сряда, 16 юли 2014 г.

Наденички, печени на фурна с картофи, чесън и маслини

    Предлагам ви идея за вкусна и бърза вечеря. Печените, ароматни наденици, в компанията на печен чесън, картофки, маслини и розмарин са изкушаващо вкусни. Това е комфортна храна, която ще сплоти семейството, около бурканчето с Дижонска горчица и ще ви накара да се усмихнете блажено. :) 


Продукти:

6 бр. селски наденици с лук и магданоз
1 кг картофи
1 глава чесън
шепа маслини Каламата
няколко стръка пресен розмарин
1 ч.ч. бяло вино
прясно смлян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
сол
зехтин


Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете и нарежете картофите. Поставете ги в тава. Отделете скилидките чесън и ги разпръснете, заедно с маслините. С помощта на нож направете леки напречни разрези на надениците. Поставете ги върху картофите. Поръсете с червен пипер, прясно смлян черен пипер, сол, полейте с бяло вино и струя зехтин всичко. Накрая поръсете с нарязан на ситно розмарин и сложете две, три клонки в тавата. 


Печете на силно загрята фурна около час, докато надениците добият златист загар, а картофите омекнат и всичко остане на мазнинка. 
Поднесете ястието топло, а за обичащите по-пикантни вкусове в компанията на люти чушлета и Дижонска горчица.


Да ви е сладко!


Sausages, baked in the oven with potatoes, garlic and olives

I suggest an idea for a quick and tasty dinner. Baked, aromatic sausages in the company of roasted garlic, potatoes, olives and rosemary are temptingly delicious. This is a comfort food that will unite your family around the jar of Dijon mustard and will make you smile blissfully. :) 

Ingredients:

6 pcs. rural sausages with onions and parsley
1 kg potatoes
1 head of garlic
handful of Kalamata olives
few sprigs of fresh rosemary
1 cup white wine
freshly ground black pepper
1 teaspoon red pepper
salt
olive oil 

Preheat oven to 200 degrees.
Peel and chop the potatoes. Place them in a tray. Take the garlic cloves and spread them along with the olives. Using a knife make minor cross-sectional scars on the sausages. Place them over the potatoes. Sprinkle with paprika, fresh ground pepper, salt, pour in white wine and olive oil everything. Finally, sprinkle with chopped rosemary and put two, three branches in the tray. 
Bake at highly preheated oven for about an hour until the sausages gain golden tan and the potatoes are tender.
Serve the dish warm and for the loving of spicy flavors - in the company of hot peppers and Dijon mustard.

Enjoy your meal!














Няма коментари:

Публикуване на коментар