понеделник, 19 май 2014 г.

Талиатели със сьомга в сос Алфредо

      Последната рецепта с Норвежка сьомга, която ще ви предложа е Талиателе със сьомга в сос Алфредо. Крехка сьомга, сотирана в кремообразен, чеснов сос Алфредо с копър, горчица и лимонов сок, поднесени върху пресни талиатели. Този сос ми стана любим. Прави пастата много сочна и ароматна.


продукти:

450 г прясна Норвежка сьомга
черен пипер
сол

300 г талиателе
1 ч.л. сол

продукти за сос Алфредо:

2 скилидки чесън
50 мл. зехтин
1 1/2 голяма ч.ч. готварска сметана Хопла
75 мл. бяло вино
75 мл. био зеленчуков бульон
1  с.л. Дижонска горчица
1 ч.ч. чери домати
1 ч.л. лимонов сок
черен пипер
сол
2 с.л. масло
няколко стръка пресен копър

пармезан по желание


Сварете пастата според указанията, с 1 ч.л. сол, за 4 минути, ако е прясна и 11 минути, ако е суха. Отцедете водата и оставете малко на дъното. 
Подгответе си продуктите, зеленчуковия бульон и нарежете сьомгата на малки кубчета. Поръсете я с черен пипер и сол.


В тиган налейте зехтин и стиснете двете скилидки чесън. Запържете ги за минутка, колкото да отделят аромата си. Внимавайте да не ги прегорите. Налейте бялото вино и кипнете за минута-две. Добавете зеленчуковия бульон и сметаната и разбъркайте добре. Сложете и горчицата и лимоновия сок. Накрая добавете кубчетата сьомга и нарязаните на четвъртинки чери домати. Гответе 3-4 минути, докато се сготвят и сосът леко се сгъсти. Отстранете от огъня и сложете масло и нарязан на ситно копър. Разбъркайте и сосът е готов. Смесете го с пастата.
Поднесете я топла, по желание поръсена с Пармезан. 


Да ви е сладко!


Tagliatelle with salmon in Alfredo sauce


The last recipe with Norwegian salmon, which I will offer you is Tagliatelle with salmon in Alfredo sauce. Fragile salmon sautéed in cream, garlic alfredo sauce with dill, mustard and lemon juice, served over fresh tagliatelle. This sauce was my favorite. Makes pasta very juicy and aromatic.

Ingredients:


450 g fresh Norwegian salmon
pepper
salt 


300g tagliatelle
1 teaspoon salt

ingredients for Alfredo sauce: 

2 cloves garlic
50 ml. olive oil
1 1/2 cups large Hoppla cooking cream
75 ml. white wine75 ml.
organic vegetable broth
1 tablespoon Dijon mustard
1 cup cherry tomatoes
1 tsp lemon juice
pepper
salt
2 tablespoons butter
a few sprigs of fresh dill Parmesan if desired

Cook pasta as directed, 1 tsp salt, 4 min if fresh and 11 minutes if it is dry. Drain the water and leave some at the bottom. 

Prepare products, vegetable broth and cut the salmon into small cubes. Sprinkle salmon with pepper and salt.
In a pan pour olive oil and squeeze the two cloves of garlic. Fry them for a minute, just to add their flavor. Be careful not to burn it. Pour the white wine and boil for a minute or two. Add vegetable broth and cream and mix well. Put the mustard and lemon juice. Finally, add the salmon cubes and chopped cherry tomatoes into quarters. Cook 3-4 minutes until cooked and the sauce is slightly thickened. Remove from heat and put the butter and chopped dill. Mix and the sauce is ready. Mix it with the pasta.
Serve it warm, optionally sprinkled with Parmesan. 

Enjoy your meal! 






Адаптирано от: http://www.salmonfromnorway.com/Recipes/USA/Norwegian-Salmon-Fettuccini-Alfredo

20 коментара:

  1. Първо да кажа, че много обичам сос Алфредо, но не съм си го приготвяла досега, а с цялата комбинация ще се размажа от кеф, буквално! Прекрасна рецепта! Прекрасен утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поли, сосът е божествен. Много сочен, течен и вкусен :) Така го обичам, не си падам по суха паста. Непременно го опитай. Поздрави :)

      Изтриване
  2. Ах, точно по мой вкус! Записвам продуктите и затварям, защото ужасно огладнях! Оле и с бяло винце...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Pavlety, комбинацията е чудесна. Сигурна съм, че много ще ти хареса :) Поздрави и хубав ден

      Изтриване
  3. Ани, изпипала си чудесно рецептата, страхотна вкусотия! :)
    Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубавице, мислех, че ще те видя на курса по телешко ;))
      Радвам се, че ти харесва. Любителите на паста ще я оценят ;) Прегръдки

      Изтриване
  4. Прекрасна рецепта и презентация както винаги, Ани! Поздрави и усмихната седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска, много си мила, както винаги. И твоите презентации са страхотни напоследък! Поздравявам те!

      Изтриване
  5. Не е редно, човек да поглежда нещо такова точно преди обяд :( Не знам как ще издържа.
    Невероятна вкусотия си приготвила Ани, заслужава си да се опита тази рецепта!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таня, здравей :) След работа купи продуктите и запретвай ръкави. Отнема има няма 30 минути всичко. Лесно и вкусно. Да се похвалиш после :)

      Изтриване
  6. Ани,пак прекрасна рецепта и великолепни кадри ми блазнят окото при теб,поздравления!Обещавам да тествам този сос и в домашна обстановка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росче, много ще се радвам ако опиташ. Прегръдки и благодаря!

      Изтриване
  7. Чудо :), ще пробвам, обаче с пилешко. Поздрави, Лора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лорче, мисля, че също ще стане много добре! Успех!

      Изтриване
  8. Лесно, вкусно и с чудесна комбинация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Обожавам паста, а пък с тази сьомга и копър направо си придърпвам чинийката :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. С горепосочените продукти колко порции излизат?

    ОтговорИзтриване
  11. У дома обикновено готвя за четирима.

    ОтговорИзтриване