Търсене в този блог

сряда, 12 май 2010 г.

Лимонов чийзкейк

Продукти за  подложката:

2 пакета чаени бисквити с масло
100 гр. печени лешници
125 гр. масло

Продукти за крема:

3 кутии натурално крема сирене Филаделфия
200 гр. захар
3 яйца
кората на 1 1/2 лимон
малко лимонов сок
капачка коняк
2 ванилии

Бисквитите се пасират в блендера, заедно с лешниците. Добавя се мекото масло и се разбива докато се получат маслени трохи.
Крема сиренето се разбива, заедно със захарта с помощта на миксер. Към него се добавят трите яйца. Накрая се овкусява с лимоновата кора, сока, коняка и ванилията.
В тортена форма с ринг се слага хартия за печене, като се покриват и страните. Изсипват се маслените трохи, като внимателно с лъжица се оформя по-висок борд и леко се заравнява дъното. Не бива да се натъпква прекалено, за да не стане много твърдо при опичането. Кремът се изсипва в подложката. Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-35 мин. Трябва леко да мърда средата при разклащане на съда. Добре е да се консумира след 24 часа, за да се охлади добре в хладилник и да стегне.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. какъв размер е тортената форма?

    ОтговорИзтриване
  2. Сложихме кората на 1 и половина лимони и стана супер горчив чийзкейка. Иначе вкуса е много приятен, с изключение на корите, които напълно развалят рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Често лимоните ги пръскат с парафин, дори лепнат, когато се мият, и вероятно той горчи. Мийте лимоните с четка със сапун и много добре ги изплакнете. Съжалявам, че не ви е допаднала рецептата.

      Изтриване