неделя, 8 юни 2014 г.

Солен чийзкейк със синьо сирене и див лук

       Обичате ли чийзкейк? Аз много! Това е един от любимите ми десерти. Може би затова реших да експериментирам с него и да го направя в солен вариант със синьо сирене и див лук. За основа използвах невероятно вкусните солени кукис с Пармезан и Чедър, които можете да намерите готово изпечени в магазини "Дар от Боговете", в комбинация с орехи и масло. Кремът приготвих с божественото френско сирене St Moret, като ползвах варианта Light, за да го направя по-лек. Благодарение на него чийзът стана много нежен и гладък като консистенция и дори не се напука при печенето. А синьото сирене и дивият лук му придадоха чудесен вкус. Дооформих ансамбъла от вкусове с фунийка био Мортадела, чери доматче и гриловани тиквички и патладжани.
        Био Мортаделата е от най-новия асортимент, който гурме магазинът предлага. Не съдържа глутен и фосфати и е приготвена по последни био стандарти за качество. Именно поради тези причини с чиста съвест я предложих на децата си и много я харесаха. Може би, защото у дома от години не консумираме никакви шунки, поради некачественото им съдържание, оценихме леко пикантната, био Мортадела високо.
     Непременно опитайте моят солен чийзкейк и го предложете като предястие. Можете да го поднесете и под формата на малки петифури за Вашето парти или събитие.
 Ако нямате възможност да опитате солените кукиси, можете да си приготвите сами по тази рецепта: http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html


Продукти за основата: 

350 г солени кукис с Пармезан и Чедър
60 г масло Elle & Vivre
50 г орехи

продукти за крема:

450 г крема сирене St Moret Light
200 г заквасена сметана
100 г синьо сирене St Agur
3 яйца, размер L
връзка див лук
черен пипер

продукти за декорация:

1 тиквичка
1 патладжан
няколко слайса био Мортадела
чери домати
къдрав магданоз
див лук


Смелете в блендер орехите и добавете кукисите. Когато са ситно смлени добавете стопеното масло. Изсипете сместа във формата и заравнете добре. Моята е правоъгълна, в този случай. Приберете я в хладилника, докато приготвите крема. 
Разбийте с миксер крема сиренето и заквасената сметана. Добавете синьото сирене и чукнете едно по едно яйцата. Накрая поръсете с черен пипер и нарежете с ножица на ситно дивия лук.
Излейте сместа върху подложката и печете чийзкейка на 140 градуса 45 минути, докато краищата стегнат, а средата леко се поклаща. Охладете напълно, след което и в хладилник за няколко часа, преди консумация. Разрежете на пастички и декорирайте.


Да ви е сладко!

Salty cheesecake with blue cheese and chives


Do you like cheesecake? Ме very much! This is one of my favorite desserts. Maybe that's why I decided to experiment with it and do it in salty version with blue cheese and chives. For the bases I used incredibly delicious salty cookies with Parmesan and cheddar, which you can find ready baked in the shops "Gift from the Gods", in combination with walnuts and butter. The cream I have prepared with the divine French cheese St Moret Light. Thanks to it the cheese was very soft and smooth as texture and did't even crack when baked. The blue cheese and chives have given a great taste. I have decorated with cones of bio Mortadella, cherry tomato and grilled zucchini and eggplant. 
Bio Mortadella is the newest assortment, which the gourmet shop offers. It does not contain gluten and phosphate and is prepared according to the latest bio quality standards. For these reasons I have offered it to my children with clear conscience and they loved it. Maybe it is because for years at home we do not eat ham because of poor quality content, we have appreciated the slightly spicy, bio Mortadella high. 
Be sure to try my salty cheesecake and offer it as an appetizer. You can present it in the form of small bites for your party or event.
If you can not buy the salty cookies, you can prepare them yourself for following this recipe: http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html

Ingredients for the base:

350g salted cookies with Parmesan and Cheddar
60 g butter Elle & Vivre
50 g walnuts 

products for the cream: 

450 g cream cheese St Moret Light 
200g sour cream 
100g blue cheese St Agur
3 eggs, size L
chives 
pepper 

products for decoration: 

1 zucchini 
1 eggplant 
slice bio Mortadella 
few cherry tomatoes 
curly parsley 
chives

Grind the nuts in a blender and add cookies. When finely grounded, add the melted butter. Pour the mixture in the form and level the better. Mine is rectangular in this case. Put it in the refrigerator while preparing the cream. 
Beat with a mixer cream cheese and sour cream. Add blue cheese and add the eggs one at a time. Finally, sprinkle with pepper and cut chives with scissors into small pieces.
Pour the mixture over the base and bake cheesecake at 140 degrees 45 minutes until the edges feel tight and the middle gently sways. Cool completely, and then in a refrigerator for a few hours before consumption. Cut to pastries and decorate.


Enjoy your meal!





7 коментара:

  1. Съвсем по мой вкус :)
    Чудесни са, Ани, много апетитни чийз-хайпки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно нещо е това! Браво, Ани! Много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, прекрасно е! Ама мноооого вкусно!
    Поздрави сърдечни! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Мммм,как ми напълни очите това разкошно предястие,Ани!Много ми допада,то се знае,нали съм голям чийзопоклонник!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми харесва тази рецепта, Ани! Аз съм си по сирената и като ги видя, не ги подминавам! А това ще се опита ( и изяде) !!!! Сърдечни поздрави, мила Ани!

    ОтговорИзтриване
  6. Ани, страхотно си го поднесла, приготвила, измислила и снимала! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Страшен си го докарала. Отдавна искам да направя един солен и аз, ще взаимствам от теб, защото си твърде убедителна;) Поздрав, Ани!

    ОтговорИзтриване