Напоследък често ме питат за идея за парти хапки за домашен кетъринг. Вдъхновена от вас реших да ви представя моето виждане за парти хапка. Такава, която да те издигне и да те накара да замъркаш от удоволствие от сладко-соления й вкус, разбира се в компанията на чаша хубаво Розе.
Моето предложение към вас е тарталети с хрупкаво и много фино маслено тесто, гарнирани със сладко от боровинки с розмарин и сирене Бри. Елегантно и вкусно!
Продукти за масленото тесто:
200 г брашно
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 буркан сладко от боровинки Scwartau
150 г сирене Бри
3-4 стръка пресен розмарин
50 г масло
няколко зрънца грозде за декорация
Отмерете брашното и го сложете в купа. Нарежете мекото масло на малки парченца и ги размачкайте с пръсти, докато получите маслени трохи. Добавете яйцето и солта и размесете, докато получите меко тесто. Увийте го във фолио и оставете да почине в хладилник за 30 мин.
През това време кипнете в тиган на котлона сладкото от боровинки и добавете в него нарязани на ситно няколко стръкчета розмарин. Накрая отдръпнете от котлона и разбъркайте бучка масло.
Подгответе си сиренето Бри, като го нарежете на парчета.
Извадете тестото и го разточете с точилка, с дебелина около 0.5 см. С помощта на чаша с диаметър малко по-голям от формичките за тарталети изрежете кръгове. Сложете всеки един кръг във формата за тарталети и леко притиснете с пръсти, за да прилепне по дъното и стените. Отрежете внимателно излишното тесто. Сложете чашките в тавичка и ги печете на 200 градуса за 5-7 минутки, след което сложете във всяка чашка по парче сирене Бри и печете още 2-3 минутки, докато леко се стопи. Извадете тавата и сложете по 2 супени лъжици от боровинковото сладко с розмарин във всяка тарталетка. Декорирайте с грозде и стрък розмарин.
Поднесете тези божествени тарталетки на вашето парти с чаша ЕТНО Розе Мавруд и Каберне Совиньон. Удобната, модерна, иновативна - винтовата капачка на ETНО Розе е
специално създадена, за да запази изобилието от ароматните нотки на малина и
ягода, както и да съхрани качествата на виното, възможно най-дълго. Виното има интензивен плодов аромат, доминиран от горски плодове, които идеално ще допълнят всяка ваша хапка и ще ви оставят с усещането за приятен и дълъг финал.
Да ви е сладко и наздраве!
Наздраве! Прекрасни тарталетки, много умело съчетани с виното. Браво!
ОтговорИзтриванеЩе мъркам и още как, всичко е в перфектна комбинация! Правила съм сладко от боровинки, но за пръв път чувам за розмарин в него, обожавам розмарина и следващия път ще сложа! Благодаря за рецептата, Ани!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Стилно, вкусно, красиво! :)
ОтговорИзтриванеАни, чудесно е! Определено е мъркащо удоволствие. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Гласувам с двете ръце за твоето виждане за парти хапки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Ще пробваме!
ОтговорИзтриване