Пиле в сметаново-пармезанов сос. Крехко и сочно. Приготвя се общо за половин час и го включвам в графа бързи седмични вечери. Подреждате филетата в тавичка, намазвате със соса и печете. След това му се наслаждавате. Поднесох пилето в компанията на любимата ми салата Биг Бен с броколи.
продукти:
2 пилешки гърди тип пеперуда
продукти за сметановия сос:
250 мл заквасена сметана
1/2 ч.ч. настърган пармезан (Parmiggiano Reggiano)
връзка пресен магданоз
1/2 ч.л. Дижонска горчица
черен пипер
сол
Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте и нарежете пилешките гърди на парчета по дължина. Сложете ги в тавичка.
В купа смесете съставките за соса и намажете филетата обилно.
Печете ги 25 минути, до готовност.
Поднесете топли, поръсени с прясно настърган пармезан и ситно нарязан магданоз и салата Биг Бен с броколи.
Да ви е сладко!
Много красива чиния, Ани. Точно като за вкусно и изискано ястие!
ОтговорИзтриванеАни, такъв видя ястия да знаеш колко често правя и няма да ми писнат. Обичам комбинацията на сирена и пилешко месо! Чудна рецепта! Весели празници!
ОтговорИзтриванеАни, това е любимо :), както и салатката ти - даже май я пусках и аз в блога си, много е красива!
ОтговорИзтриванеТочно от типа ястия- лесни, вкусни и красиви!
ОтговорИзтриванеПоздравления!