Търсене в този блог

вторник, 15 юли 2014 г.

Лешникови, овесени бисквитки

      Много ми харесаха тези лешникови бисквитки. Със сигурност ще ги правя редовно, защото освен, че са много лесни за приготвяне са и много вкусни. Мекички, леко дъвчащи, с вкус на овесени ядки и лешници. Можете да ги съхранявате в затворена кутия около седмица, но честно казано се съмнявам да издържат толкова дълго. Чудесни са, потопени в кафенце или просто с чаша прясно мляко за следобедна закуска на децата. 



Продукти:

125 г меко масло
1/2 ч.ч. захар (бяла или кафява)
2 яйца на стайна температура
1/4 ч.ч. мед
1 ванилия
1/2 ч.ч. фино смлени лешници
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 кафена лъжица сол
3 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. по-едро смлени лешници


Извадете яйцата и маслото поне 1 ч. по-рано на стайна температура.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разбийте с миксер мекото масло и захарта, докато станат на крем. Добавете едно по едно яйцата, като разбивате след всяко. Сложете меда и ванилията, след това фино смлените лешници, брашното, бакпулвера и солта и разбийте добре. Накрая добавете 3 ч.ч. овесени ядки и едро смлените лешници и разбъркайте добре. 
Постелете тава с хартия за печене. Оформете бисквитките с помощта на сладоледена лъжица, за да бъдат равни по големина. Оставете разстояния между тях. Печете ги около 15-18 минути, докато добият златист загар и са още леко меки. След като изстинат ще стегнат леко. Съхранявайте в кутия до седмица.


Да ви е сладко!

Ако обичате овесени бисквити, опитайте още:

1. Рецептата за Овесени сладки
2. Рецептата за Овесени сладки с ябълка, кокос и портокалова кора
3. Рецептата за Овесени сладки със сусамов тахан, орехи и стафиди 

Източник: http://willcookforsmiles.com/2013/05/honey-hazelnut-oatmeal-cookies.html#_a5y_p=1747648


Hazelnut, oat cookies

I really liked these hazelnut cookies. Will surely do them regularly, because they are very easy to prepare and very tasty. Chewy,  flavored with oatmeal and hazelnuts. You can store them in a closed box for about a week, but frankly I doubt them to endure so long. They are very delicious sinked in some coffee or just a glass of milk for an afternoon children snack. 

Ingredients:

125 g soft butter
1/2 cup sugar (white or brown)
2 eggs at room temperature
1/4 cup honey
1 vanilla
1/2 cup finely ground hazelnuts
1/2 cup flour
1 tsp baking powder
1/4 coffee spoon of salt
3 cups oatmeal
1/2 cup a large ground hazelnuts

Take eggs and butter at least 1 h before out to room temperature.
Preheat oven to 200 degrees.
Beat with a mixer soft butter and sugar until creamy. Add eggs one at a time, beating after each. Put the honey and vanilla, then finely ground hazelnuts, flour, baking powder and salt and beat well. Finally, add 3 cups oatmeal and wholesale ground hazelnuts and mix well. 
Spread tray with baking paper. Shape cookies using an ice-cream scoop to be equal in size. Leave spaces between them. Bake them 15-18 minutes until golden and still slightly soft. Once cool they will firm slightly. Store the box in a week.

Enjoy!


9 коментара:

  1. Вкусни и полезни бисквитки!
    И много хрупкави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти, бисквитките не са от най-здравословните, освен, че са с овесени ядки, но за сметка на това са много вкусни. :)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Ани, така е уханно и красиво при теб... Направо си взимам една бисквитка. :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти. Почерпи се,като свършат пак :))

      Изтриване
  3. Ани, аз също много обичам аромата на печени бисквити, почти колкото самите бисквити. Чудно и полезно предложение, което веднага се записва за опитване! Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. От две години съм си запазила тази рецепта, ето че дойде и нейния ред. Станаха СТРАХОТНИ! :) Много ми харесват.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме зарадвахте Цветелина. Вълшебни са тези сладки.

      Изтриване