Търсене в този блог

неделя, 16 февруари 2014 г.

Торта шоколадов Триумф

     Приготвих торта шоколадов Триумф за рождения ден на татко днес. Той много обича натурален шоколад. Това е най-вкусният шоколадов мус, който съм правила досега. Подходящ е за работа с пош и различни декорации, тъй като стяга много добре. Маслен и наситено шоколадов мус, който буквално се топи в устата и чудесно се допълва от хрупкавата бисквитена подложка. Всички гости останаха очаровани от тортата. Освен това се приготвя изключително бързо и не се пече. Стяга за 2 часа в хладилника и е готова за консумация. Обещавам ви, че ще се превърне в една от любимите ви торти! :) Продуктите по-долу са за торта с диаметър 21 см, или 9 парчета. 



Продукти за торта с диаметър 21 см
Продукти за подложката: 

2 пакета бисквити Орео
125 г меко масло

продукти за шоколадовия мус:

225 г меко масло
135 г крема сирене Филаделфия
1 ванилия
30 г пресято натурално какао
70 г натурален шоколад Линд (70 % какао)
100 г пресята пудра захар
50 г сладкарска сметана

продукти за декорацията:

настърган бял шоколад
шоколадов чипс
1 ягода
1 карамбол
стрък мента


Отворете бисквитите Орео и изстържете белия крем. Смелете бисквитите, заедно с мекото масло в блендер до получаване на маслени трохи. Вземете поднос или картонена подложка. Разпределете трохите на дъното на форма със свалящ се ринг и внимателно притиснете. Не натъпквайте прекалено силно, защото след като се втвърди подложката няма да можете да я режете. Приберете я в хладилника леко да стегне и през това време пригответе муса.
Разбийте с миксер мекото масло, докато стане на крем. Добавете крема сиренето и ванилията. Сложете пресятото какао и разбъркайте. 
Стопете шоколада на водна баня и го охладете напълно. Добавете го в крема и разбъркайте. Прибавете пресятата пудра захар и накрая разбъркайте с шпатула или лъжица разбитата на сняг сметана. 
Намажете шоколадовия мус върху бисквитената основа и загладете добре. Охладете тортата за минимум два часа, след което внимателно прекарайте мокър нож от вътрешната страна на ринга и го отстранете. Настържете бял шоколад и декорирайте тортата.

Да ви е сладко!





42 коментара:

  1. Ани, да е жив и здрав татко ти!
    И много вкусни и красиви торти да направиш
    по този повод!
    Мусът е божествен!
    Хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти! Този мус ще го сънувам. И е толкова податлив на декорации, така наречения butter cream. Много е хубав за торти. Поздрави

      Изтриване
  2. Още веднъж честито на татко!Да е здрав и да те подкрепя дълги години!Със сигурност тортата е била незабравимо вкусна!
    Пожелавам успешна,слънчева и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Роси за хубавите пожелания. Хубава седмица и на теб :)

      Изтриване
  3. Без малко щях да попитам на колко пласта е тортата, докато да видя че е отражение върху подложката! :)
    Ани, честит празник на татко ти! Тортата е наистина лесна и много вкусна!
    Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, 3 мила, само :))) Много е лесна и много вкусна, наистина. Прегръдки

      Изтриване
  4. Честит празник на татко ти, Ани! Много добре си му угодила с тази тортичка! Шоколадова и тъмна от всякъде! Вярвам е бил очарован! И аз тук й преглъщам, хем не съм особено по десертите.
    Усмихната и слънчева седмица ти желая, мила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Татянче, направо така да ти завиждам, че не обичаш десерти, ако знаеш :))) Пусто на мен ми е във фамилията :)))))

      Изтриване
  5. Ани, честит празник на баща ти! Тортата е много изящна! С пожелания за прелестна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Още една прекрасна торта! Да е жив и здрав бащати, Ани. Ах, как се гордее с теб този човек! Знам го!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинце, гуш! Благодаря ти! Надявам се да е така :)

      Изтриване
  7. Ани, прекрасна тортичка! Да е жив и здрав татко ти и винаги да бъде опора, на която да намираш сили. :)
    Всяка следваща твоя торта е по-прекрасна от предишната... Браво! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Герии, много се радвам, че следиш прогреса при тортите :))) И аз го държа из късо :))) Татко беше много щастлив, разбира се, благодаря ти!

      Изтриване
    2. Следя и то с огромен интерес! :) Прекрасни са всички, все така продължавай - със същото желание твори, Аничка! Прегърдки. :)

      Изтриване
  8. Да е жив и здрав татко ти, Ани! Прекрасна е тортата и с много красива украса!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лучи, благодаря ти. Наистина беше много вкусна! Със сигурност скоро пак ще я правя :)

      Изтриване
  9. Здравей, Ани ! Благодаря ти за поредната рецепта ! С огромно удоволствие преглеждам всяка седмица кулинарните изкушения, които предлагаш и вече няколко експериментирах :) Бих искала да те попитам - тъй като не съм в момента в България - сладкарската сметана дали е течна или заквасена ? Благодаря ти искренно !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, много се радвам, че рецептите в блога ви харесват. Сладкарската сметана е течна. Трябва само да я разбиете с миксер. Успех! :)

      Изтриване
  10. Да е жив и здрав рожденика и все така вкусно да празнувате:)! Тортата е приказно красива, истинско вълшебство и аз обичам натурален шоколад:) Прегръдки, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много си мила, както винаги, благодаря ти!

      Изтриване
  11. Да е жив и здрав рожденикът! Тортата е разкошна и при мен вече е на дневен ред:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Траяна. Нямам търпение да споделиш после дали ви е харесала :)

      Изтриване
  12. Мила, шоколадовия мус звучи много интригуващо..няма търпение да пробвам!

    Хаха, а подложката с Орео бискитвтки аз я ползвам за твоя Банофи пай (като от време на време ме домързява и директно ги смилам с крема между тях :Р)

    Да ти е жив и здрав таткото :) Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариамче, хитра идея за Банофито :) А мусът е върховен, като масло се топи в устата :) Нямам търпение да я пробваш :) Мерси за пожеланията, ще му предам :)))Целувки

      Изтриване
  13. sluchaino popadnah na tvoita recepta i poneje sina mi ima rojden den mi se vidia hubava ne sam ia probvala no chaka da doide rojdenika misli che shemi haresa opitah musa dobar e dano ia haresat zashoto sam si vdignala nivoto chesto pravia torti i vinagi mi se poluchavat no e vajen vkusa dosta hora praviat no malko sa unikalni.

    ОтговорИзтриване
  14. Ани, сърдечно благодаря за идеята ти! С твоята торта почерпих за рождения си ден вчера (с много малко промени от мен). Чудесна за любителите на шоколад!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм ти била полезна сладурано. Да си ми жива и здрава, винаги така усмихната и борбена! :)

      Изтриване
  15. Здравей :) искам да попитам бисквитите за подложката Орео от кои са? Големите кутии или малките пакетчета с по 4 бисквитки :) Благодаря много :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, бисквитките са от дългите опаковки на Орео, средния размер, преди кутиите.

      Изтриване
    2. Здравейте, бисквитките са от дългите опаковки на Орео, средния размер, преди кутиите.

      Изтриване
    3. Чудесно :) много благодаря отново :) Реших да направя този блат а в/у него да залея крънчи пласт както видях в една друга Ваша рецепта и за финал шоколадов мус :))))Мисля че ще стане разкошна :)

      Изтриване
    4. И аз така мисля. Само охладете след втория пласт, за да стегне добре ;)

      Изтриване
  16. Здравей,Ани!Направо се вдъхновявам от всички твои прекрасни рецепти!Реших,че това ще е тортата за рождения ден на мъжа ми,но формата ми е с диаметър 26 см,колко трябва.да увелича дозата 1,5 или 2 пъти?

    ОтговорИзтриване
  17. От къде мога да купя глюкоза?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте в хипермаркетите има на био щандовете.

      Изтриване
  18. Много благодаря Ани!

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте! Адмираций за вас))) Опитах тортата, но крема не ми се получи гладък. Някъде явно съм сгрешила?

    ОтговорИзтриване