Леко кисела круша, с плънка от сладък шоколад и орехи, обвита в златиста коричка - този оригинален десерт би могъл да бъде идеалната компания на Вашата чаша Мерло и повод за добро настроение през есента.
Продукти:
3 бр. круши
1/2 бутер тесто
шепа орехи
1/2 натурален шоколад
1 жълтък
Измийте и подсушете крушите. Издълбайте дупка отдолу, откъм широката страна, и извадете семките. Напълнете отворите с шоколад и орехи.
Постелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса.
С помощта на чаша отрежете кръгчета от бутер тестото и ги залепете откъм отворите на крушите. Сложете ги в тавата. Изрежете ленти от бутер тестото и с тях увийте крушите, като леко застъпвате.
Намажете с разбит жълтък и печете около 20 минути, или докато коричката добие хубав загар.
-----------------------------------------
ЕТНО Мерло
Меко. Кадифено и Богато.
ЕТНО Мерло е вино, което обещава мекота,
пивкост, сочност. Ако искате вино, което да изпиете на един дъх, не се
колебайте...изберете ЕТНО Мерло.
Със своя пурпурен цвят и аромат, доминиран от зрели черни череши, синя слива, съчетаващи се прекрасно с дискретните нюанси на ванилия, ЕТНО Мерло ви дава хармоничен и балансиран вкус, със зрели танини и приятна топлина на финала. Наздраве!
Да ви е сладко!