четвъртък, 27 май 2010 г.

Мус с мента и бял шоколад


Преди време правих мохито чийзкейк. Дойде пролетта и на пазара започнаха да се намират все по-често прясна мента и лайм. Реших да си взема и този път да направя един по-различен ментов мус - с бял шоколад. Направих малка доза, защото не знаех дали опитът ще бъде успешен, но, както се досещате, съжалих. Особено след като се охлади добре за едно денонощие в хладилник мусът доби консистенция на течен шоколад, но ментово свеж и леко киселеещ от лайма.


Продукти за 2 бр:

1 кутия крема сирене Филаделфия
1/2 бял шоколад Milka Luflee'
1 ванилия
1 1/2 с.л. сок от лайм
листата от 4 стръка прясна мента

Сложете парченцата бял шоколад в огнеопорен съд на водна баня на котлона, за да се разтопи. Разбъркайте. Сложете съда в студена вода, за да се охлади шоколада.
В кухненски робот сложете крема сиренето, ванилията, сока от лайм, листенцата мента и разтопения бял шоколад. Пасирайте до гладкост. Разпределете муса в купички, декорирайте с листенце прясна мента и охладете за едно денонощие в хладилник.




3 коментара:

  1. Обичам вкусът на мента и лайм, а с добавка на шоколад, ммм... :) Чудесно предложение!
    Заповядай при мен - имаш награда.

    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение!!!
    Непременно ще го опитам!

    Тук се очертава да бъде много интересно - радвам се, че те открих Ани беше чрез "Домашно приготвена храна" на Русанка.
    Приятна и вкусна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти Тони, трогната съм от вниманието! :)

    Здравей Мария, и добре дошла при мен:)
    Надявам се да откриеш интересни идеи за вкусни ястия и десерти и разбира се да ти хареса мусът:)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване