Търсене в този блог

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Икономичен чийзкейк с извара и вишни

    Чийзкейкът е един от най-любимите ми летни десерти. Правила съм го с крема сирене, с Маскарпоне, с Рикота, но никога досега с извара. По начало не съм голям любител на изварата, защото според мен има лек дъх, който не ми допада. Но от друга страна тя е чист протеин и е изключително полезна. Изварата на Олимпус няма натрапчив мирис, изобщо не се усеща в чийзкейка и е вкусна. Импровизирах и я комбинирах с подсладено кондензирано мляко , лимонова кора, ванилия и вишни. Много ми хареса крайният резултат. Вкусът на чийзкейка е чудесен - сладко-киселичък, освен това е и доста икономичен и бърз. Не съм използвала миксер. Надявам се и на вас да хареса :)


Продукти за подложката:

1 и 1/2 пакет бисквити Роден край с масло
70 г меко масло

продукти за крема: 

400 г извара Olympus
1/2 консерва подсладено кондензирано мляко
3 с.л. захар
кората от един лимон
1 ванилия
3 яйца
шепа почистени вишни

продукти за сладкото:

200 г почистени пресни вишни или от буркан
3 с.л. захар
малко вода
1 с.л. нишесте


Смелете бисквитите и маслото в блендер, изсипете ги на дъното на форма за печене и заравнете добре. Леко притиснете с ръце. Приберете подложката в хладилника да стегне, докато приготвите крема.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа разбъркайте изварата, заедно с кондензираното мляко, захарта, кората от лимона и ванилията. Накрая чукнете яйцата и разбъркайте с тел. Извадете подложката от хладилника и разхвърляйте небрежно почистени от костилките вишни. Излейте крема отгоре и печете чийзкейка до готовност. 
Изсипете вишните в тиган, налейте малко вода на дъното, сложете 3 с.л. захар и ги кипнете. Разтворете 1 с.л. нишесте в малко вода и го излейте при вишните. Разбъркайте, докато се сгъсти на сладко. Оставете леко да се охлади и го нанесете върху охладения чийзкейк. 
Добре е чийзкейкът да престои в хладилника няколко часа преди поднасяне.


Да ви е сладко!

Economical cheesecake with cottage cheese and morello

Cheesecake is one of my favorite summer desserts. I've done it with cream cheese, mascarpone, ricotta, but never before with cottage cheese. I am not a great lover of cottage cheese, because I think there is a slight scent that I do not like. But on the other hand it is pure protein and is extremely healthy. Cottage cheese Olympus has no obtrusive odor and made the cheesecake delicious. I have improvised and combined it with sweetened condensed milk, lemon peel, vanilla and cherry. I liked the end result. The taste of cheesecake is wonderful - sweet and sour, it's also very economical and fast. I have not used a mixer. I hope you can like it :)

Ingredients for the biscuit:

1 and 1/2 packet of biscuits with butter
70 g soft butter 

Ingredients for the cream:

400 g cottage cheese Olympus
half a can of sweetened condensed milk
3 tablespoons sugar 
rind of one lemon
1 vanilla 
3 eggs
handful cleaned morello

ingredients for the morello jam:

200g cleaned fresh morello or jar 
3 tablespoons sugar 
a little water 
1 tablespoon starch

Grind the biscuits and butter in a blender, pour them on the bottom of the baking tin and level the better. Gently press with your hands. Put the pad in the refrigerator to set, while preparing the cream.
Preheat oven to 180 degrees.
In a bowl mix cottage cheese with condensed milk, sugar, zest and vanilla. Finally, tap the eggs and mix with wire. Remove the biscuit layer from the refrigerator and scatter carelessly cleaned morellos. Pour the cream on top and bake the cheesecake until ready. 
Pour cherries in a pan, pour a little water on the bottom, put 3 tablespoons sugar and bring to boil. Dissolve 1 tablespoon starch in a little water and pour in sour morellos. Stir until thickened sweet. Leave to cool slightly and apply it on the cooled cheesecake. 
Put cheesecake in the refrigerator several hours before presentation.

Enjoy





6 коментара:

  1. Супер е! И този! Незнам дали знаеш, но чийз кейкът ти с боровинки и крем сирене се мъдри във втората ми книга. Много го харесвам,а на синът ми му е абсолютно любим.Ще пробвам и този с изварата на Олимпус.Тъкмо да не се чудя къде да вложа втората кофичка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинце, наистина ли? Аз съм трогната и поласкана :) Но си чакам копието с автограф, така да знаеш!! ;)))) И на нас ни е много любим, след възхитителния ти ягодов чийзкейк! На мен ми остана една кофичка извара и ми се мъдри една идея за плодов кейк :)
      Чийзкейкът с извара и кондензирано мляко е неочаквано вкусен за мен. Ще се радвам ако и на теб ти хареса :)

      Изтриване
  2. Много обичам вишни, а твоят чийз с тях е неустоим, Ани!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте и поздравления за чудесната страница.
    Тората е чудесна, но бихте ли ми казали половин консерва кондензирано мляко от какъв грамаж разфасовка имате предвид?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, подсладеното кондензирано мляко е 397 мл. консерва.

      Изтриване