Търсене в този блог

петък, 15 ноември 2013 г.

Веган шоколадови трюфели с кокосов пълнеж

     Искам в блога да има за всеки по нещо. Да откриете точно вашата рецепта, която да ви е по вкуса, независимо дали сте месоядни, вегетарианци, вегани или на някаква специална диета. Аз не съм веган, нито вегетарианец, макар че опитах за два месеца.. От този период развих влечение към веган десертите. Намирам ги за много добър заместител на шоколада и много сладките десерти, когато човек изпитва нужда да не ги яде. Не бих казала, че не са калорични, напротив - съдържат много сушени плодове и ядки, но за сметка на това не съдържат никакво масло, захар, нито шоколад. Високо енергийни и сладички, добре е да се хапват преди тренировка и по малко късно вечер. Вариантите на такива веган бонбони са много. Показвала съм ви и преди няколко вида. Също и любимите ми фалшиво Рафаело, а днес ще ви покажа веган шоколадови трюфели с кокосов пълнеж. Много фини и вкусни бонбони, които можете да поднесете като подарък на скъп човек, достатъчно е само да ги сложите в красива кутия и на лицето му ще грейне усмивка, когато му ги поднесете :) 


Продукти:

200 г фурми без костилки
80 г сурови бадеми
80 г сурови лешници
50 г сушени боровинки
1-2 с.л. вода
1 ч.л. горчиво какао
1 ч.л. Чиа

за пълнежа:

100 г био кокос
2 с.л. сироп от Агаве (или мед)

горчиво какао за овалване


Накиснете бадемите и лешниците във вода за няколко часа. Отцедете и ги измийте.
Махнете костилките на фурмите и ги сложете в блендера. Добавете отцедените ядки, сушените боровинки, какаото, семената от Чиа и 1-2 с.л. вода. Пасирайте до хомогенност. 
В малка купа изсипете кокоса и го разбъркайте с 2 с.л. сироп от Агаве или мед, докато се слепи.
Леко намокрете ръцете си. Вземете от шоколадовата смес и оформете на топка с дупка по средата. Вземете от кокосовата смес и сложете топче от нея по средата, след това оформете шоколадовите трюфели кръгли. Оваляйте ги в какао. По същия начин оформете останалите бонбони. Охладете за поне час-два в хладилник преди да ги поднесете. 

                     

Да ви е сладко!






7 коментара:

  1. Страхотни трюфели, със сигурност ще направя тяхна вариация!
    Поздрави, Ани!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз без да съм веган, харесвам много от веганските рецепти. С любопитство си забърквам неща и аз :) Страхотни бонбончета, Ани!!! И много оригинална снимка!! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, чудесни са! Пък и човек не бива да има предразсъдъци в храната според мен.
    Поздрави и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошни бонбончета! Малко съжалявам, че едва сега ги виждам, но задължително ще опитам нещо подобно. Дори вече ми хрумна една страхотна идея. Благодаря за вдъхновението и страхотните рецепти!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Направих вече втора доза от прекрасните трюфели като експериментирах и добавих портокалова кора към сместа. Станаха повече от прекрасни! Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ви благодаря Милена, че отделихте време да ми оставите коментар. Да ви е сладко!

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване