Търсене в този блог

понеделник, 8 април 2013 г.

Пиле в сос от синьо сирене

     Предлагам на Вашето внимание едно много лесно, бързо и вкусно ястие - Пиле в сос от синьо сирене. Насладете му се..



Продукти:

2 бр. пилешки гърди тип пеперуда
150 мл готварска сметана Halta
150 г синьо сирене
зехтин
черен пипер
сол


Измийте и нарежете пилешките гърди на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте струйка зехтин в тигана и ги запържете за няколко минути, като ги обръщате леко, за да порозовеят от всички страни.


През това време стопете сметаната в малка касерола на котлона. Натрошете в нея синьото сирене и бъркайте до пълното му стопяване. Изсипете соса при пилешките хапки, разбъркайте и оставете да покъкри на тих огън докато леко се посгъсти. На този етап можете да сложите каквито подправки обичате. Аз го предпочитам без, за да изпъква вкусът на синьото сирене. 
Поднесете ястието топло с гарнитура по избор и чаша вино. Аз избрах задушени пресни картофи.


Да ви е сладко!

17 коментара:

  1. Прелестно!Лесно, изискано, поднесено с финес и много вкусно!Поздравления, Ани!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам го това сосче :)
    И тези пресни картофки ми се приядоха!
    Поздрави, Ани!

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност ще е много вкусно. Чудна идея, Ани, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Лесно за приготвяне, вкусно!
    Невероятно апетитно поднесено!
    Ани, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Без съмнения е много вкусно! И снимките ти са много апетитни, Ани! Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Много апетитно предложение,Ани,поднесено със стил!Това е единственият начин,по който ми допада синьото,в сос някак ми е по-вкусно и приятно да ми легне на небцето!Прегръдка и един ведър ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Ани, стана ми много весело като прочетох за това пилешко със сос от синьо сирене ... Точно вчера направих тази тази вкусна комбинация! Снимките са готови и чакат малко свободно време за публикуване, само сосчето е леко по-различно. Ще те поканя да опиташ, когато осъществя вируалното сервиране!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Ани мила, звучи много лесно и вкусно, та се опитах...и не ми се получи нещо. Твоето сосче така хубаво се е сгъстило, а моето си остана много течно. Единствената разлика, е че оп порегшка съм взела light версията на сметаната за готвене. Какво мислиш? Това ли е проблема, или нещо друго съм пропуснала?
    Благодаря много :)
    Целувам те!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариамче, а после сложи ли ги заедно месцето и соса да кипнат и да поврат на слаб огън за няколко минути? Няма начин да не се сгъсти!

      Изтриване
  9. Сложих ги да, на слаб огън...хмм, ще опитам пак със нормална сметана за готвене следващият път. Ще го докарам накрая де :)

    ОтговорИзтриване
  10. Слшчайно, търсейки рецепта за чийз кейк попаднах на вашите творения, уникален ми се получи кейка. Тази вечер ще изненадам домашните с това пиленце само като гледам снимките и ми ухае страхотно и ми потичат лигите.
    Само мисля да сменя гарнитурата с ориз че тези дни на картофи само сме го обърнали :)
    Вероника Христова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Вероника, радвам се, че сте си харесали рецепта за чийзкейк :) Има няколко. Пиленцето е много вкусно с този сос. Дано да ви се услади. Поздрави

      Изтриване
  11. Изглежда много вкусно, мисля да го пробвам днес.

    ОтговорИзтриване
  12. Приготвям си такъв сос за печено месо, като заливка при сервиране. Добавен в картофено пюре го прави фантастично.
    Но задължително с млечна сметана, не с растителна, иначе не се разтваря добре сиренето и избива мазнина по ръба на съда.

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте!
    Аз искам да попитам какво синьо сирене използвате, защото има доста различни като сила на вкус и аромат. Аз съм, пробвал няколко пъти, но все със сирена, които силно изпъкват с вкуса си и някак превземат цялото ястие. Може ли да ме посъветвате кое е най-подходящо, за да се получи деликатен вкус на синьо сирене, а не натрапчив?
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Можете да ползвате Рокфор или Горгонзола. И двете са хубави, но синьото сирене има силен вкус и аромат. Затова и рецептата така се казва.

      Изтриване