сряда, 26 май 2010 г.

Разядка с авокадо, грах и мента, върху хлебно канапе

   Много обичам авокадо с чесън. Обичам и сладкия грах на Бондуел. Често приготвям пюре от грах като гарнитура към различни видове месо. Признавам, че комбинацията от двете ме изненада приятно. А като прибавих и аромата на свежи листенца мента и пресен сок от лайм и вкусът стана вълшебен. Получи се е една прекрасна, свежа разядка, поднесена по стилен начин върху кръгло канапе от пълнозърнесто хлебче.


Продукти:

1 бр. авокадо
1 малка консерва грах на Бондуел (отцеден от водата)
2 с. л. сок от лайм
3 по-големи скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
5-6 свежи листенца мента
пълнозърнест или ръжен хляб за канапето

Издълбайте вътрешността на авокадото и я смелете в блендера, заедно със сока от лайм и чесъна. Прибавете солта и отцедения грах. Накрая овкусете с листата мента. Пасирайте до гладкост и докато сместа придобие хубав зелен цвят.
Сложете една филийка хляб на равна повърхност и с чаена чаша, с диаметър около 7 см. отрежете кръгчета. Отрежете колкото желаете. Останалите изрезки хляб можете да използвате за вкусни домашни кюфтенца. Намажете кръгчетата обилно със сместа и поднесете като предястие върху голяма чиния.

Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. И аз обичам авокадо, а тази комбинация смятам, че ще ми допадне :)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Надявам се да ти хареса комбинацията Дани. Свежо и пикантно :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване