Приготвих торта шоколадов Триумф за рождения ден на татко днес. Той много обича натурален шоколад. Това е най-вкусният шоколадов мус, който съм правила досега. Подходящ е за работа с пош и различни декорации, тъй като стяга много добре. Маслен и наситено шоколадов мус, който буквално се топи в устата и чудесно се допълва от хрупкавата бисквитена подложка. Всички гости останаха очаровани от тортата. Освен това се приготвя изключително бързо и не се пече. Стяга за 2 часа в хладилника и е готова за консумация. Обещавам ви, че ще се превърне в една от любимите ви торти! :) Продуктите по-долу са за торта с диаметър 21 см, или 9 парчета.
Продукти за торта с диаметър 21 см
Продукти за подложката:
2 пакета бисквити Орео
125 г меко масло
продукти за шоколадовия мус:
225 г меко масло
135 г крема сирене Филаделфия
1 ванилия
30 г пресято натурално какао
70 г натурален шоколад Линд (70 % какао)
100 г пресята пудра захар
50 г сладкарска сметана
продукти за декорацията:
настърган бял шоколад
шоколадов чипс
1 ягода
1 карамбол
стрък мента
Отворете бисквитите Орео и изстържете белия крем. Смелете бисквитите, заедно с мекото масло в блендер до получаване на маслени трохи. Вземете поднос или картонена подложка. Разпределете трохите на дъното на форма със свалящ се ринг и внимателно притиснете. Не натъпквайте прекалено силно, защото след като се втвърди подложката няма да можете да я режете. Приберете я в хладилника леко да стегне и през това време пригответе муса.
Разбийте с миксер мекото масло, докато стане на крем. Добавете крема сиренето и ванилията. Сложете пресятото какао и разбъркайте.
Стопете шоколада на водна баня и го охладете напълно. Добавете го в крема и разбъркайте. Прибавете пресятата пудра захар и накрая разбъркайте с шпатула или лъжица разбитата на сняг сметана.
Намажете шоколадовия мус върху бисквитената основа и загладете добре. Охладете тортата за минимум два часа, след което внимателно прекарайте мокър нож от вътрешната страна на ринга и го отстранете. Настържете бял шоколад и декорирайте тортата.
Ани, да е жив и здрав татко ти!
ОтговорИзтриванеИ много вкусни и красиви торти да направиш
по този повод!
Мусът е божествен!
Хубава седмица от мен!
Дани, благодаря ти! Този мус ще го сънувам. И е толкова податлив на декорации, така наречения butter cream. Много е хубав за торти. Поздрави
ИзтриванеОще веднъж честито на татко!Да е здрав и да те подкрепя дълги години!Със сигурност тортата е била незабравимо вкусна!
ОтговорИзтриванеПожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!
Благодаря ти Роси за хубавите пожелания. Хубава седмица и на теб :)
ИзтриванеБез малко щях да попитам на колко пласта е тортата, докато да видя че е отражение върху подложката! :)
ОтговорИзтриванеАни, честит празник на татко ти! Тортата е наистина лесна и много вкусна!
Прекрасна нова седмица!
Тили, 3 мила, само :))) Много е лесна и много вкусна, наистина. Прегръдки
ИзтриванеЧестит празник на татко ти, Ани! Много добре си му угодила с тази тортичка! Шоколадова и тъмна от всякъде! Вярвам е бил очарован! И аз тук й преглъщам, хем не съм особено по десертите.
ОтговорИзтриванеУсмихната и слънчева седмица ти желая, мила :)
Татянче, направо така да ти завиждам, че не обичаш десерти, ако знаеш :))) Пусто на мен ми е във фамилията :)))))
ИзтриванеАни, честит празник на баща ти! Тортата е много изящна! С пожелания за прелестна нова седмица!
ОтговорИзтриванеИглика, благодаря ти за милия коментар.
ИзтриванеОще една прекрасна торта! Да е жив и здрав бащати, Ани. Ах, как се гордее с теб този човек! Знам го!
ОтговорИзтриванеЙолинце, гуш! Благодаря ти! Надявам се да е така :)
ИзтриванеАни, прекрасна тортичка! Да е жив и здрав татко ти и винаги да бъде опора, на която да намираш сили. :)
ОтговорИзтриванеВсяка следваща твоя торта е по-прекрасна от предишната... Браво! :)
Герии, много се радвам, че следиш прогреса при тортите :))) И аз го държа из късо :))) Татко беше много щастлив, разбира се, благодаря ти!
ИзтриванеСледя и то с огромен интерес! :) Прекрасни са всички, все така продължавай - със същото желание твори, Аничка! Прегърдки. :)
ИзтриванеДа е жив и здрав татко ти, Ани! Прекрасна е тортата и с много красива украса!
ОтговорИзтриванеЛучи, благодаря ти. Наистина беше много вкусна! Със сигурност скоро пак ще я правя :)
ИзтриванеКрасива и вкусна....
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Живе, несъмнено е така!
ИзтриванеЗдравей, Ани ! Благодаря ти за поредната рецепта ! С огромно удоволствие преглеждам всяка седмица кулинарните изкушения, които предлагаш и вече няколко експериментирах :) Бих искала да те попитам - тъй като не съм в момента в България - сладкарската сметана дали е течна или заквасена ? Благодаря ти искренно !
ОтговорИзтриванеЗдравейте, много се радвам, че рецептите в блога ви харесват. Сладкарската сметана е течна. Трябва само да я разбиете с миксер. Успех! :)
ИзтриванеДа е жив и здрав рожденика и все така вкусно да празнувате:)! Тортата е приказно красива, истинско вълшебство и аз обичам натурален шоколад:) Прегръдки, Ани!
ОтговорИзтриванеКате, много си мила, както винаги, благодаря ти!
ИзтриванеДа е жив и здрав рожденикът! Тортата е разкошна и при мен вече е на дневен ред:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траяна. Нямам търпение да споделиш после дали ви е харесала :)
ИзтриванеМила, шоколадовия мус звучи много интригуващо..няма търпение да пробвам!
ОтговорИзтриванеХаха, а подложката с Орео бискитвтки аз я ползвам за твоя Банофи пай (като от време на време ме домързява и директно ги смилам с крема между тях :Р)
Да ти е жив и здрав таткото :) Целувки!!!
Мариамче, хитра идея за Банофито :) А мусът е върховен, като масло се топи в устата :) Нямам търпение да я пробваш :) Мерси за пожеланията, ще му предам :)))Целувки
Изтриванеsluchaino popadnah na tvoita recepta i poneje sina mi ima rojden den mi se vidia hubava ne sam ia probvala no chaka da doide rojdenika misli che shemi haresa opitah musa dobar e dano ia haresat zashoto sam si vdignala nivoto chesto pravia torti i vinagi mi se poluchavat no e vajen vkusa dosta hora praviat no malko sa unikalni.
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви хареса тортата. Поздрави
ИзтриванеАни, сърдечно благодаря за идеята ти! С твоята торта почерпих за рождения си ден вчера (с много малко промени от мен). Чудесна за любителите на шоколад!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Радвам се, че съм ти била полезна сладурано. Да си ми жива и здрава, винаги така усмихната и борбена! :)
ИзтриванеЗдравей :) искам да попитам бисквитите за подложката Орео от кои са? Големите кутии или малките пакетчета с по 4 бисквитки :) Благодаря много :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, бисквитките са от дългите опаковки на Орео, средния размер, преди кутиите.
ИзтриванеЗдравейте, бисквитките са от дългите опаковки на Орео, средния размер, преди кутиите.
ИзтриванеЧудесно :) много благодаря отново :) Реших да направя този блат а в/у него да залея крънчи пласт както видях в една друга Ваша рецепта и за финал шоколадов мус :))))Мисля че ще стане разкошна :)
ИзтриванеИ аз така мисля. Само охладете след втория пласт, за да стегне добре ;)
ИзтриванеЗдравей,Ани!Направо се вдъхновявам от всички твои прекрасни рецепти!Реших,че това ще е тортата за рождения ден на мъжа ми,но формата ми е с диаметър 26 см,колко трябва.да увелича дозата 1,5 или 2 пъти?
ОтговорИзтриванеБлагодаря много Деспина. 1,5 пъти е ОК.
ИзтриванеОт къде мога да купя глюкоза?
ОтговорИзтриванеЗдравейте в хипермаркетите има на био щандовете.
ИзтриванеМного благодаря Ани!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Адмираций за вас))) Опитах тортата, но крема не ми се получи гладък. Някъде явно съм сгрешила?
ОтговорИзтриване