Продукти (за двама):
1 свински джолан
4 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
50 гр. меко масло
черен пипер
червен пипер
сол
1 с.л. зехтин
горчица
лимонов сок
бяло вино
1 кг. пресни картофи
Забърква се смес от чесъна, нарязан на ситно, магданоза, парченцата масло, черния, червения пипер, солта и зехтина и с нея се шпикова джоланът. Парчето месо се обтрива с горчица, малко червен пипер, черен пипер и сол. Полива се с лимонов сок. Месото се маринова в бяло вино с малко водичка и се оставя да престои така 5-6 часа, покрито с кухненско прозрачно фолио. Пече се в предварително загрята фурна 2 часа на 200 градуса под фолио. След час и половина се повдига фолиото, намазва се обилно с масло и се добавят пресните картофки отстрани, овкусени със сол, черен пипер, червен пипер и малко чесън на прах. Когато картофите се опекат се вади цялото ястие от фурната.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар