Търсене в този блог

неделя, 6 юли 2014 г.

Пилешки рулца с плънка от Песто, домати и Моцарела и маслини Каламата

      Ако и вие като мен постоянно търсите бързи, лесни и вкусни седмични вечери, тази рецепта ще ви спечели. Приготвя се изключително бързо. Приготвено по този начин пилешкото месо става много сочно и крехко. Навих го на рулца с плънка от сос Песто, Моцарела и домат и го запекох с чеснова коричка. Получи се много вкусно ястие. Месото отделя доста сок по време на печенето, с който ви препоръчвам да обливате рулцата. Ще забележите колко сочно и ароматно ще се получи. Поднесете с маслините и свежа салата или със салата от розови домати, авокадо и чесън и ще имате бърза и много вкусна вечеря. Подходящо е и за гости. Ако разполагате с повече време можете да си приготвите домашно Песто.
          Вдъхновението за тази рецепта дължа на Лидл, които ми направиха разкошен, неочакван подарък  - чанта за пикник, богато аранжирана със селекция от най-новите им продукти, сред които и маслините Каламата, вложени в днешната рецепта. От понеделник 07.Юли, 2014  (на моя рожден ден :) ) започват дните на Гръцката седмица. в Лидл. Няма да сбъркате ако опитате сусамовата и бадемовата им халва, както и зехтините. Горещо ви препоръчвам да си вземете и консерва аншоа и да опитате моята Доминиканска салата с розови домати, аншоа и чесън


Продукти за 6 порции:

3 бр. пилешки гърди
сос Песто
180 г Моцарела (опаковка и половина)
1 голям розов домат
черен пипер
сол
зехтин

продукти за коричката:

4-5 филии хляб
50 г масло
70 г Моцарела
3 скилидки чесън
шепа магданоз (или босилек)

маслини Каламата Лидл


Загрейте фурната на 200 градуса.
Разрежете пилешките гърди по дължина на две и внимателно ги начукайте с чук, като ги поставите в кухненско фолио. Обелете домата. Поставете месото на работния плот и го намажете със сос Песто. Отгоре подредете резени обелени домати и Моцарела и завийте на руло. 


Прехвърлете в малка тавичка за печене. По същия начин пригответе и останалите 5 рулца. Поръсете ги със сол и черен пипер. 
Разпръснете маслини Каламата около рулцата, цели и нарязани на половинки. 


Полейте със струйка зехтин.
Сложете продуктите за коричката в блендер и пасирайте до маслени трохи. Внимателно ги разпределете върху рулцата, като се стараете да полепнат добре. 


Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса около 45 минути. По време на печене ястието отделя доста сокове. Поливайте месото с тях. Ще стане много сочно. 
Поднесете топло.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://www.wittyinthecity.com/2011/09/chicken-roll-ups/




11 коментара:

  1. Ани, чудесно предложение с хрупкава коричка!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, точно такива ястия харесвам... Не остъпват по нищо като вкус на "по-изисканите", а са така семпли и толкова истински, браво!
    Да ти е честит подаръкът! Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Сочни рула с чудесна хрупкава коричка! Вкусно!
    Успешна нова седмица, Ани!

    ОтговорИзтриване
  4. Много готино предложение, Ани! Обичам песто под всякаква форма, няколко пъти се пробвах да си направя сама...ще се пробва и твоето предложение за тази лесна рецепта.
    Поздрави и Честит рожден ден и тук :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, честит рожден ден! Бъди здрава и нека любимите ти хора изпълват дните ти с безкрайно щастие!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусно и сочно предложение! Ани, честит рожден ден още веднъж, миличка! Да си здрава, щастлива, обичана! Да постигаш всичко с лекота и нека в живота ти всеки ден се случва по едно малко чудо! Прекрасен празник! ♥

    ОтговорИзтриване
  7. Честит рожден ден, Ани! Бъди все така вдъхновена!

    ОтговорИзтриване
  8. Ани, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, щастие и един незабравим хубав празник, наситен с усмивки! Много ме впечатли коричката на тези рулца!

    ОтговорИзтриване
  9. Честит рожден ден!Бъди здрава,все така вдъхновяваща и необикновена в кухнята и живота!Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  10. Ани, съжалявам, мила, но като го погледнеш на нищо не прилича това.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е. може да не е много естетично, но на вкус е много хубаво :)

      Изтриване