях :)
ИзтриванеЧудесен е!
ОтговорИзтриванеМного благодаря. Радвам се, че ви харесва!
ИзтриванеНаистина разкошен, Ани! Точно нещо подобно ми се хапваше :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кате. Много е нежен и вкусен.
ИзтриванеРазкошен стана, Ани! Само, моята фурна за 40 мин бая го опече и май другия път трябва да внимавам от 25тата минута нататък. Много обичам такива десерти...леки и ефирни :)
ОтговорИзтриванеEхе, моята любимка! Благодаря ти мила за безрезервното доверие! Много е хубав пая. Явно има разлика в различните фурни. Печи го по-малко другия път :) Прегръдки и да ви е сладко!
ИзтриванеХаха <3 никога не се съмнявам в твоя вкус!!! Определно другия път по-кратко ще го опека, но и така е много вкусен. И аз те прегръщам!
ИзтриванеПри мен също се опече за 25 мин.явно зависи от фурната
ИзтриванеСтана божественооо <3
ОтговорИзтриванеМного се радвам Снежи. Така ухае на масло и праскови, че е неустоим :))
ИзтриванеИ аз го направих пайчето - прекрасен е както всички останали вкусни неща тук :) Винаги готвя спокойна, защото всичко е перфектно като дози и ясно написано. Благодаря :)
ОтговорИзтриванеМного ме усмихнахте Ивелина. Много мило. Благодаря Ви!
ИзтриванеЧудесна рецепта, ще я изпълня с удоволствие!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко!
ИзтриванеТестото толкова рядко ли става или аз нещо обърках всичко съм мерела точно.Иначе мно добре се получи.
ОтговорИзтриванеДа сместа не е гъста, защото в нея има само 55 г брашно. Радвам се, че сладкишът Ви е харесал.
ИзтриванеБлагодаря ви за отговора.Правила съм и други ваши рецепти,страхотни са.
ИзтриванеМного се радвам. Благодаря ви за лоялността!
ИзтриванеПаят е разкошен!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесал. Опитайте и паят с кайсии и зехтин :)
ИзтриванеМного съм впечатлена! Втори ден го правя, днес двойна доза и пак не ни стигна. Много икономичен, рецептата е лесна, но е фантастичен.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесал Екатерина. Паят е много семпъл и същевременно вкусен.
Изтриване