Търсене в този блог

сряда, 27 ноември 2013 г.

Парти чийз трюфели

     Миналата седмица ви представих Парти тарталети с боровинки, розмарин и сирене Бри, а днес ви предлагам нова идея за парти хапки - Чийз трюфели в четири различни варианта, които са изключително лесни за приготвяне у дома, затова ще ви станат любими. За овалване ще използваме червен пипер, микс от копър и магданоз, семена от Чиа и сусам. Така ще получим четири различни цвята топки, които ще бъдат свеж акцент на масата с храна. Пълнежите са различни, като малки парти изненади. За удобство на гостите можете да ги направите малко по-малки и да ги набодете с клечки, за да могат да ги взимат по-лесно. Чийз трюфелите са идеално мезе за чаша вино. Предлагам ви ги с два вида вино, както подобава на истински кетъринг. Зелените с бяло вино ЕТНО Совиньон блан и Мискет, а червените, белите и черните трюфели с червено ЕТНО Каберне совиньон и Мавруд. С тази публикация слагам и точката на 6 месечния проект ЕТНО. За мен беше истинско удоволствие да ви представям вкусна  храна в компанията на чаша хубаво вино.


Продукти:

125 г българско крема сирене
100 г краве сирене
1 скилидка чесън
1 с.л. кисело мляко
черен пипер

за овалване:

червен пипер
семена Чиа
микс, ситно нарязани копър и магданоз
сусам

за пълнеж:

орехи
грозде
сушени червени боровинки


Сложете в купа крема сиренето. Добавете нароненото на ситно сирене, киселото мляко, черния пипер и стисната скилидка чесън и бъркайте с лъжица, докато получите кремообразна смес. 
Подгответе си продуктите за овалване. В четири малки купички сложете червен пипер, сусам, семена от Чиа и ситно нарязани копър и магданоз микс. Подгответе си наблизо и продуктите за пълнежа.
Леко навлажнете ръцете си. Загребете от сместа и оформете топки с размер, който ви харесва. Боднете по средата орех, грозде или няколко сушени боровинки. Оваляйте топчето например в червен пипер. По същия начин оформете и останалите топки, по ваш вкус и предпочитание. Не посочвам точно количество от продуктите за овалване, тъй като всеки ще прави различни по големина и брой топки. Подредете ги в чиния и ги охладете в хладилник за 1-2 часа да стегнат.


----------------------------------------------------

ЕТНО Совиньон блан и Мискет/  Виното, което свършва най-бързо

Парти не може без вино. Подредете масата и предложете на своите гости зелените чийз трюфелчета с бяло вино ЕТНО Совиньон блан и Мискет. Ароматът му е нежен и лек с растителен характер. Долавят се свежи билкови и цветисти акценти, зелена ябълка и свежи цитрусови нотки, които го правят много подходящо.


ЕТНО Каберне совиньон и Мавруд/ Перфектната червена комбинация!

Червените, белите и черните чийз трюфелчета предложете с ЕТНО Каберне совиньон и Мавруд – кабернето предлага мекота и копринена текстура, докато Маврудът от своя страна придава живот на виното. Така един друг тези два сорта подчертават качествата си перфектно. Наситеният му аромат, доминиран от черни горски плодове, съчетани с дъх на карамел ще ви доставят едно незабравимо винено изживяване и мека топлина. 


Да ви е сладко и наздраве!

7 коментара:

  1. Връх на гурмето:) Бих си придърпала платото, както съм си сипала бяло винце пред камината...
    Изпълни ми сетивата! Целувки за теб и бонбончетата*)

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки купон у дома "зареждам" с такива трюфели и жънат големи успехи. Прекрасни са , Ани!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са хубави Ани! Все се каня да направя нещо подобно, надявам се скоро да имам повод!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат перфектни, идеално окръглени топченца и много апетитни!
    Не бях ги правила с пълнеж до сега - винаги овъргалям в подправки и семена маринована бейби Моцарела. Харесва ми и тази твоя идея, Ани и ще се възползвам още в следващите дни. Имам и крема сирене. Благодаря ти, мила!
    Прегръщам те и ти желая сладка нощ и красиво утре!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз като Кате бих си придърпала чинийката, мдааа! Прекрасни са! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Ани, чудесни са! И не само за теб, за мен също беше удоволствие тази поредица. :)
    И много подобни ти пожелавам.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Освен,че нямам съмнение колко са вкусни тези разноцветни топки,съм удивена колко перфектни са като оформление!Ани,прекрасна презентация,поздравления!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване