Някои рецепти са толкова добри, че понякога трудно успявам да удържа хората около мен, навъртащи се като глутница гладни кучета, докато се опитвам да снимам. Едвам успявам да щракна и една снимка и сладкишът бива изяден на мига. Такъв е случаят и с това вкусно шоколадово брауни. Затова ви го представям само в една снимка, но реших, че не е за изпускане. Приготвя се с много малко и достъпни продукти, изключително бързо, а резултатът е превъзходен. Ако обичате по-мокро брауни можете да го печете около 20 минути. А ако обичате по-сухо 30. Вярвам, че особено дечицата ще го оценят много високо. Моите кукли бяха на върха на щастието като го опитаха :)))
Продукти за правоъгълна тава с размери 28:17 см:
1 натурален шоколад
125 г масло
1/2 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
2 ванилии
2 яйца
1/2 ч.ч. пресято брашно
щипка сол
Загрейте фурната на 180 градуса.
Стопете на водна баня шоколада, заедно с маслото. Отстранете от котлона и добавете захарта. Разбъркайте добре. Добавете ванилиите и солта. Охладете напълно сместа и чукнете последователно двете яйца, като разбърквате с миксер след всяко. Накрая сложете пресятото брашно и разбъркайте цялата смес добре.
Изсипете я в намаслена и набрашнена тавичка и печете на 180 градуса около 20-30 минути, в зависимост дали го обичате по-мек по-средата или по-изпечен. Проверете с клечка. Охладете. Разрежете на квадрати.
Да ви е сладко!
Chocolate Brownie
Chocolate Brownie
Some recipes are so good that sometimes I struggle to restrain the people around me, hovering like a pack of hungry dogs, while trying to photograph. I barely manage to snap a photo and the cake is eaten at the moment. That's exactly the case with this delicious chocolate brownies. Therefore I present it in a single picture. It is prepared with very little and affordable products, is very fast, and the result is superb. If you like a wet Brownie you can bake for about 20 minutes. And if you like a dry one- 30 minutes. The children especially will appreciate it very high.
Ingredients for a rectangular tray size 28:17 cm:
1 dark chocolate
125g butter
1/2 cup granulated sugar
1/2 cup brown sugar
2 vanillin
2 eggs
1/2 cup sifted flour
pinch of salt
Preheat oven to 180 degrees.
Melt the chocolate on a water bath along with the butter. Remove from heat and add sugar. Mix well. Add vanilla and salt. Cool the mixture completely and add successively the two eggs, stirring with a mixer after each. Finally put the sifted flour mixture and mix all well.
Pour it into a buttered and floured pan and bake at 180 degrees about 20-30 minutes, depending on whether you love softer in the middle or baked brownie. Check with a stick. Cool. Cut into squares.
Enjoy your meal!
Чудесно е, Ани и толкова шоколадово, ммммм :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Креми. Обичам всичко шокодово :)
ИзтриванеИзглеждa великолепно. Мисля, че и моите шокочудовищa ще оценят високо. Имaм едно питaне, сигурно ще прозвучи глупaво, но понеже достa популярно е нaпоследък, a нa мен не ми е съвсем ясно....кaкво е брaуни? Пореднaтa чуждицa ли, която евентуaлно зaменя нaшето слaдкиш или е нещо съвсем друго и рaзлично?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, радвам се, че ви харесва. Брауни е чуждица за негърче, както Деси е пояснила по-долу. Идеята е, че е малко по мокро като консистенция по средата. Въпрос на вкус.
ИзтриванеБлaгодaря, Aни. Един срaм по-мaлко зa мен :) Извинявaйте, че не се предстaвям, но ми искa някaквa регистрaция.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеБрауни е от негърче
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Деси, така е.
ИзтриванеБрауни трябва да Кафявчо, не негърче:))
ИзтриванеАни,точно така го харесвам и аз-с хрупкава коричка и сочна срединка!Кой би чакал десетки снимки при такъв десерт пред себе си.....нашите хора са си герои да ни изтърпяват,но добре че свикват с времето :) .Открадвам ти едно парченце обезателно!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, абсолютно са герои да ни чакат :))))Както е хубаво, така и не е много лесно половинката ти да бъде кулинарен блогър!Почерпи се мила :)
ИзтриванеПоредното шоколадово изкушение!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Ани!
Да ти е сладко Инче :))
ИзтриванеНаправих сладкиша - много приятен, лично аз бих го предпочела по-горчив. Бърз и лесен, с налични продукти. Аз промених технологията, като разбих захарта с яйцата, а после прибавих разтопения шоколад с маслото, а накрая и брашното. Хареса ми. Ана
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ана, радвам се, че опитахте браунито. Да, горчивината е въпрос на вкус. Можете да ползвате натурален шоколад или да намалите захарта, ако искате. Хронологията на продуктите в този случай не е от голямо значение. Радвам се, че ви е харесал :)
ИзтриванеЩе си позволя да не се съглася, че брауни е Негърче. ;) Или може би Негърчето, което аз познавам, е доста по-различно от браунито. ;) Както и да е, и двете са чудесни.
ОтговорИзтриванеА твоето брауни, Ани, е прекрасно! Да ви е сладко, прегръдки от мен! :)
Гери, може би познаваме различни видове с теб ...:)
ИзтриванеБлагодаря ти. Хубав ден.
Това беше първото ми брауни. Много вкусно се получи, просто разкош! Въпреки че малко го препекох и стана по-твърдо с дъвчаща консистенция, домашните много ентусиазирано го одобриха.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за лесната, бърза и вкусна рецепта, Ани!
Мира
Благодаря за отзивите! Много се радвам, че ви е харесал. Поздрави
Изтриванеколко грама е шоколада ?
ОтговорИзтриване90 г стандартна плочка шоколад.
ИзтриванеСладкишът е фантастичен на вкус, но мисля, че обърках нещо с печенето. След 25-тата минута пробвах с клечка и все още имаше полепнала смес по нея и така печенето продължи около час. Резултатът беше ок докато беше топъл, но след като изстина стана като тухличка. Моля, коригирайте ме!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ива, много дълго сте го пекли. Браунито е хубаво, когато е леко по-меко в средата, не съвсем изпечено. Въпреки всичко, много се радвам, че ви е харесало!
ИзтриванеЗдравей, Ани! Фен съм на рецептите ти и тази я правя за четвърти път поне. Днес съм рожденничка и искам да я направя, но да е двойна доза ( може би с крем сирене слой най-отгоре)...но дали ще се изпече или задължително трябва да е тънко? Предварително благодаря!
ОтговорИзтриванеЖани, в такъв случай ти препоръчвам този Шоколадов, чийзкейк сладкиш. Той е точно това, което търсиш, брауни с чийз слой :) http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/08/blog-post_13.html
ИзтриванеШоколадовото брауни е фантастично.На мен по принцип всеки един шоколадов сладкиш ми харесва.Успехи.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесва Вероника. Да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте :) Благодаря за прекрасната рецепта. Бих искала да Ви задам един въпрос, който може би ще Ви се стори много глупав, но ме интересува: мога ли да заменя маслото с олио? Ако да, колко олио се пада на този грамаж масло? Благодаря :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не бих заменила маслото с олио в тази рецепта. Ароматът на браунито идва от маслото и шоколада, докато олиото има по-натрапчив аромат и ще промени много вкуса и консистенцията.
ИзтриванеБлагодаря много Ани! Тък като от много скоро започнах да правя десерти, още съм нова! Ще пробвам рецептата и ще Ви напиша как е станало :)
ИзтриванеЗдравейте Ани! Няколко пъти съм приготвяла тази рецепта, любима ни е. Наближава рождения ден на дъщеря ми. Тя много обича Вашето брауни. Въпросът ми е за форма с размер 26 сантиметра, трябва ли да увеличавам количеството на продуктите?
ОтговорИзтриванеЖелая на Вас и семейството Ви много здраве, мир и благополучие! Светли и щастливи празници!
Здравейте, моята тавичка е 28:17. като размер.
ИзтриванеЗдравейте! Да, знам размера на Вашата тавичка, чудех се за моята. Благодаря за отговора!
ОтговорИзтриванеСлънчев и усмихнат ден!
Кръгла тавичка 26 см ли? Ако е кръгла увеличете ги с 1/2.
Изтриване