Продукти за млечния крем:
2 ч.ч. прясно млякополовин ч.ч. захар
7 с.л. брашно
3 с.л. кокос
2 ванилии
500 гр. Маскарпоне
2 бели шоколада
сладко от зелени смокини
1 пакет белени бадеми
продукти за блатовете (2 бр.):
6 жълтъка
6 с.л. захар4 с.л. брашно
6 белтъка
ром
сироп от смокиновото сладко
1 ч.ч. захар
1/2 пакет белени бадеми, предварително запечени за 1-2 минути в микроволнова фурна
Млякото се затопля на котлона и към него бавно, с бъркане се добавят, предварително смесените брашно и захар. Бърка се до получаването на пухкав крем. Докато е още топъл към крема се добавят 3 с.л. кокос и 2 ванилии. Оставя се да се охлади.
Маскарпонето се разбива с миксер и към него се добавя охладеният млечен крем. Прибавят се двата бели шоколада, предварително разтопени на водна баня, нарязаните на малки парченца смокини и бадемовият крокан.
За всеки от двата блата се забърква, с миксера, смес от 3 жълтъка, 3 с.л. захар и 2 с.л. брашно и накрая, разбитите на сняг белтъци. На дъното на тортена чиния с ринг се слага хартия за печене, така че да обхване и страниците и се изсипва сместа. Пече се, докато клечката излиза суха.
Няма коментари:
Публикуване на коментар