неделя, 2 май 2010 г.

Мохито чийзкейк


Продукти:

3 пакета обикновено крема сирене
1 пакет прясна мента
2 с.л. течна сметана
1 с.л. пудра захар
2 ванилии
кората на 1/2 лайм
1 с.л. коняк
2 пакета чаени бисквити с масло
125 гр. масло

За подложката:
Бисквитите се смилат в робота, заедно с маслото до получаване на маслени трохи. В купички се сипва по малко от сместа, като леко се притиска с пръсти, за да се получи тънко блатче. Не бива да се натъпква прекалено, защото като стегне трудно ще се реже.

За крема:
В блендера се слагат всички продукти за крема - крема сиренето, сметаната, пудрата захар, ванилиите, коняка, кората от лайм и листата от прясна мента. Всичко се пасира до гладкост. Възможно е да останат части от листенца от ментата.
Сместа се разпределя върху подложките в купичките.
Десертът се декорира с листа от мента и се охлажда в хладилника за няколко часа преди консумация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар