петък, 11 юли 2014 г.

Терин с пушена сьомга, козе сирене, авокадо и лайм

     В разгара на лятото искам да ви предложа един удивително вкусен Терин от пушена, дива сьомга с мус от козе сирене Chavroux, сметана, авокадо, парченца сьомга, каперси и лайм. Не бих могла да ви предложа по-апетитен ордьовър към вашата чаша с бяло вино, особено добре охладен. Мусът от козе сирене и нежна сметана, обогатен с кубчета авокадо, каперси, пресен лук и лайм е изключително освежаващ. 
     Всички първокласни продукти можете да откриете в магазини "Дар от Боговете". Пушената дива сьомга на френската марка Labeyrie е с невероятно наситен, розов цвят, крехка и много вкусна. Направи ми впечатление, че не е жилава. Произходът й е от Тихия океан. 


Продукти:

100 г пушена дива сьомга Labeyrie

продукти за терина:

150 г козе сирене Chavroux
100 мл готварска сметана Elle & Vire
1/2 авокадо
2 с.л. каперси Fragata
кората от 1 лайм
сокът от 1/2 лайм
2 стръка пресен лук
прясно смлян черен пипер
50 г нарязана на ситно пушена дива сьомга Labeyrie

за декорация:

клончета касис
салата валериана
балсамова редукция


В купа смесете всички съставки за терина, без готварската сметана  - козето сирене, нарязаното на кубчета и полято със сок от лайм авокадо, нарязаните на ситно стръкчета пресен лук, нарязаната на ситно сьомга, каперсите, кората и сока от лайм и черния пипер. Накрая разбийте на сняг сметаната и внимателно я разбъркайте с муса. 


Пригответе две формички за карамел или по-дълбоки купички. Покрийте ги с прозрачно кухненско фолио, като внимателно го облепите по дъното и стените и оставите една част да виси отвън. Сложете на дъното парченце пушена сьомга и внимателно облепете и стените, като оставите част да виси отвън. Напълнете чашките с терина и прехлупете висящите парчета сьомга. 
Приберете в хладилник за минимум 4 часа, след това обърнете чашките и отлепете фолиото. 


Поднесете терина от сьомга, декориран с клонче касис, върху салата валериана, полята с балсамова редукция.


Да ви е сладко!


Terrine with smoked salmon, goat cheese, avocado and lime


At the height of summer, I want to offer you an amazingly delicious terrine of smoked wild salmon with goat cheese mousse Chavroux, cream, avocado, pieces of salmon, capers and lime. I couldn't offer you more appetizing appetizer to your glass of white wine, very well chilled. Goat cheese mousse and gentle cream enriched with diced avocado, capers, onions and lime is very refreshing. 
You can find all premium products  in the shops "Gift from the Gods." French Smoked wild salmon Labeyrie is incredibly saturated, pink, tender and very tasty. I noticed that it is not tough. Its origin is from the Pacific Ocean. 

Ingredients:

100g smoked wild salmon Labeyrie

products terrine: 

150 g goat cheese Chavroux 
100 ml cooking cream Elle & Vire 
1/2 avocado 
2 tablespoons Fragata Capers
rind of 1 lime 
juice of 1/2 lime
2 green onions
freshly ground black pepper 
50 g finely chopped smoked wild salmon Labeyrie 

decoration: 

branches currant
salad valerian
balsamic reduction

In a bowl mix all the ingredients for terrine without cooking cream - goat cheese, diced and sprinkled with lime juice avocado, chopped green onion sprigs, chopped salmon, capers, rind and lime juice and black pepper. Finally beat the cream to snow and gently stir with mousse. Prepare two deep bowls. Cover them with transparent kitchen foil gently paste on the bottom and sides and leave one part hanging out. Put at the bottom piece of smoked salmon and gently strip the walls, leaving part hanging out. Fill the cups with terrine and fold in the hanging pieces of salmon. 
Chill for at least 4 hours, then turn the cups and peel off foil. 
Serve salmon terrine decorated with currant on valerian salad drenched in balsamic reduction.


Enjoy your meal!








3 коментара:

  1. Аууу! Ама пък познах за плънката :)
    Лека, диетична и много вкусна рецепта, като за мацета, Ани - веднага ставам Catwoman ;)))
    Дали няма наистина сънливо да замяукам от тази валериана? Не съм я опитвала никога - как е на вкус?

    ОтговорИзтриване
  2. Любител съм на индивидуалните терини и като такава казвам:Съвършени са:!
    Само ще сменя сиренето.....всичко друго остава както си го споделила!Прекрасно предложение,Ани!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че и на теб ти допада тази комбинация. Редовно я правя и все се притеснявах, че само аз си я харесвам. Страхотно, Ани! Истинска работа!

    ОтговорИзтриване