Рецептата за кашкавал на фурна я имам в тефтера си от няколко години. Обичам го много! Спада в графа бързо, лесно и вкусно! Онзи ден изведнъж се присетих за него и за нула време го забърках. Поднесох в компанията на зелена салатка.
Можете да го направите само с кашкавал, или в комбинация с малко краве сирене. Децата много го харесаха! Беатрис си го кръсти пица и за отрицателно време излапа две порции :)
250 г настърган кашкавал
3 яйца
250 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
3 яйца
250 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
масло за намазване1 ч.л. сол
Разбийте в купа яйцата и прясното мляко с
миксер. Смесете в купичка брашното и бакпулвера и ги добавете при яйцата и
млякото. Накрая сложете настъргания кашкавал и солта и разбъркайте добре с
лъжица.
Намажете формата за печене с масло и излейте сместа. Печете на 200
градуса, докато се зачерви отгоре и стегне, около 25 минути.
Поднесете топъл или студен по желание.
Да ви е сладко!
Yellow cheese in the oven
I have the recipe for cheese in the oven in my notebook for a few years. I love it so much! It is quick, easy and delicious! One day suddenly I remembered about it and in no time I prepared it. I served it in the company of a green salad.
You can prepare it either with yellow cheese, or in combination with white cheese. The kids liked it a lot! Beatrice called it pizza and in no time ate two servings :)
250 g grated yellow cheese
50 g white cheese
3 eggs
250 ml. milk
120 g flour
pepper
salt
50 g butter
120 g flour
pepper
salt
50 g butter
Beat the eggs in a bowl along with the flour and milk. Add pepper and salt. Finally add the grated cheese and mix well.
Melt the butter in a pan and pour the mixture inside. Bake at 200 degrees until golden brown on top and set.
Serve warm.
Много апетитен кашкавал !!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Лилия :)
ИзтриванеАни, и аз много го харесвам! Хем вкусничко, хем лесно и бързо. Да ви е сладка "пицата". ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Прегръдки и за теб Гери.
ИзтриванеИ на мен ми е любим, особено вечер след работа. Няма по-свежа и бърза вечеря, която удовлетвори всички присъстващи;)
ОтговорИзтриванеХубава седмица , Ани! И да се оправят госпожичките!
Да особено с една свежа, зелена салатка нали Марте? :)))
ИзтриванеМного любим и то в разни варианти,наистина страхотна и бърза рецепта!Много пухкав си го приготвила,Ани,отличен е!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Роси. Да подлежи много и различни модификации.
ИзтриванеГолямо лакомство е този кашкавал на фурна, Ани! В заведенията край работата ми в София често правеха нещо от сорта, което наричаха Запеканка. Толкова ми беше вкусно! Подсещаш ме за тази забравена вкусотия :) Ще взема да набавя подходящо френско сирене и да направя :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен с пожелание за слънчева седмица :)
Върнах ли те в спомените Тики? :))))
ИзтриванеЕй, че вкусно, цял ден ми е пред погледа във ФБ, ама от телефона много мразя да пиша и чак сега, страхотна идея, леко и лятно! Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеНепременно го опитай Поли. Много е вкусно и лесно.
Изтриванестрахотно се получи! с микс от сирена, обаче ;-)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея. Много се радвам, че ви е харесал. Да ви е сладко!
ИзтриванеСтрахотно се получи!Благодаря за тази рецепта,за пръв път го правя и определено ще стане едно от любимите ми неща за бърза вечеря ххх
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че кашкавалчето ви е харесало! Сърдечни поздрави
ИзтриванеЧЕСТИТО АНИ,3А НАГРАДАТА.....
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря :))
ИзтриванеЧудесна рецепта! В една закусвалня до офиса ми правят такъв кашкавал и аз опитвах в къщи по усет. Не се получаваше, докато не приложих твоята рецепта Ани. Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного е приятно, когато откриеш рецептата на нещо вкусно, което си хапвал. Да ви е сладко!
ИзтриванеСтава невероятен ;)
ОтговорИзтриванеЧудесна Рецепта!
Благодаря! Много се радвам, че те я опитали.
ИзтриванеМоето го направих като замених кашкавала с ГАУДА. Много приятен вкус се получи :) И го направих леко безсолно, както го предпочитам :)
ОтговорИзтриванеЗвучи много добре. А не стана ли малко по-тежичко с гауда, защото тя има по-плътна консистенция и вкус?
ИзтриванеТази вечер приготвих ястието. Стана божествено вкусно (показател за това е, че тавичката се опразни за отрицателно време :)). Направих малка модификация. Към вече посочените съставки добавих малко ситно нарязани маслини, малко пушен бекон, филе, едно кубче зеленчуков бульон, чубрица и риган. Определено ще влезе в редовния ми списък с рецепти, като искам да благодаря за споделянето й тук. :)
ОтговорИзтриванеЗвучи страхотно! Обогатили сте ястието. ;)
ИзтриванеИма ли значение каква марка да е кашкавала?
ОтговорИзтриванеНе, няма никакво значение.
ИзтриванеЗдравейте, много ми хареса Вашата рецепта, но искам само да попитам, дали има някакъв вариант да се приготви без брашно? Благодаря :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Брашното е необходимо, за да спои всички съставки и да стегне добре. В противен случай няма да може да се реже. Ако желаете заменете брашното с брашно от лимец или друго пълнозърнесто брашно.
ИзтриванеЧудесно! Много благодаря за съвета! :)
ИзтриванеБлагодаря за рецептата и точните пропорции. Когато бях малка, мама правеше често такъв кашкавал и беше много вкусен :) Може ли да ми кажете само ориентировъчни размери на тавичката?
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви връща в спомените. Тавичката е 20:30 см.
ИзтриванеКолко време се пече.
ОтговорИзтриванеКашкавалът се пече докато стегне и добие златист загар. Около 20-30 минути.
ИзтриванеБлагодаря за сполучливата рецепта, получи се много вкусно! Спазих пропорциите, като добавих малко черен пипер и чубрица.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви се е усладило.
ИзтриванеЗдравейте, има ли причина да има разлика в грамажите на рецептата на английски и на български?
ОтговорИзтриванеИзпратих я на приятели и затова питам.