В сезона на любимото червено цвекло се изкушавам да ви покажа още някои вкусни и бързи рецепти с него, с които да разнообразите трапезата си. Освен колоритно и вкусно цвеклото е изключително полезно и здравословно. Ето го в ново амплоа, като песто сос за паста, а защо не и намазано върху брускета и поднесено с печени зеленуци? :)
Продукти за пестото от червено цвекло:
1 средно голяма глава червено цвекло
1/2 пакет българско крема сирене
2 скилидки чесън
шепа листенца прясна мащерка
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
струйка зехтин
сол
300 г фузили
150 г синьо сирене
50 г масло
1 ч.л. сол
Обелете и нарежете цвеклото на кръгчета. Сварете го във вода за около половин час, до омекване.
Сварете фузилите според упътването на опаковката за 10-11 минути с 1 ч.л. сол. Отцедете вода, като оставите съвсем малко на дъното и разбъркайте пастата с бучка масло.
Докато фузилите се варят пригответе пестото. Сложете всички продукти в блендера и пасирайте до хомогенност.
Поднесете фузилите с пестото от червено цвекло и натрошено синьо сирене.
За да направите удоволствието от това блюдо пълно си налейте чаша червено вино ЕТНО Совиньон блан и мавруд. Рубиненият му цвят подхожда идеално на стилистиката на ястието, а сортовете Каберне совиньон и Мавруд са страхотна комбина заедно –
кабернето предлага мекота, копринена текстура, докато Маврудът от своя страна
притежава характерност, която придава живот на виното, както и пиперливост. Така един друг тези два сорта подчертават
качествата си перфектно.
Да ви е сладко и наздраве!
Страхотна идея за поднасяне, Ани! Това песто ме заинтригува, много добра рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе мога да не се отбия и да не те поздравя за поредната вкусна рецепта! Винаги ме караш да се усмихвам, Ани! Поздрави!
ОтговорИзтриване