Търсене в този блог

петък, 7 февруари 2014 г.

Банички с шоколад и ягодово сърце

   Скъпи приятели, предлагам ви една сладка, и разбира се вкусна, идея за десерт за предстоящия празник св. Валентин. Идеен, лесен и красив начин да изненадате вашия любим с нещо сладичко за финал на романтичната ви вечеря :) Можете да ги приготвите предварително и да ги сложите в тавата. Изпечете ги 15 минути преди края на вечерята и ще имате топли шоколадови банички с ягодово сърце за закачка :) 
        А вие допуснахте ли любовта в сърцата си?


Продукти:

1 пакет бутер тесто
100 г натурален шоколад
4-5 бр. по-големи ягоди

1 яйце за намазване
кристална захар и пудра захар за поръсване

Загрейте фурната на 200 градуса.
Отрежете дълга лента бутер тесто с дебелина 4 пръста. Прегънете я на две и маркирайте с нож къде да я отрежете на две, след това я разрежете на две еднакви парчета.
Вземете ягодка и отстранете внимателно зелените листа и дръжката. Нарежете я напречно на две и оформете всяка половина с нож като сърце. Сложете едната половина сърце по средата на едното парче тесто и го очертайте с ножа. Отместете ягодката и извадете сърцето тесто. Трябва да остане дупка. 


Стопете шоколада на водна баня.
С помощта на лъжица намажете цялото парче тесто с шоколад, като внимавате да оставите ненамазан борд от 0,5 мм от всяка страна, за да не изтече. Наложете отгоре другото парче с отрязаната сърце дупка, след това поставете и ягодката в дупката.


С вилица натиснете всички краища на баничката, за да я затворите добре и за да й придадете по-красив вид.


Прехвърлете я в тава, покрита с хартия за печене. По същия начин направете и останалите банички. Намажете ги с разбито яйце, поръсете с кристална захар и печете на предварително загрята на 200 градуса фурна. 


Извадете ги, когато бухнат и добият карамелен цвят.
По желание поръсете с пудра захар.


Да ви е сладко!

Източник: http://www.recipesquickneasy.com/strawberry-nutella-poptarts/



3 коментара:

  1. Ама как си ги накиприла и колко кокетни и вкусни са станали, Ани! Чудесни са, браво! :)
    Усмихнат и обичен ден ти желая. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Суууупер е това,Ани!Много вкусно,хрупкаво и тематично!Представила си го най-подробно и много полезно,благодаря ти!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване