Когато тренирам, и се ограничавам в сладкото, често с кафенцето се подслаждам с вкусните, енергийни десертчета на Roo bar. Предполагам, че всички сте ги виждали на био щанда в големите хипермаркети в прекрасни, ярки цветове и най-различни по вид: с годжи бери, с конопен протеин и чиа, с мака и червена боровинка, с черница и ванилия, с чиа и кокос, с какао и дори с баобаб. Последният е моят личен фаворит. Харесвам ги, защото са изцяло здравословни, на базата на фурми и ядки и ми дават бърза енергия. Не съдържат никаква захар, ГМО, оцветители и подобрители. Веган са и не съдържат глутен. Не е за пренебрегване и фактът, че Курабийница ООД и техният продукт #Roobar наскоро спечели и награда за Най-иновативна компания за 2014 г. в категория "Качество на живот", както и че за две години суровият десерт се изнася в над 36 държави, включително Дубай и Австралия. Мисля, че това е продукт за национална гордост!
Днешната рецепта е вдъхновена от #Roobar, здравословни блокчета с фурми, кокос и боровинки, но приготвени в домашни условия. Невероятно вкусни, веган, без глутен и полезни. С тях ще си набавите бърза енергия преди тренировка или просто ще се подсладите с чиста съвест с кафенцето. Рецептата е подходяща и по време на настоящите пости.
Днешната рецепта е вдъхновена от #Roobar, здравословни блокчета с фурми, кокос и боровинки, но приготвени в домашни условия. Невероятно вкусни, веган, без глутен и полезни. С тях ще си набавите бърза енергия преди тренировка или просто ще се подсладите с чиста съвест с кафенцето. Рецептата е подходяща и по време на настоящите пости.
Продукти за 7 бр.:
1/2 ч.ч. сурови бадеми
1/2 ч.ч. сурово кашу
1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
1 ч.ч. фурми, без костилки
3 с.л. кокосово масло
1 ч.ч. кокосови стърготини
Сложете в блендера бадемите, кашуто, фурмите и червените боровинки и пасирайте, докато получите лепкави трохи. Добавете кокосовото масло и кокоса и блендирайте отново.
С ръце оформете еднакви правоъгълни блокчета или кръгли топчета. Поставете ги върху хартия за печене и ги охладете за няколко часа в хладилник, за да стегнат.
Да ви е сладко!
Много обичам такива блокчета и бонбони! Напълно заместват буклуците по щандовете!
ОтговорИзтриванеПоздравления за рецептата!
Оо, страхотни са, Ани! Често приготвям подобни - с ядки, сушени плодове, сусам и таханова паста. Обожавам ги! Благодаря за споделеното! :)
ОтговорИзтриванечууудни са!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта , Ани ! От доста години използвам подобни сладкиши, а не класическите десерти.Смилането на всички продукти / без кокосовите стърготини и кокосовото масло / става най - лесно в електрическа машинка за мелене на месо.Аз обикновено ползвам 1 или 2 вида ядки, без да добавям масла - какаово или кокосово.Имам язва и твърде тежки стават десертите, но използвам често рожково брашно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата ! Весели предстоящи празници !
Поздравления за рецептата! Въпросът ми е 3 с.л. кокосово масло с какво мога да ги заменя?
ОтговорИзтриванеЗависи дали искате да бъде веган или не?
ИзтриванеИ аз се интересувам от отговора, тъй като кокосовото масло май не се намира лесно, особено в по-малките градове. Ще съм много благодарна, ако отговорите, тъй като за мен няма особено значение дали ще са веган или не.
ИзтриванеЗдравейте, не мисля, че кокосовото масло може успешно да се замени с нещо. Идеята е, че то замръзва в хладилника и стяга барчето добре. Обикновеното масло може би ще дойде по-мазно. По-скоро опитайте консистенцията на сместа ако направо го пропуснете. Имайте предвид, че кокосово масло се продава и онлайн.Поздрави
ИзтриванеЗдравейте, мислите ли, че кокосовото масло може да се замени с бадемово масло и вместо кокосови стърготини да се добави бадемово брашно? Изглеждат неустоими, но не обичам кокос... Благодаря за отговора
ОтговорИзтриванеДа може да замените маслото с бадемово, но не слагайте бадемово брашно, не се пекат,ядат се сурови, по - скоро ги пропуснете
ИзтриванеЗдравей Ани. Искам да попитам само дали бадемите трябва да са предварително изкиснати или може направо така да се сложат.Благодаря предварително
ОтговорИзтриванеПо принцип е по-добре да ги накиснете :)
ИзтриванеЗнаете ли какъв е срокът им на годност и условията за съхранение?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Руми, около седмица можете да ги съхранявате в кутия с капак.
ИзтриванеЗдравей Ани. Искам да попитам само дали фурмите трябва да са предварително изкиснати или може направо така да се сложат.Благодаря предварително
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не ги кисна, слагам ги направо!
Изтриване