сряда, 17 декември 2014 г.

Пиле в сметаново-пармезанов сос

    Пиле в сметаново-пармезанов сос. Крехко и сочно. Приготвя се общо за половин час и го включвам в графа бързи седмични вечери. Подреждате филетата в тавичка, намазвате със соса и печете. След това му се наслаждавате. Поднесох пилето в компанията на любимата ми салата Биг Бен с броколи.


продукти:

2 пилешки гърди тип пеперуда

продукти за сметановия сос:

250 мл заквасена сметана
1/2 ч.ч. настърган пармезан (Parmiggiano Reggiano)
връзка пресен магданоз
1/2 ч.л. Дижонска горчица
черен пипер
сол


Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте и нарежете пилешките гърди на парчета по дължина. Сложете ги в тавичка.


В купа смесете съставките за соса и намажете филетата обилно.


Печете ги 25 минути, до готовност. 
Поднесете топли, поръсени с прясно настърган пармезан и ситно нарязан магданоз и салата Биг Бен с броколи



Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Много красива чиния, Ани. Точно като за вкусно и изискано ястие!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, такъв видя ястия да знаеш колко често правя и няма да ми писнат. Обичам комбинацията на сирена и пилешко месо! Чудна рецепта! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, това е любимо :), както и салатката ти - даже май я пусках и аз в блога си, много е красива!

    ОтговорИзтриване
  4. Точно от типа ястия- лесни, вкусни и красиви!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване