Търсене в този блог

четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Рудолф Коледни маслени сладки с крема сирене

     На мен вече ми е Коледно. Нищо, че още не е завалял сняг. Преди няколко дни направих профил на Вкуснотека в Pinterest  (последвайте ме и там Pinterest) и като започнах да разглеждам едни Коледни снимки много се вдъхнових. Случайно попаднах на снимка на тези прекрасни, сладки Рудолфчета и веднага си представих как ще им се зарадват момичетата. Тази година няма да правя меденки, тъй като Беатрис е мъничка да яде мед, затова ще правя маслени сладки. Сигурна съм, че много ще ви харесат бисквитките, защото са меки и крехки с крема сирене и дъх на бадеми, освен това се приготвят и декорират много лесно. От това количество се получават около 40 сладки. Съхранявайте ги затворени в кутия на сухо място. 


Продукти за 40 бр. сладки: 

1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. меко масло
100 г крема сирене (аз ползвах българско)
щипка сол
1 жълтък
1 кафена ч.л. бадемов екстракт
1 ванилия
2 и 1/4 ч.ч. брашно

за декорацията:

кафява, червена и зелена гел боя от туба
червени и зелени бонбони M&M или други
1/4 бял шоколад

солети


Смесете в купа захарта, мекото масло и крема сиренето и ги разбийте с миксер. Добавете жълтъка, солта, ванилията и бадемовия екстракт. Накрая сложете брашното и разбийте, докато получите хубаво маслено тесто. Направете го на топка, увийте го във фолио и охладете в хладилник за 2 часа. 


Извадете тестото, разделете го на две, за да ви е по-лесно и разточете върху леко набрашнена повърхност. В началото може да е малко трудно, когато е твърдо, но когато се отпусне се точи прекрасно. Сами определете дебелината на сладките. Моите са около 0.5 см. Предпочитам ги по-тънки. Изрежете с формичка за сладки или с чаша с подходящ диаметър. Внимателно ги повдигнете с остър нож и ги подредете върху постлана с хартия за печене тава. Ако е необходимо ги дооформете с ръце, леко притиснете и оформете като идеален кръг.


Печете 7 минути на загрята фурна на 190 градуса. Извадете и ги сложете да изстинат върху решетка. Съберете на топка останалото тесто и по същия начин разточете. Оползотворете цялото тесто. Получават се около 40 сладки с големина като на снимката. 


Охладете напълно преди да ги декорирате.
С кафява гел боя направете две точки за очи. Нарисувайте рогцата. Разтопете на водна баня 1/4 бял шоколад и с помощта на клечка за зъби намажете кръгче точно под очите. Залепете върху него носа. По същия начин нарисувайте и останалите Рудолфчета. Ако желаете можете да им залепите рогца от солети като мен. Просто леко намажете със стопен бял шоколад задната страна на солетите, само там където ще залепнат върху бисквитката и ги залепете като рога. Нарисувайте му очи и залепете носле. 
Можете да направите и снежни човеци или просто да ги украсите с цвете. 
Охладете в хладилник за половин час да стегне шоколада и поднесете.


Да ви е сладко!

Ето и продуктите на Schwartau, които ползвах за декорацията. Можете да ги намерите в големите търговски вериги.



24 коментара:

  1. Аниии, и на мен ми е коледно, даже още от октомври. :) А сега след тези красавци тук, просто няма как да е иначе. Прекрасни са, сигурно малките принцеси са били много щастливи.
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, звучи изкушаващо! Откровено, за първи път чувам за крема сирене в бисквитки и ме провокираш да опитам. Рудолфчетата са страхотни и много, много весели! Добре дошло коледно настроение у вас, аз още чакам да ме навести :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни сладури! Децата сигурно вече са пощурели, нали? Нямат търпение да дойде Дядо Коледа. Браво Ани.

    ОтговорИзтриване
  4. Коледното ти настроение, Ани е споделено и от мен:)! Не знам дали си се забавлявала да правиш рудолфчетата сама или с малките госпожици, но съм сигурна, че личицата им са греели в усмивка когато са ги видели:)! Много са красиви и сладурски!
    Прегръдка! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. И на мен ми стана коледно от снимките ти, Ани! Страхотни са и си ги вписвам в празничния кулинарен тефтер :) Последвах те и в Pinterest :) Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  6. И мен ме зареди празнично, Ани,
    чудесно предложение - апетитни, ефектни и красиво декорирани,
    а и основната цел - дечица, сигурни са много щастливи.
    Сърдечни поздрави и хубав празнично настроение!

    ОтговорИзтриване
  7. Много са красиви, Ани! Сигурна съм, че са вкусни, защото бисквитки с крема сирене в тестото са ми любими! Много прецизно си ги декорирала! Красиво празнично настроение лъха от тази публикация! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Много весели сладки, Ани!
    Празниците са далече, но не пречи да направиш дечицата щастливи :)
    Прегръдка и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са! Ще се харесат на децата:)

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасни, веселки и създаващи настроение ... как да не му стане коледно на човек?

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви мили дами. Много ме стоплиха коментарите ви. Децата много им се зарадваха. Аида излапа половината, а Бети току се промъкваше да открадне някоя сладка, докато ги рисувах :) Много са вкусни и лесни за декорация. Няма да ви отнемат много време. Аз лично много се забавлявах :) Прегръдки и целувки

    ОтговорИзтриване
  12. момичета, да попитам - колко време мога да ги съхранявам и може ли да ги изпека тази неделя например, а да ги украся следващата? Мисля да направя сега меденки и масланки и следващата седмица да украсявам, дали ще стане?
    мерси много и ми пожелайте да станат красиви и вкусни, че ми е за пръв път.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, стига да не ги изядете можете. Пожелавам ви да шашнете всички гости.

      Изтриване
  13. Страхотни! Ще се правят! :) Само един въпрос - колко грама е 1 ч.ч. масло?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм мерила точния грамаж. Ползвам чаена чаша, но не голяма.

      Изтриване
    2. При мен се получи с две пакетчета от 125 гр. идеално.

      Изтриване
    3. Значи сте имали още по-кремообразен вкус, разкош!

      Изтриване
  14. Поздравления!
    Страхотен блог!

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, направих маслените сладки и споделям, че рецептата е перфектна и са много вкусни :о)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ивелина, много се радвам, че рецептата е точна и сладките са ви харесали на вкус и вид :) Наистина са чудесни :)

      Изтриване
  16. Красимира Иванова29 октомври 2014 г. в 14:49

    Здравейте, Ани ! От няколко дни Ви разглеждам с удоволствие, събирам информация и много съм се засилила да изненадам домашните с някоя вкусотия от вашия блог. А в тази рецепта какви са тези бои и как да си ги приготвя или да купя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Красимира, боите са на др. Откер, показала съм ги на снимка под рецептата, за да можете лесно да ги намерите. Продават се на щанда с подправките в големите хипермаркети. Например във Фантастико ги има при подправките, където са ванилиите, пръчиците, има гел бои в тубички на др. Откер. Хранителни са. Няма проблем. С тях само ги рисувам.

      Изтриване