Много обичам крем супи. Особено зимата, и когато седмици наред не мога да преборя кашлицата. Правя крем супи от почти всичко. Новата ми любима супа е от белен бял боб. Няма люспи, не се налага да му се сменят води, спестява време. Директно се вари в тенджерата със зеленчуците и се пасира. Става мека като кадифе и много, много вкусна.
200 г белен боб Крина
1 глава лук
2 големи скилидки чесън
1 морков
1 картоф
1 червена чушка
връзка магданоз
черен пипер
сол
струйка зехтин
Измийте, обелете и нарежете зеленчуците. Сложете ги в тенджера. Добавете измития белен боб, черен пипер и сол, долейте вода, която да покрие боба 3-4 пръста, полейте със струйка зехтин и го сварете за 30 минути, докато омекне напълно. Охладете я и пасирайте до гладкост.
Да ви е сладко!
Ани, сигурна съм, че супата е чудесна :)
ОтговорИзтриванеСнимката е прекрасна!
Поздрави!
Ани, и аз съм им почитател, ама по-рядко се сещам... Предложението ти обаче е преркасно! :)
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко и да оздравяваш бързо. Поздрави! :)
И у дома сме им големи фенове на крем супите,Ани,и то се знае,твоята много ми допада,чудна е!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Заинтригува ме с тази супа и беления боб! Харесвам продуктите на Крина и май ще се огледам за белен боб скоро :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ани :)
Вкусотия! И крем супи, и боб обичам във всякакви комбинации! :) Обаче не съм срещала белен боб. Не и през последните 10 години. Ще трябва да си сложа очилата следващия път, но в супермаркета у дома :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки :)
И аз харесвам крем супите, но не съм се сетила да направя с боб. Ани, чудесно изглежда, за вкуса не се съмнявам!
ОтговорИзтриванеПоздрави!