Търсене в този блог

неделя, 30 март 2014 г.

Шоколадово-бисквитени топчета с кокос

       Свързвам тези вкусни, бисквитени, шоко топчета с моето детство. Мама ги правеше и аз току надничах в хладилника да открадна скришом едно топче с кокос. Знаете, че в нашето детство нямаше много сладкиши и домашно - приготвените бяха на особена почит! Тази рецепта е комбинация от рецептата в тефтера на мама и тази в тефтера на свекърва ми, но по мой вкус. Сигурна съм, че и във вашите тефтери ще намерите подобна интерпретация. Овалях ги в цветен кокос, защото в момента нямах достатъчно бял. Излапаха се за ден. Бързо, лесно и вкусно за подслаждане по всяко време! 



Продукти: 

2 пакета бисквити с масло Роден край
125 г меко масло
1/2 ч.ч. пудра захар
5 с.л. натурално какао
1 ванилия
1/2 ч.ч. смлени орехи

кокосови стърготини за овалване

Сложете първо орехите в блендер и ги смелете фино. Добавете бисквитите и блендирайте, докато се смелят на трохи. Накрая добавете и останалите продукти - маслото, какаото, захарта и ванилията. Пасирайте, докато получите маслени трохи. 
Оформете топчета с леко навлажнени ръце и ги оваляйте в кокосови стърготини. Поставете в хладилник или в камера и извадете непосредствено преди да ги поднесете.


Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. И мой любим десерт, кой не обича домашни бисквитени бонбони? :)
    Поздрави, Ани! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви, Ани! Червените са ми фаворит.
    Но, този път мога да спя спокойно, защото имам подготвени две дузини във фризера, които си чакат момента за префасониране. За дефиле кой знае дали ще има време, но ей сега ще отида да се черпя един :P
    Лека нощ и прекрасно утре! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Още по- вкусно става, ако добавите смлени фурми . Така бонбоните ще бъдат и полезни.Вместо какао- наситнен с ножа черен шоколад. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и кое му е по-полезното от предложеното от теб? бисквити със захар и масло,в черния шоколад също има какао??? фурмите могат да заместят захарта,ако я няма.

      Изтриване
    2. Вътре слагам цяла черешка от сладко.

      Изтриване
  4. Предизвикателни, сладички и бързо се приготвят!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз добавям 3с.л.ром или коняк и вкусът е неповторим.


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако не хапват дечица можете да добавите алкохол по избор.

      Изтриване