Търсене в този блог

вторник, 25 февруари 2014 г.

Сочни пилешки кюфтета с плънка от Моцарела

    Тези пилешки кюфтенца станаха много сочни и вкусни. Непременно ги опитайте! Приготвят се много лесно и със сигурност ще ги направя отново, защото са идеални за вечеря с гарнитура от салата или картофена салата например. 


Продукти за пилешката кайма:

600 г пилешки гърди
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън
1 яйце
1 мокра филия хляб
50 г настърган Пармезан
черен пипер
сол

зехтин

продукти за плънката: 

125 г сирене Моцарела
2 сварени яйца
2 с.л. настъргано твърдо масло
няколко стръка пресен магданоз и копър
черен пипер
сол


Сварете две яйца.
Пасирайте пилешкото месо в блендер и го прехвърлете в купа. Добавете нарязаните на ситно пресен лук и чесън, яйцето, настъргания пармезан, наронената филия мокър хляб, черния пипер и солта и омесете добре с ръка. 


Пригответе плънката като настържете на ренде сиренето Моцарела, 2 с.л. твърдо масло и двете сварени яйца. Добавете нарязаните на ситно копър и магданоз. Поръсете с черен пипер и сол, на вкус, и разбъркайте добре. 


Пригответе си голяма чиния. Намокрете ръцете си. Вземете топка от пилешката кайма и я сплескайте с ръце. Сложете по средата лъжица от плънката и притворете краищата, така че да запечатате кюфтето. 


Поставете в чинията. По същия начин оформете и останалите кюфтета.


Загрейте тиган с капка-две зехтин. Поставете кюфтетата и ги гответе, докато покафенеят от едната страна. След това внимателно ги обърнете от другата страна. Изпечете ги равномерно. Отнема няколко минутки. Много бързо става.
Поднесете топли с гарнитура по желание.


Да ви е сладко!

Източник: http://kulinariya123.blogspot.com/



25 коментара:

  1. Чудесни кюфтенца, Ани, така свежи и пухкави! Обичаме пилешки, а любимата ни рецепта е с тиквички в каймата, но обезателно ще опитаме и твоите. Благодаря ти за идеята, мила!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е идея Ирме за тиквичките. Не съм пробвала. Надявам се да ти харесат, стават много сочни.

      Изтриване
  2. Идеята ти е страхотна, Ани, чудесна комбинация. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Какие красивые котлетки! Так бы и съела! ))

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, невероятни са! Сочни, пухкави! Чудесно комбинация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, така е, много ни харесаха. Влизат в редовното меню:)))

      Изтриване
  5. Супер, страхотни, сочни, вкусни, ароматни! Страхотна рецепта, Ани! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, благодаря ти. Децата много ги харесаха. Поднесох ги с картофена салатка и бяха голям хит :)

      Изтриване
  6. Ани, още снощи ги направих - наистина много вкусни! Благодаря, че сподели рецептата :) Със сигурност ще повторя, но ще пробвам на фурна как ще се получат.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много се радвам, че сте ги опитали. И аз го мислих, но на фурна рискувах да станат много сухи. На тиган с капка зехтин, по няколко минути от страна стават много сочни. И приятно се топи моцарелата. Поздрави

      Изтриване
  7. Ани,съблазнителка такава!Не можеш да си представиш колко ми харесаха кюфтенцата,уникални са!И наистина толкова сочни обещават да бъдат!Непременно ще ги опитаме у дома,благодаря ти!Прегръдка и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  8. А тези, които нямат блендер, като мен, могат ли да нарежат на ситно пилешкото месо? Също така исках да попитам, дали правилно съм разбрала, месото е сурово, а след това, когато пържим не панираме в нищо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правилно сте разбрала. Нарежете месото много на ситно и готово. Не ви е нужен блендер. Не панираме. Печем на тиган с много малко зехтин. Да ви е сладко :)

      Изтриване
    2. Благодаря Ви, Ани! Ще пробвам и няколко на фурна :)) Правила ли сте? Как стават...

      Изтриване
    3. Не, не съм. Правих ги на тиганче, за да са по-сочни :)

      Изтриване
  9. На снимка са много съблазнителни, но аз днес ги направих....безвкусни са и не си струват труда! Какво значи "лесни"? Аз се занимавах около час само с подготовката на кюфтетата...
    Нито лесно, нито вкусно!
    Това е втора рецепта, която правя...трета няма да има! И не защото аз съм накадърна, просто рецептите не са нищо особено! НЕ съжалявам!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, благодаря ви, че споделихте мнение, че кюфтенцата не са ви допаднали. Въпрос на вкус предполагам, тъй като на нас много ни харесаха, както и на мои читатели ,които ги опитаха. За мен в рецептата няма нищо сложно. Каймата се забърква в купа, отделно се приготвя плънката, оформят се и се пекат. В никакъв случай не бих ви нарекла некадърна. Не знам как може да си го помислите. Просто има рецепти, които не са ни по вкуса! Усмихнете се и преминете към следващия кулинарен блог. Избор има голям.

    ОтговорИзтриване
  11. Усмихнато преминавам :D! Спокойно!
    Такааа...рецептата е спазена 1:1, няма нужда от допълнителни разяснения...просто тези кюфтенца не са нищо особено и не си струват загубеното в кухнята време.
    Не знам на кого са се харесали толкова много и защо!
    Хубавата снимка не е равна на хубава храна.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте, изглежда мн вкусно и днес ще се заема да ги направя, но нямам Пармезан, дали е голям пропуск това и дали ще се получат без него ?

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, изглеждат много вкусни, мислите ли, че мога да ги изпека на скара?
    P.S. Най-лошата черта на хората е техния Негативизъм, когато нещо не могат да постигнат сами. Ани продължавай да радваш с твоята креативност, а на който не му изнася .......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, мисля, че можете да опитате и на скара. И аз съм на същото мнение относно негативизма. Затова подминавам и не задълбавам в излишни полемики.

      Изтриване