Търсене в този блог

сряда, 4 юни 2014 г.

Доминиканска салата с розови домати, аншоа и чесън

        Само три прости съставки правят тази салата пристрастяващо вкусна за любителите на средиземноморската кухня. 
       Благодаря на моята приятелка Ками, която ми я сподели. Нарекох я Доминиканска, защото там са я опитали за първи път и веднага се е превърнала в любимата им лятна салата. Лично аз не съм любител на аншоата, но повярвайте ми комбинацията от розови домати, аншоа и чесън е страхотна, особено в компанията на истински и ароматен Гръцки зехтин от зелени маслини и хубав, мек хляб, който да си утопите. Налейте си чаша бяло вино или узо и й се насладете! :) 



Продукти за 1 порция:

1 розов домат
6 рибки аншоа
1 скилидка чесън
струйка зехтин
щипка морска сол (или хималайска)

Нарежете домата на кръгчета и ги поставете в чиния. Сложете върху всеки резен домат по една рибка аншоа и стиснете скилидка чесън. Накрая поръсете със щипка сол и полейте със струйка зехтин.


Да ви е сладко!


Dominican salad with pink tomatoes, anchovies and garlic

Just three simple ingredients make this delicious, addictive salad that lovers of Mediterranean cuisine will appreciate. 
I share it with you, thanks to my friend Kami. I called it a Dominican salad because they have tasted it in Dominicana for the first time and it has quickly become their favorite summer salad. I personally am not a fan of anchovies, but believe me the combination of pink tomatoes, anchovies and garlic is great, especially in the company of a real Greek olive oil made of fragrant green olives and a nice, soft bread. Pour a glass of white wine or ouzo and enjoy it! :) 

Ingredients for 1 serving:

1 pink tomato
6 fish anchovies
1 clove garlic
olive oil
pinch of sea salt (or Himalayan)

Cut the tomatoes into slices and place them on a plate. Put on each slice of tomato a fish anchovies and squeeze a garlic clove. Finally sprinkle with a pinch of salt and pour a trickle of olive oil.

Enjoy your meal!


2 коментара: