Много съм щастлива да ви споделя 400-тната рецепта във Вкуснотека. 400 вкусни рецепти, лично приготвени и снимани от мен за които ви гарантирам, че ще имате отличен резултат.
А ето я и самата рецепта.
Наскоро пазарувах в една от любимите ми месарници в центъра на София - "Моята месарница", на ъгъла на ул. Цар Асен и ул. Неофит Рилски, и вниманието ми попадна върху страхотните пуешки бутчета, които предлагат. Досега не бях купувала пуйка и реших да опитам. Отново експериментирах по усет и честно да ви призная хареса ни повече от пилешкото месо. Получи се много сочно, крехко и вкусно.
А ето я и самата рецепта.
Наскоро пазарувах в една от любимите ми месарници в центъра на София - "Моята месарница", на ъгъла на ул. Цар Асен и ул. Неофит Рилски, и вниманието ми попадна върху страхотните пуешки бутчета, които предлагат. Досега не бях купувала пуйка и реших да опитам. Отново експериментирах по усет и честно да ви призная хареса ни повече от пилешкото месо. Получи се много сочно, крехко и вкусно.
Първо ги сварих в тенджера под налягане и след това ги запекох до златисто с подправки, бульон и бяло вино. Облизахме си пръстите. Поднесох ги с ориз с домашен пуешки бульон и чаша вино.
Продукти за бульона:
3 бр. пуешки бута
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
връзка магданоз
черен пипер
сол
зехтин
продукти за печенето:
1 ч.л. горчица
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
5 скилидки чесън
1 морков
2 стръка прясна мащерка
50 г масло
2 черпака от бульона
1 ч.ч. качествено бяло вино
Измийте бутчетата и ги сложете в тенджера под налягане. Добавете един нарязан на парчета лук, скилидките чесън, един морков, един картоф, връзка магданоз, сол, черен пипер и струйка зехтин. Налейте вода, така че да ги покрие и ги сварете за 1 час.
Извадете месото внимателно от тенджерата под налягане и го прехвърлете в йена или гювеч.
Намажете бутчетата с горчицата, поръсете обилно с червен пипер и поръсете с листенца мащерка. Нарежете един морков и пуснете няколко цели скилидки чесън. Поръсете и с черен пипер. Прецедете бульона и налейте 1 пръст от него в съда при бутчетата. Долейте и 1 ч.ч. бяло вино.
Сложете няколко бучки масло, затворете капака и печете на загрята на 200 градуса фурна около 20 минути, след това отворете капака, поставете по бучка масло върху бутчетата и запечете за още 15 минути, докато добият златист загар.
С домашния пуешки бульон направете гарнитура ориз и поднесете пуешкото месо, върху ориза и полейте със соса.
Да ви е сладко!
Това може да ме изкуши по всяко време, обожавам печено месо в глинен съд и съм сигурна, че и тези бутчета са превъзходни!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея за коледната трапеза!
Поздрави, Ани!
Ани, чудесно ти е било хрумването, както и изпълнението!
ОтговорИзтриванеИ честити 400 публикации, още поне 400 по 400. :)
Светли празници!
Вкусно, та вкусно, окапах се, Ани!
ОтговорИзтриванеВесела Коледа, с пожелание да бъдем добри и да правим добро!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа, Ани и
ОтговорИзтриваненека святото Рождество ви донесе здраве и късмет, благоденствие и много радост.
Весели празници, поздравления за разкошната рецепта и още много х 400!
Ани, честита Коледа и на теб! Пожелавам ти да сте здравички вкъщи, все така да греят лицата ви от обич и да имате безброй поводи за усмивки! Прегръдки и светли празници. :)
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа, Ани :) Много здрави, усмихнати и влюбени да сте винаги!
ОтговорИзтриванеА гозбичката е повече и от апетитна! Такъв загар, че макар и вечеряла, пак ми действа...
Усмивка от мен :)
Нали иенското стъкло не се слага в гореща фурна?Как да засека времето на готвене.20мин след като фурната загрее или ?
ОтговорИзтриванеАз пекох така и не се спука моят глинен съд. Ако се притеснявате сложете в студена фурна и след като загрее засечете. Много се радвам, че ще опитате тази толкова вкусна рецепта.
ИзтриванеЗдравейте.Картофът при печенето ли се слага?Благодаря.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че забелязахте, че съм го пропуснала при зеленчуците на бульона. Слага се при варенето на бутчетата, заедно със зеленчуците, за да стане хубав бульон. Чудесна рецепта сте избрали.
Изтриване