Търсене в този блог

понеделник, 2 юни 2014 г.

Кашкавал на фурна

      Рецептата за кашкавал на фурна я имам в тефтера си от няколко години. Обичам го много! Спада в графа бързо, лесно и вкусно! Онзи ден изведнъж се присетих за него и за нула време го забърках. Поднесох в компанията на зелена салатка. 
      Можете да го направите само с кашкавал, или в комбинация с малко краве сирене. Децата много го харесаха! Беатрис си го кръсти пица и за отрицателно време излапа две порции :) 


Продукти:

250 г настърган кашкавал
3 яйца
250 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
масло за намазване
Разбийте в купа яйцата и прясното мляко с миксер. Смесете в купичка брашното и бакпулвера и ги добавете при яйцата и млякото. Накрая сложете настъргания кашкавал и солта и разбъркайте добре с лъжица. 

Намажете формата за печене с  масло и излейте сместа. Печете на 200 градуса, докато се зачерви отгоре и стегне, около 25 минути.


Поднесете топъл или студен по желание.


Да ви е сладко!


Yellow cheese in the oven


 I have the recipe for cheese in the oven in my notebook for a few years. I love it so much! It is quick, easy and delicious! One day suddenly I remembered about it and in no time I prepared it. I served it in the company of a green salad. 
You can prepare it either with yellow cheese, or in combination with white cheese. The kids liked it a lot! Beatrice called it pizza and in no time ate two servings :)

Ingredients:

350 g grated yellow cheese
50 g white cheese
4 eggs
300 ml. milk
120 g flour
pepper
salt
50 g butter

Beat the eggs in a bowl along with the flour and milk. Add pepper and salt. Finally add the grated cheese and mix well. 
Melt the butter in a pan and pour the mixture inside. Bake at 200 degrees until golden brown on top and set. 
Serve warm.

37 коментара:

  1. Много апетитен кашкавал !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, и аз много го харесвам! Хем вкусничко, хем лесно и бързо. Да ви е сладка "пицата". ;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми е любим, особено вечер след работа. Няма по-свежа и бърза вечеря, която удовлетвори всички присъстващи;)
    Хубава седмица , Ани! И да се оправят госпожичките!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да особено с една свежа, зелена салатка нали Марте? :)))

      Изтриване
  4. Много любим и то в разни варианти,наистина страхотна и бърза рецепта!Много пухкав си го приготвила,Ани,отличен е!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Роси. Да подлежи много и различни модификации.

      Изтриване
  5. Голямо лакомство е този кашкавал на фурна, Ани! В заведенията край работата ми в София често правеха нещо от сорта, което наричаха Запеканка. Толкова ми беше вкусно! Подсещаш ме за тази забравена вкусотия :) Ще взема да набавя подходящо френско сирене и да направя :)
    Усмивка от мен с пожелание за слънчева седмица :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ей, че вкусно, цял ден ми е пред погледа във ФБ, ама от телефона много мразя да пиша и чак сега, страхотна идея, леко и лятно! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно го опитай Поли. Много е вкусно и лесно.

      Изтриване
  7. страхотно се получи! с микс от сирена, обаче ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесна идея. Много се радвам, че ви е харесал. Да ви е сладко!

      Изтриване
  8. Страхотно се получи!Благодаря за тази рецепта,за пръв път го правя и определено ще стане едно от любимите ми неща за бърза вечеря ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че кашкавалчето ви е харесало! Сърдечни поздрави

      Изтриване
  9. ЧЕСТИТО АНИ,3А НАГРАДАТА.....

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесна рецепта! В една закусвалня до офиса ми правят такъв кашкавал и аз опитвах в къщи по усет. Не се получаваше, докато не приложих твоята рецепта Ани. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е приятно, когато откриеш рецептата на нещо вкусно, което си хапвал. Да ви е сладко!

      Изтриване
  11. Става невероятен ;)
    Чудесна Рецепта!

    ОтговорИзтриване
  12. Моето го направих като замених кашкавала с ГАУДА. Много приятен вкус се получи :) И го направих леко безсолно, както го предпочитам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи много добре. А не стана ли малко по-тежичко с гауда, защото тя има по-плътна консистенция и вкус?

      Изтриване
  13. Тази вечер приготвих ястието. Стана божествено вкусно (показател за това е, че тавичката се опразни за отрицателно време :)). Направих малка модификация. Към вече посочените съставки добавих малко ситно нарязани маслини, малко пушен бекон, филе, едно кубче зеленчуков бульон, чубрица и риган. Определено ще влезе в редовния ми списък с рецепти, като искам да благодаря за споделянето й тук. :)

    ОтговорИзтриване
  14. Има ли значение каква марка да е кашкавала?

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, много ми хареса Вашата рецепта, но искам само да попитам, дали има някакъв вариант да се приготви без брашно? Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Брашното е необходимо, за да спои всички съставки и да стегне добре. В противен случай няма да може да се реже. Ако желаете заменете брашното с брашно от лимец или друго пълнозърнесто брашно.

      Изтриване
    2. Чудесно! Много благодаря за съвета! :)

      Изтриване
  16. Благодаря за рецептата и точните пропорции. Когато бях малка, мама правеше често такъв кашкавал и беше много вкусен :) Може ли да ми кажете само ориентировъчни размери на тавичката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви връща в спомените. Тавичката е 20:30 см.

      Изтриване
  17. Отговори
    1. Кашкавалът се пече докато стегне и добие златист загар. Около 20-30 минути.

      Изтриване
  18. Благодаря за сполучливата рецепта, получи се много вкусно! Спазих пропорциите, като добавих малко черен пипер и чубрица.

    ОтговорИзтриване