Търсене в този блог

петък, 5 септември 2014 г.

Фитнес пиле с авокадо сос

    Днешната рецепта е много подходяща за активно спортуващи, които искат да се хранят правилно. Идеята за нея се роди, след тренировката ми по фитнес, когато организмът има силна нужда от белтъчини. Пилешките гърди са едни от най-добрите белтъчини, които можете да си набавите след тренировка. А още по-добре е, когато са комбинирани с растителната мазнина на авокадото. Сосът го измислих на момента и се оказа блестящ! Свеж, плътен и много, много вкусен! По този начин пилешкото стана много сочно, полято със сос. Поднесох диетично с резени розов домат и слайсове авокадо. 


Продукти:

2 бр. пилешки гърди пеперуда
черен пипер
сол
зехтин

продукти за соса:

1 бр. меко авокадо
връзка пресни листа босилек
3 с.л. крема сирене Филаделфия
1 голяма скилидка чесън
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
сол
2 с.л. вода


Отрежете пилешките пеперуди по средата, през хрущяла. Разделете всяка една гърда хоризонтално на две. Така ще получите 4 парчета пиле. Общо 8. Поръсете ги със сол и черен пипер. Загрейте тиган с капка, две зехтин и ги изпечете на тигана, за по 3-4 минути от страна, за да останат сочни. През това време обелете авокадото и го сложете в каната на блендера. Добавете връзка пресен босилек, киселото мляко, крема сиренето, чесъна, лимоновия сок, водата, солта и пипера и пасирайте до гладкост. 
Поднесете пилешките филета, поляти със соса от авокадо и гарнирани с резени розов домат и авокадо. 


Да ви е сладко!


12 коментара:

  1. Tova trqbva da se opita! Blagodarq za rezeptata,Ani. Bihte li spodelili kak izbirate avokadoto.V magazina ima dva vida s kafevi kori i sa meki,i takiva sas zeleni i tvardi kori.Vie kakvi predpochitate?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Геновева, аз лично винаги предпочитам авокадото със зелени кори. Никога прекалено големите. Авокадото трябва да е меко, когато го купувате. Ако е още леко твърдо можете да го увиете във вестник за ден, два и ще омекне. Друг начин да го проверите дали е готово е да повдигнете дръжката отзад, ако е свежо зелено вътре е готово.

      Изтриване
  2. Идеално за спортуващи! Приятно предложение и ще го опитам задължително, защото тренирам всеки ден и определено имам нужда от повече белтъчини.
    Поздрави, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Габи, ако спортуваш тази рецепта е точно за теб. Вдъхновила съм се за такива хем вкусни, хем протеинови и полезни рецепти за спортуващи. Поздрави

      Изтриване
  3. Ани, чудесно предложение! Човек трябва да мисли с какво се храни и е убаво да спортува, за да се чувства добре. Приветствам с две ръце! Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Гери. При цялото това разнообразие от храна, което дегустираме с теб е абсолютно задължително да спортуваме. Не само ние, всички, за да се чувстваме добре!

      Изтриване
  4. Сигурна съм,че ще ми хареса по този начин пилешкото и ти благодаря за рецептата,Ани!
    :))Честита нова визия на блога!Много свежо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Миленка. Радвам се, че рецептата и новата визия на блога ти харесват. Поздрави и хубав уикенд.

      Изтриване
  5. Никога не съм пазила диети, никога не съм ходила на фитнес, не обичам диетичните храни, но...това пиле изглежда и звучи вкусно и за такива като мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, пилето си е вкусно не само за спортуващи, разбира се. Много ще се радвам ако го опиташ! Благодаря ти, че се отби!

      Изтриване
  6. Ани, чудничко е това ястие. Аз също хапвам често такива неща, защото не може само на торти :) В момента съм точно в тази фаза на хранене и ще опитам непременно това предложение! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  7. Люска, след невероятната ти тортена серия имам чувството, че постоянно сте на вкусни тортички :)))) Много ще се радвам ако го опиташ. Ще ти хареса :)

    ОтговорИзтриване