Търсене в този блог

вторник, 9 декември 2014 г.

Ябълков сладкиш с крема сирене

   Обожавам ябълкови десерти. Особено зимно време, когато ябълките са в изобилие на пазара. Имат много свеж и приятен аромат. 
   Днес по случай именния ми ден ви предлагам вкусен и сочен ябълков сладкиш с крема сирене. Наслада за сетивата за всички, които като мен искат да се усмихнат на лошото време и да поканят слънцето да изгрее в студения зимен ден. Сладкишът гарантирано ще ви направи щастливи и ще повиши Вашето настроение, особено поднесен с чаша ароматно кафе и добра компания. Отдайте се на изкушението и зарадвайте вас и вашите близки с вкусен, домашен десерт. Усмихнете се :)
   Сладкишът се състои от два пласта - ябълков и чийз крем. Изключително влажен и сочен, а вкусът е направо пристрастяващ. В приготвянето на рецептата използвах уредът Tefal Fresh Express, универсален уред за стъргане и рязане. С негова помощ настъргах ябълките за минути. 


продукти за тавичка с размери 30:20:

3 с.л. стопено масло
1 яйце
1 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулер
1/2 ч.л. канела
кората от половин лимон
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. настъргани ябълки

продукти за чийз топинга:

300 г крема сирене Филаделфия натурална
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия

1/2 ч.ч. смлени орехи за поръсване


Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа крема сиренето, захарта, яйцата и ванилията и ги разбийте добре. Оставете настрана.


В друга купа разбийте яйцето, заедно със захарта, прясното и кисело мляко, стопеното и охладено масло и лимоновата кора. Добавете пресятото брашно с бакпулера и канелата. Накрая сложете смлените орехи и настърганите и отцедени ябълки и разбъркайте с лъжица. 



Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тава. 


Отгоре излейте чийз топинга. 


Печете сладкиша 30 минути на загрята фурна. 
Охладете добре. Поръсете със смлени орехи и разрежете.


Да ви е сладко!
Адаптирано от: http://www.receptite.com/snimki.php?photo=37637


21 коментара:

  1. Разкошен е, Ани! Честит имен ден! Бъди здрава, щастлива, вдъхновена и много обичана! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честит имен ден Ани !
    Пожелавам ти здраве и сбъдване на твоите желания и мечти.Чудесен сладкиш ни поднасяш за именния си ден.Наздраве !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ето това е вкуса и аромата на зимния сладкиш и за мен :) Разкошен!
    Честит празник Ани!

    ОтговорИзтриване
  4. Жесток сладкиш, тези с ябълки са ми слабост, всички ми харесват! Честито да ти е името! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит имен ден, Ани!!! Жива и здрава да си! Разкошен е сладкиша, прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит имен ден,Ани!Ще се почерпя с парче за твое здраве,особено щом има печена чийз заливка съм веднага в готовност!

    ОтговорИзтриване
  7. Ани, честит имен ден! Бъди жива и здрава, все така прекрасна, щастлива и обичана жена! Чуден сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  8. И от мен ЧИД.Да сте жива и здрава и още успехи в кулинарията.

    ОтговорИзтриване
  9. Ани, честит имен ден!
    Да си здрава и много щастлива с всички и всичко!
    Прекрасен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  10. Ани, честит имен ден и от мен! С пожелания за много здраве и усмивки! И стига си ме изкушавала с твоите десерти- просто няма как да устоя и на този:)

    ОтговорИзтриване
  11. О, това е един прекрасен сладкиш! Като за имен ден, специален! бъди ми здрава, мила Ани и много, много щастлива!

    ОтговорИзтриване
  12. Честит имен ден, Ани! Почерпка с домашен сладкиш е най-сладка, разкошен е! Жива и здрава!
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  13. Ани, честит имен ден с пожелания за семейно здраве и много обич! А сладкишът настина е чудесен!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Подозирам страхотен вкус. Ани, на патерица, но с огромна симпатия - честит имен ден! Желая ти да задържиш това, което имаш, бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  15. Честит имен ден!Желая здраве и щастие! Като ваша голяма фенка ще го направя задължително още тази седмица:-)

    ОтговорИзтриване
  16. рикота преведено от италиански значи извара не е сирене

    ОтговорИзтриване
  17. Здравейте, исках да попитам две неща:
    - ако направя сладкиша във форма за торта с диаметър около 25 см, дали ще е приблизително съизмеримо с вашата тавичка?
    - второто питане е на колко градуса да е загрята фурната?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моята тавичка е 30:18 см. Както пише в рецептата на загрята на 180 градуса фурна. Поздрави и успех :)

      Изтриване
  18. Много благодаря (за градусите видях след като ви писах :) :) ще пробвам пък да видим какво ще стане :) Вълшебни празници :)

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте, днес направих сладкиша и исках само да попита когато го извадя от фурната отгоре "мърда като жив":) това значи ли, че не съм го допекла или си е така и когато изстине се стяга?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, той е на принципа на чийзкейка. Като изстине стяга.

      Изтриване