сряда, 14 май 2014 г.

Шоколадов брауни

     Някои рецепти са толкова добри, че понякога трудно успявам да удържа хората около мен, навъртащи се като глутница гладни кучета, докато се опитвам да снимам. Едвам успявам да щракна и една снимка и сладкишът бива изяден на мига. Такъв е случаят и с това вкусно шоколадово брауни. Затова ви го представям само в една снимка, но реших, че не е за изпускане. Приготвя се с много малко и достъпни продукти, изключително бързо, а резултатът е превъзходен. Ако обичате по-мокро брауни можете да го печете около 20 минути. А ако обичате по-сухо 30. Вярвам, че особено дечицата ще го оценят много високо. Моите кукли бяха на върха на щастието като го опитаха :)))



Продукти за правоъгълна тава с размери 28:17 см:

1 натурален шоколад
125 г масло
1/2 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
2 ванилии
2 яйца
1/2 ч.ч. пресято брашно
щипка сол

Загрейте фурната на 180 градуса.
Стопете на водна баня шоколада, заедно с маслото. Отстранете от котлона и добавете захарта. Разбъркайте добре. Добавете ванилиите и солта. Охладете напълно сместа и чукнете последователно двете яйца, като разбърквате с миксер след всяко. Накрая сложете пресятото брашно и разбъркайте цялата смес добре. 
Изсипете я в намаслена и набрашнена тавичка и печете на 180 градуса около 20-30 минути, в зависимост дали го обичате по-мек по-средата или по-изпечен. Проверете с клечка. Охладете. Разрежете на квадрати.

Да ви е сладко!


Chocolate Brownie

Some recipes are so good that sometimes I struggle to restrain the people around me, hovering like a pack of hungry dogs, while trying to photograph. I barely manage to snap a photo and the cake is eaten at the moment. That's exactly the case with this delicious chocolate brownies. Therefore I present it in a single picture. It is prepared with very little and affordable products, is very fast, and the result is superb. If you like a wet Brownie you can bake for about 20 minutes. And if you like a dry one- 30 minutes. The children especially will appreciate it very high. 

Ingredients for a rectangular tray size 28:17 cm:

1 dark chocolate
125g butter
1/2 cup granulated sugar
1/2 cup brown sugar
2 vanillin
2 eggs
1/2 cup sifted flour
pinch of salt 

Preheat oven to 180 degrees.
Melt the chocolate on a water bath along with the butter. Remove from heat and add sugar. Mix well. Add vanilla and salt. Cool the mixture completely and add successively the two eggs, stirring with a mixer after each. Finally put the sifted flour mixture and mix all well. 
Pour it into a buttered and floured pan and bake at 180 degrees about 20-30 minutes, depending on whether you love softer in the middle or baked brownie. Check with a stick. Cool. Cut into squares.

Enjoy your meal!






30 коментара:

  1. Чудесно е, Ани и толкова шоколадово, ммммм :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Креми. Обичам всичко шокодово :)

      Изтриване
  2. Изглеждa великолепно. Мисля, че и моите шокочудовищa ще оценят високо. Имaм едно питaне, сигурно ще прозвучи глупaво, но понеже достa популярно е нaпоследък, a нa мен не ми е съвсем ясно....кaкво е брaуни? Пореднaтa чуждицa ли, която евентуaлно зaменя нaшето слaдкиш или е нещо съвсем друго и рaзлично?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, радвам се, че ви харесва. Брауни е чуждица за негърче, както Деси е пояснила по-долу. Идеята е, че е малко по мокро като консистенция по средата. Въпрос на вкус.

      Изтриване
    2. Блaгодaря, Aни. Един срaм по-мaлко зa мен :) Извинявaйте, че не се предстaвям, но ми искa някaквa регистрaция.

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Благодаря ти Деси, така е.

      Изтриване
    2. Брауни трябва да Кафявчо, не негърче:))

      Изтриване
  5. Ани,точно така го харесвам и аз-с хрупкава коричка и сочна срединка!Кой би чакал десетки снимки при такъв десерт пред себе си.....нашите хора са си герои да ни изтърпяват,но добре че свикват с времето :) .Открадвам ти едно парченце обезателно!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, абсолютно са герои да ни чакат :))))Както е хубаво, така и не е много лесно половинката ти да бъде кулинарен блогър!Почерпи се мила :)

      Изтриване
  6. Поредното шоколадово изкушение!
    Прегръдка, Ани!

    ОтговорИзтриване
  7. Направих сладкиша - много приятен, лично аз бих го предпочела по-горчив. Бърз и лесен, с налични продукти. Аз промених технологията, като разбих захарта с яйцата, а после прибавих разтопения шоколад с маслото, а накрая и брашното. Хареса ми. Ана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ана, радвам се, че опитахте браунито. Да, горчивината е въпрос на вкус. Можете да ползвате натурален шоколад или да намалите захарта, ако искате. Хронологията на продуктите в този случай не е от голямо значение. Радвам се, че ви е харесал :)

      Изтриване
  8. Ще си позволя да не се съглася, че брауни е Негърче. ;) Или може би Негърчето, което аз познавам, е доста по-различно от браунито. ;) Както и да е, и двете са чудесни.
    А твоето брауни, Ани, е прекрасно! Да ви е сладко, прегръдки от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, може би познаваме различни видове с теб ...:)
      Благодаря ти. Хубав ден.

      Изтриване
  9. Анонимен19 май 2014 г., 8:27

    Това беше първото ми брауни. Много вкусно се получи, просто разкош! Въпреки че малко го препекох и стана по-твърдо с дъвчаща консистенция, домашните много ентусиазирано го одобриха.
    Благодаря за лесната, бърза и вкусна рецепта, Ани!
    Мира

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за отзивите! Много се радвам, че ви е харесал. Поздрави

      Изтриване
  10. колко грама е шоколада ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 90 г стандартна плочка шоколад.

      Изтриване
  11. Сладкишът е фантастичен на вкус, но мисля, че обърках нещо с печенето. След 25-тата минута пробвах с клечка и все още имаше полепнала смес по нея и така печенето продължи около час. Резултатът беше ок докато беше топъл, но след като изстина стана като тухличка. Моля, коригирайте ме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ива, много дълго сте го пекли. Браунито е хубаво, когато е леко по-меко в средата, не съвсем изпечено. Въпреки всичко, много се радвам, че ви е харесало!

      Изтриване
  12. Здравей, Ани! Фен съм на рецептите ти и тази я правя за четвърти път поне. Днес съм рожденничка и искам да я направя, но да е двойна доза ( може би с крем сирене слой най-отгоре)...но дали ще се изпече или задължително трябва да е тънко? Предварително благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани, в такъв случай ти препоръчвам този Шоколадов, чийзкейк сладкиш. Той е точно това, което търсиш, брауни с чийз слой :) http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/08/blog-post_13.html

      Изтриване
  13. Шоколадовото брауни е фантастично.На мен по принцип всеки един шоколадов сладкиш ми харесва.Успехи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви харесва Вероника. Да ви е сладко!

      Изтриване
  14. Здравейте :) Благодаря за прекрасната рецепта. Бих искала да Ви задам един въпрос, който може би ще Ви се стори много глупав, но ме интересува: мога ли да заменя маслото с олио? Ако да, колко олио се пада на този грамаж масло? Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не бих заменила маслото с олио в тази рецепта. Ароматът на браунито идва от маслото и шоколада, докато олиото има по-натрапчив аромат и ще промени много вкуса и консистенцията.

      Изтриване
    2. Благодаря много Ани! Тък като от много скоро започнах да правя десерти, още съм нова! Ще пробвам рецептата и ще Ви напиша как е станало :)

      Изтриване