Търсене в този блог

петък, 4 октомври 2013 г.

Свинско контрафиле в хрупкава панировка с вишнев сос

     Екзотика в чиния. :) Така мога да определя днешното блюдо. Свинско контрафиле в хрупкава панировка от корнфлейкс и бадеми, поднесено с деликатен вишнев сос. Истинско гурме изживяване, особено поднесено с богата зелена салата и разбира се чаша червено вино Каберне Совиньон и Мавруд.


Продукти: 

4 бр. свинско контрафиле
брашно
1 яйце
1 голяма ч.ч. корнфлейкс
60-70 г белени бадеми
черен пипер
сол
300-400 мл олио

продукти за вишневия сос:

200 г вишни или от буркан
1 кафена ч.ч. червено вино
5 с.л. захар
50 г масло
1 ч.л. нишесте
1 с.л. лимонов сок


Начукайте свинското контрафиле на тънко, през прозрачно фолио. Поръсете със сол и черен пипер.
Изсипете в блендер корнфлейкса и бадемите и пасирайте до трохи. Изсипете ги в супена чиния. Пригответе си други две супени чинии, една с разбито яйце, а другата с малко брашно. 
Загрейте тигана с олиото. Последователно топнете свинските шницели първо в брашното, после в яйцето и накрая в панировката от корнфлейкс и бадеми. Изпържете месото за около 5-6 минути от двете страни и извадете върху кухненско руло, да се отцеди.


Загрейте тиган на котлона и налейте червеното вино, заедно със захарта. Когато алкохолът изкипи сложете да се стопи бучката масло и изсипете вишните. Когато сосът се посгъсти добавете нишестето, размито с малко вода и лимоновият сок. Разбъркайте, докато се уплътни. Отстранете от огъня.
Поднесете месото топло, полято с леко охладения вишнев сос, резен лимон и малко салата.


--------------------------------------------

Поднесете това превъзходно гурме ястие с чаша червено вино ЕТНО Каберне совиньон и Мавруд и направете вечерта си наистина специална. То е перфектната червена комбинация на вишните. Кабернето предлага мекота и копринена текстура, докато Маврудът от своя страна притежава характерност, която придава живот на виното, както и пиперливост, която го дарява с екзотичност. Така един друг тези два сорта подчертават качествата си перфектно. Ароматът му е доминиран от черни горски плодове, касис и къпина, а вкусът му е плътен с усещане за неповторима сочност.

Да ви е сладко и наздраве!

Адаптирано от: Вкусно с Йоли

8 коментара:

  1. Тъкмо от два дни витаят в мислите ми всякакви разновидности на шницел, в хладилника си пазя бутилка такова вино (само дето е друга ,арка) и сега ти ме изкушаваш да се захвана с това. Ама ми е толкова студено, че се чудя кое ще надвие в случая - гъдела по небцето, дето вече усещам или мързелът, вследствие на някаква треска, която ме е налегнала от сутринта. Но непременно ще си угодя, днес или утре и то по твоят начин, Ани!
    Благодаря за подстрекателството! :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, предлагаш любима моя комбинация!
    С перфектни снимки и хубава винена компания!
    Прегръдка и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошно предложение ,Ани ! Какъв ли вкус има соса от вишни ....иска ми се да разбера !
    Прегръдка с пожелание за спокоен уикенд !

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, чудесно, какъв аромат улавям само...
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ани ... невероятно изглежда и на снимките :)
    Наистина екзотика :)

    ОтговорИзтриване
  6. О, страхотен сос! Бих го ползвала и за панирани сиренца! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Моето талантливо момиче! Прекрасница такава! Браво на теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно, Ани! Поредна зашеметяваща рецепта. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване