неделя, 15 юни 2014 г.

Пурички с козе сирене, мед и мащерка

     Хрупкави, сладко-солени пурички с козе сирене, мед и мащерка. Толкова са вкусни, че спокойно можете да ги хапвате в компанията на биричка, докато гледате Световното по футбол например :) 


    Вдъхновени са от неочаквания подарък, който получих от Olympus, за който много им благодаря. Козе сиренцето, което опитах за начало е много меко и вкусно. Особено в компанията на мед и мащерка е изключително приятно. 
      Правя тези пурички за втори път, в разстояние от два дни. Толкова ни харесаха. А децата направо се влюбиха в тях :) 
     Съвет: Ако решите да ги опитате спазете технологията на навиване. Първият път не ги навих така и се отвориха при печенето, а при тази технология на навиване не ми се отвори нито една пуричка.



Продукти:

1 пакет фини кори
200 г козе сирене Olympus
3 с.л. мед от рапица (или друг)
черен пипер
прясна мащерка
50 г масло


Загрейте фурната на 180 градуса.
Стопете меда и го смесете с козе сиренето в купа. Поръсете с прясно смлян черен пипер. Разбъркайте добре. Нарежете корите на правоъгълници от по два листа. Аз разрязвах кората напречно и после по средата. 
Стопете маслото и намажете с четка правоъгълника. Поръсете листенца мащерка в единия край по дължина. 


Прехлупете и намажете с масло. 


Сложете сирене на късата страна на правоъгълника 


и навийте на рулце. 


По същия начин пригответе и останалите пурички. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, намажете ги с четка с масло 


и ги печете 15-20 минути, докато добият златист загар.


Да ви е сладко!

Източник: http://drizzleanddip.com/2014/06/04/baked-goats-cheese-cigars-with-honey-and-thyme


Sticks with goat cheese, honey and thyme

Crunchy, sweet and salty sticks with goat cheese, honey and thyme. They are so delicious that you can eat them in the company of beer while watching the World Cup, for example :) 
They are inspired by the unexpected gift that I received from Olympus , for which I thank them a lot. The goat cheese, which I tried is very soft and tasty. Especially in the company of honey and thyme it is very nice. 
I do these sticks for the second time in two days. We  have liked them so much. Children fell in love with them :) 
Tip: If you choose to try them keep the rolling technology. The first time I made them they have opened while baking. With this technology the cigars do not open.

Ingredients:

1 packet of fine pastry
200g Olympus goat cheese
3 tablespoons honey from canola (or other)
pepper
fresh thyme
50 g butter

Preheat oven to 180 degrees.
Melt the honey and mix it with goat cheese in a bowl. Sprinkle with freshly ground black pepper. Mix well. Cut phyllo rectangles out of two leaves. I cut the long side and then in the middle. 
Melt the butter and brush the rectangle. Sprinkle thyme leaves at one end in length. 
Fold and brush with butter. Put cheese on the short side of the rectangle and roll. 
Similarly prepare the other sticks. Arrange them on a tray covered with baking paper, brush them with a brush with butter and bake for 15-20 minutes until they turn golden.

Enjoy your meal!

10 коментара:

  1. Не остава ли мащерката само в единия край?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Марги, напрактика мащерката остава в долния край на пуричката, но ароматизира цялата, особено, когато е прясна. Първият път опитах да смеся всичко и да ги навия на обикновено рулце, но при печенето се отвориха и не запазиха формата си. Тази технология е много добра. Ако желаете да я усещате по-силно сложете мащерката в сиренето и правете подгъва без подправката.Важното е да не се отворят при печене.

      Изтриване
  2. Ани, много ароматно и вкусно е пак при теб. :) Честит подарък, да си го хапвате с удоволствие. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ето ги и обещаните пурички :) Прекрасни са, Ани! Грабвам си една за закуска! Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам защо съм така скептична към козето сирене...,а и към млекото...?!
    :)Но смятам ,че май-дойде моментът да се престраша.....пуричките ти са великолепни,Ани!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, много хитра идея. Прекрасно изглеждат, пък още повече, че не се пекат, още повече ми допадат. благодаря за споделеното, Дани

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни са! Аз дори ги пека на грил тигана, като от външната страна също ги мажа с масло.

    Приятна и ползотворна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудни пурички! :) Много обичам такива нежни изпълнения с кори. Лесно се правят, а са така ефектни и вкусни! А и ти така апетитно си ги снимала, че съвсем ме заплени :)

    Да ви е сладко сиренцето от Олимпус! И аз получих днес такъв подарък и вече се облизвам над сиренцата и кашкавала в кошницата :)

    ОтговорИзтриване
  8. Чудни, хрупкави и вкусни пурички! Продуктите на Олимпус са страхотни и със сигурност всяка рецепта с тях ще е с много вкусен финал:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са ,аз нямах в момента козе сирене и ги направих с краве сирене и 2 яйца .Станаха фантастични

    ОтговорИзтриване