Последната рецепта с Норвежка сьомга, която ще ви предложа е Талиателе със сьомга в сос Алфредо. Крехка сьомга, сотирана в кремообразен, чеснов сос Алфредо с копър, горчица и лимонов сок, поднесени върху пресни талиатели. Този сос ми стана любим. Прави пастата много сочна и ароматна.
продукти:
450 г прясна Норвежка сьомга
черен пипер
сол
300 г талиателе
1 ч.л. сол
продукти за сос Алфредо:
2 скилидки чесън
50 мл. зехтин
1 1/2 голяма ч.ч. готварска сметана Хопла
75 мл. бяло вино
75 мл. био зеленчуков бульон
1 с.л. Дижонска горчица
1 ч.ч. чери домати
1 ч.л. лимонов сок
черен пипер
сол
2 с.л. масло
няколко стръка пресен копър
пармезан по желание
Сварете пастата според указанията, с 1 ч.л. сол, за 4 минути, ако е прясна и 11 минути, ако е суха. Отцедете водата и оставете малко на дъното.
Подгответе си продуктите, зеленчуковия бульон и нарежете сьомгата на малки кубчета. Поръсете я с черен пипер и сол.
В тиган налейте зехтин и стиснете двете скилидки чесън. Запържете ги за минутка, колкото да отделят аромата си. Внимавайте да не ги прегорите. Налейте бялото вино и кипнете за минута-две. Добавете зеленчуковия бульон и сметаната и разбъркайте добре. Сложете и горчицата и лимоновия сок. Накрая добавете кубчетата сьомга и нарязаните на четвъртинки чери домати. Гответе 3-4 минути, докато се сготвят и сосът леко се сгъсти. Отстранете от огъня и сложете масло и нарязан на ситно копър. Разбъркайте и сосът е готов. Смесете го с пастата.
Поднесете я топла, по желание поръсена с Пармезан.
Tagliatelle with salmon in Alfredo sauce
The last recipe with Norwegian salmon, which I will offer you is Tagliatelle with salmon in Alfredo sauce. Fragile salmon sautéed in cream, garlic alfredo sauce with dill, mustard and lemon juice, served over fresh tagliatelle. This sauce was my favorite. Makes pasta very juicy and aromatic.
Ingredients:
450 g fresh Norwegian salmon
pepper
salt
300g tagliatelle
1 teaspoon salt
ingredients for Alfredo sauce:
2 cloves garlic
50 ml. olive oil
1 1/2 cups large Hoppla cooking cream
75 ml. white wine75 ml.
organic vegetable broth
1 tablespoon Dijon mustard
1 cup cherry tomatoes
1 tsp lemon juice
pepper
salt
2 tablespoons butter
a few sprigs of fresh dill Parmesan if desired
Първо да кажа, че много обичам сос Алфредо, но не съм си го приготвяла досега, а с цялата комбинация ще се размажа от кеф, буквално! Прекрасна рецепта! Прекрасен утрешен ден!
ОтговорИзтриванеПоли, сосът е божествен. Много сочен, течен и вкусен :) Така го обичам, не си падам по суха паста. Непременно го опитай. Поздрави :)
ИзтриванеАх, точно по мой вкус! Записвам продуктите и затварям, защото ужасно огладнях! Оле и с бяло винце...
ОтговорИзтриванеPavlety, комбинацията е чудесна. Сигурна съм, че много ще ти хареса :) Поздрави и хубав ден
ИзтриванеАни, изпипала си чудесно рецептата, страхотна вкусотия! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Хубавице, мислех, че ще те видя на курса по телешко ;))
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва. Любителите на паста ще я оценят ;) Прегръдки
Прекрасна рецепта и презентация както винаги, Ани! Поздрави и усмихната седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеЛюска, много си мила, както винаги. И твоите презентации са страхотни напоследък! Поздравявам те!
ИзтриванеНе е редно, човек да поглежда нещо такова точно преди обяд :( Не знам как ще издържа.
ОтговорИзтриванеНевероятна вкусотия си приготвила Ани, заслужава си да се опита тази рецепта!
Поздрави!
Таня, здравей :) След работа купи продуктите и запретвай ръкави. Отнема има няма 30 минути всичко. Лесно и вкусно. Да се похвалиш после :)
ИзтриванеАни,пак прекрасна рецепта и великолепни кадри ми блазнят окото при теб,поздравления!Обещавам да тествам този сос и в домашна обстановка!
ОтговорИзтриванеРосче, много ще се радвам ако опиташ. Прегръдки и благодаря!
ИзтриванеЧудо :), ще пробвам, обаче с пилешко. Поздрави, Лора
ОтговорИзтриванеЛорче, мисля, че също ще стане много добре! Успех!
ИзтриванеЛесно, вкусно и с чудесна комбинация!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти Тили.
ИзтриванеОбожавам паста, а пък с тази сьомга и копър направо си придърпвам чинийката :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Зори, да ти е сладко :)
ИзтриванеС горепосочените продукти колко порции излизат?
ОтговорИзтриванеУ дома обикновено готвя за четирима.
ОтговорИзтриванеРецептата изглежда вкусна, но това не е сос Алфредо а сметанов сос с масло.
ОтговорИзтриванеПоздрави!