Търсене в този блог

петък, 25 април 2014 г.

Пилешки рулца с плънка от лапад и сирене Рикота в провансалска коричка

      Тази седмица в рубриката Гурме с магазин "Дар от Боговете" и Вкуснотека ще ви представя рецепта за Пилешки рулца с плънка от лапад и сирене Рикота, запечени с провансалска коричка в доматен сос и биволска Моцарела. Вкусно и леко ястие, което приготвих с прясно охладеното и екологично чисто пилешко месо на AIA,Италия. Направи ми впечатление, че гърдите са много малки, не като от пуйка, каквито напоследък продават в търговската мрежа, тънки са и липсва натрапчивата миризма на пилешко месо, която лично на мен ми е доста неприятна. Изпеченото месо е крехко и вкусно. В магазина редовно зареждат и прясно охладено, първокласно пуешко месо. С готовия доматен сос с босилек на CIRIO си спестих време и резултатът много ми хареса. Получиха се много ароматни пролетни рулца. Ако предпочитате можете да замените лапада с пресен спанак. Ако не разполагате с готовия доматен сос можете да си приготвите домашен с босилек и чесън, както и да замените биволската Моцарела с кашкавал или обикновена такава. 


Продукти:

6 бр. пилешки гърди (2 пеперуди) на италианската фирма AIA

продукти за плънката: 

200 г пресен лапад
1 скилидка чесън
50 мл. зехтин
250 г сирене Рикота Zanetti
70 г сирене Пармезан
черен пипер
сол

продукти за провансалската коричка:

3 филии хляб
50 г масло Elle & Vivre
80 г сирене Пармезан
1 скилидка чесън
шепа листа пресен босилек
черен пипер
сол

50 мл. зехтин
доматен сос с босилек CIRIO
250 г биволска Моцарела Zanetti


Измийте и почистете от жилите листата лапад. Това става като прегънете на две листа и прекарате остър нож покрай жилата, така че да я отстраните. Нарежете лапада на ситно и го задушете за минута-две в зехтин с една стисната скилидка чесън, докато омекне. Оставете го да изстине и го добавете при сиренето Рикота. Настържете Пармезан и овкусете със сол и черен пипер. Плънката е готова. 


В блендер сложете трите филии хляб, маслото, Пармезана, една скилидка чесън, листата босилек, солта и черния пипер и пасирайте, докато получите хлебни-маслени трохи. Прехвърлете ги в чиния. 
Внимателно разрежете пилешките гърди хоризонтално, така че да ги разтворите. 
Сложете от плънката по средата и прехлупете единия край, върху нея. 


След това завийте и втория край, така че да получите шев. Оваляйте внимателно рулото в хлебните трохи, като се стараете да полепнат от всички страни и поставете готовото руло в тавичката, в която ще печете. По същия начин пригответе и останалите рула. Полейте ги със струйка зехтин.


Загрейте фурната на 200 градуса и печете рулцата 25 минути, като след 15-тата минута поставете отгоре фолио, за да не изгори коричката. Извадете и покрийте всяко рулце с 2 с.л. от доматения сос и резен биволска моцарела, след това допечете още за 5 минути, без фолио.


Поднесете ястието топло, извадено от фурната, тогава е най-сочно.


Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Ани, Вкуснотека е толкова вкусна, така ухае, така е изпъстрена с цвят... Просто прекрасно предложение! :)
    Поздрави сърдечни и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Ани!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. С удоволствие се отбивам всеки път тук! Усмивка, Ани! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,с какво бихме могли да заменим лапада

    ОтговорИзтриване