вторник, 20 май 2014 г.

Пролетна салата с пресен спанак, бакла и Моцарела и брускета с авокадо мус и рохко яйце

    Странни хора сме фууд блогърите :) Понякога вдъхновението ни идва във възможно най-неочакваните моменти. Дори, когато трима души правят пролетно почистване на дома внезапно може да ни дойде музата да си направим вкусна, пролетна салатка с пресен спанак, бакла и Моцарела и за разкош да си я поднесем с брускета с авокадо мус и рохко яйце. Истинско пиршество за небцето! Доставих си огромно удоволствие и дори набързо, тайничко щракнах няколко кадъра. Свежа, пролетна, полезна и много вкусна салата с пристрастяващо вкусна брускета. Липсваше ми само чашката бяло вино, за да бъде удоволствието пълно. Важни са малките удоволствия. Поднесете си красив и вкусен обяд и се усмихнете на деня :) 


продукти:

200 г пресен спанак
две шепи шушулки бакла
1/2 меко авокадо
7-8 чери доматчета
маринован артишок
120 г Моцарела
ситно настърган Пармезан
зехтин
сол

продукти за брускетата:

филия хляб
1/2 меко авокадо
сирене Моцарела
листо пресен спанак
1 рохко сварено яйце
няколко зрънца бакла
сол
черен пипер


Измийте и поставете листата от спанак. Почистете баклата от шушулките и ги сварете за минута-две, докато набъбне. Почистете горния слой люспа на баклата. Нарежете чери доматите на половинки и Моцарелата на парченца. Обелете авокадото и го нарежете.
Смесете в купа листата от спанак, баклата, чери доматите, нарязания артишок, сиренето Моцарела и авокадото. Полейте със струйка зехтин, поръсете със сол и фино настърган Пармезан.


Намачкайте грубо половината авокадо с вилица. Препечете филията хляб и я намажете с пастета от авокадо. Отгоре поставете два резена Моцарела, листенце спанак и разрязаното на половина рохко яйце. Поръсете с черен пипер и сол и декорирайте със зрънца бакла. 

Поднесете салатата, заедно с брускетата с авокадо, Моцарела и рохко яйце. 


Да ви е сладко!


Spring salad with fresh spinach, beans and mozzarella bruschetta with avocado mousse and soft-boiled egg

Strange people are food bloggers :) Sometimes inspiration comes to us in the most unexpected moments. Even if three people do spring cleaning at the house suddenly muse comes to make delicious spring salad with fresh spinach, beans and Mozzarella and serve it with bruschetta with avocado mousse and soft-boiled egg. A real feast for the palate! I delivered my great pleasure and even hastily, secretly snapped a few shots. Fresh, spring, healthy and very tasty salad with addictive, delicious bruschetta. I missed my glass of white wine to be full of pleasure. Small pleasures are important. Serve your beautiful and delicious lunch and smile the day :) 

Ingredients:

200 g fresh spinach
two handfuls of bean pods
1/2 soft avocados
7-8 cherry tomatoes
marinated artichokes
120g Mozzarella
finely grated Parmesan cheese
olive oil
salt

bruschetta ingredients: 

slice of bread 
1/2 avocado
soft cheese Mozzarella 
fresh leaf spinach 
1 soft-boiled egg 
few grains beans 
salt
pepper

Wash the spinach leaves. Clean beans from the pods and cook them for a minute or two until they were soft. Clean the top layer skin of the beans. Cut the cherry tomatoes into halves and Mozzarella pieces. Peel the avocado and cut it.
Mix in a bowl of spinach leaves, beans, cherry tomatoes, sliced ​​artichokes, mozzarella cheese and avocado. Sprinkle with a trickle of olive oil, salt and finely grated Parmesan.
Mash roughly half the avocado with a fork. Toast bread and then spread with avocado paste. Top with two slices of mozzarella, spinach leaf and cut in half soft-boiled egg. Sprinkle with pepper and salt and decorate with beans. 

Serve salad with bruschetta with avocado, mozzarella and soft-boiled egg.
Enjoy your meal!

6 коментара:

  1. Ани, чудесно си се зарадвала! :) Аз бих пропуснала само рохкото яйце, не обичам... ;)
    Поздави сърдечни и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох Гери, ако е домашно и сурово бих го яла :))) шегувам се. Много обичам яйца. Прегръдки

      Изтриване
  2. Няма начин, ще ти ги изям и двете! Не мога да определя фаворит... :) Вкусно и здравословно! Много ми допадат!
    Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам, че са точно по твой вкус, нали? Радвам се, че ти допаднаха Тики. Прегръдки

      Изтриване
  3. Ооо,с Петя днес много подстрекавате с тези брускети...Ани и твоята версия много ми харесва,особено с рохкото яйце!Салатката е поредна твоя фантастична интерпретация със спанак!
    Прегръдка и хубав уикенд,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росче, радвам се, че си забелязала колко обичам спанак, и че често експериментирам с него. Сигурна съм, че много би ти харесал обяда :) Благодаря ти, че се отби и хубав ден :)

      Изтриване