За утрешния празник Никулден, по традиция, ви предлагам да разнообразите традиционната рибна трапеза от шаран, с филе от риба Сом с тартар от манго и авокадо. Свежо и много вкусно предложение за рибно ястие.
Не веднъж съм ви споменавала колко обичам филе от риба Сом. Месото е много плътно, мазно и вкусно, подобно на сьомга. Няма специфичен вкус на риба и е много крехко, приготвено по този начин, който ви предлагам. Напоследък и лесно се открива на рибните щандове в големите хипермаркети. А тартарът от манго и авокадо е истинска класика, с която да го поднесете. Можете спокойно да го използвате и за друг вид риба, като например ципура, лаврак или пъстърва.
Продукти:
2 с.л. разтопено масло
1 скилидка чесън
2 с.л. лимонов сок
черен пипер
сол
продукти за тартара:
1 бр. манго
1 бр. авокадо
250 мл. заквасена сметана
2 с.л. крема сирене Филаделфия
1 с.л. каперси
сокът от 1 лайм
черен пипер
сол
Разрежете филетата на половина. Сложете ги в тава, върху хартия за печене и ги полейте със смес от разтопеното масло, лимоновия сок и стиснатата скилидка чесън. Печете рибата на загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, докато лесно се боде с вилица.
През това време пригответе тартара. В купа нарежете на кубчета мангото и авокадото. Сложете и каперсите. Изстискайте отгоре сокът от един лайм. Добавете заквасената сметана, крема сиренето, солта и черния пипер и разбъркайте добре.
Поднесете топлото рибно филе с тартар отгоре, поръсете с каперси и поднесете с рукола и резенчета лайм.
Да ви е сладко!
Благодаря Ви за рецептата, Ани! Честит Никулден!
ОтговорИзтриванеАни, прекрасна риба, много вкусно предложение. :)
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Много вкусно изглежда, Ани! Весело посрещане на празника!
ОтговорИзтриванеЧестит Никулден,Ани!Весел празник и поздравления за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеЧестит Никулден, Ани! С пожелания за здраве и благополучие! Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеЛесно и вкусно, Ани, честит Никулден!
ОтговорИзтриванеПрекрасно ястие, Ани! Фино и вкусно. Много ми харесва!
ОтговорИзтриванеЧестит Никулден Ани! Прекрасно ястие, тартара е страхотен.Сомът е по - малко използвана риба, но начинът на приготвяне е чудесен .
ОтговорИзтриванеПоздрави !