Търсене в този блог

събота, 8 март 2014 г.

Солени крекери със сирене Пармезан и Чедър

    Солени, маслени крекери със сирене Пармезан и Чедър. Приятно хрупкави и много вкусни, подходящи за бързо похапване на крак без нищо или намазани с домашен пастет, а защо не и с крема сирене и чери домат? Изкушаващо нали? :) Като се замисля, в по-голяма доза са идеални и за парти хапки, защото определено ще ви трябва по-голямо количество! Свършват за отрицателно време :) И разбира се, децата много ги харесаха :))


Продукти за 20 бр.:

200 г брашно
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.ч. настъргано сирене Чедър
1/2 ч.ч. настъргано сирене Пармезан
две щипки нарязан на ситно ким


Сложете в купа брашното и нарежете на малки парчета маслото. Претрийте маслените трохи с ръка и добавете яйцето. Разбъркайте и добавете солта. Накрая сложете настърганите сирена Пармезан и Чедър и поръсете с две щипки нарязан на ситно ким. Омесете тестото добре. 
Увийте го във фолио и охладете за 30 минути. 
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разточете тестото на кора с дебелина 6-7 мм. Отмерете правоъгълни форми с линийка и нож или използвайте кръгли форми ако желаете. Подредете бисквитките в тава, покрита с хартия за печене. С помощта на дървен шиш направете равномерни дупчици по повърхността им. Изпечете крекерите за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. 
Съхранявайте затворени на сухо място, в кутия с капак, няколко дни.


Да ви е сладко!

12 коментара:

  1. Ани, как няма да свършат... Чудесни са, както и снимките ти! :)
    Честит 8-ми март, бъди здрава и нека любимите ти хора винаги да показват колко специална си за тях. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Непременно ще се възползвам от идеята, Ани! Чудесни крекери! Честит 8-ми март! Чувствай се винаги обичана, щастлива, усмихната! Сбъдвай мечтите си и се радвай на всичко, с което животът те дарява! Усмивки и пожелания за прекрасен празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Това изглежда вкусно... трябва да се пробва!
    Благодаря за рецептата!
    Весел празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, аз пастета го направих сега освен и крекерите, че да има на какво да си го мажа :)
    Честит 8 март! Много усмивки, и мили жестове ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник, Ани! Хрупкави и много вкусни крекери!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит 8ми Март, Ани! Бъди все така усмихната и прекрасна!
    А тези крекери... така обичам подобни неща, че ще се спасявам по-бързо оттук, за да не се наложи да вечерям втори път ;)
    Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни са крекерите, Ани!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  8. Ани, ако знаеш колко много твои предложения, които определям като "пълноценни заместители на нездравословните сладки и солени десерти на нашия пазар" чакат ред да ги приготвя...
    Отново чудесно предложение, поздравявам те!

    ОтговорИзтриване
  9. Днес ги направих и вече ги няма! Много сполучлива рецепта! Благодаря, че я споделихте! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Дима. Много ви благодаря, че отделихте време да ми пишете, че сте харесали солените крекери. Много се радвам, че сте ги опитали. Наистина са много добро попадение, хрупкави и вкусни за биричка особено са перфектното мезе.

      Изтриване
  10. Това са най-вкусните крекери, които съм опитвала досега! Много хубави се получиха :-) Чедъра свърши, но ще пробвам с друго твърдо сирене. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за коментара. Крекерите стават по-вкусни от купешките :)

      Изтриване