Преди време правих мохито чийзкейк. Дойде пролетта и на пазара започнаха да се намират все по-често прясна мента и лайм. Реших да си взема и този път да направя един по-различен ментов мус - с бял шоколад. Направих малка доза, защото не знаех дали опитът ще бъде успешен, но, както се досещате, съжалих. Особено след като се охлади добре за едно денонощие в хладилник мусът доби консистенция на течен шоколад, но ментово свеж и леко киселеещ от лайма.
1 кутия крема сирене Филаделфия
1/2 бял шоколад Milka Luflee'
1 ванилия
1 1/2 с.л. сок от лайм
листата от 4 стръка прясна мента
Сложете парченцата бял шоколад в огнеопорен съд на водна баня на котлона, за да се разтопи. Разбъркайте. Сложете съда в студена вода, за да се охлади шоколада.
В кухненски робот сложете крема сиренето, ванилията, сока от лайм, листенцата мента и разтопения бял шоколад. Пасирайте до гладкост. Разпределете муса в купички, декорирайте с листенце прясна мента и охладете за едно денонощие в хладилник.
Обичам вкусът на мента и лайм, а с добавка на шоколад, ммм... :) Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеЗаповядай при мен - имаш награда.
Поздрави :)
Страхотно предложение!!!
ОтговорИзтриванеНепременно ще го опитам!
Тук се очертава да бъде много интересно - радвам се, че те открих Ани беше чрез "Домашно приготвена храна" на Русанка.
Приятна и вкусна вечер!
Благодаря ти Тони, трогната съм от вниманието! :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Мария, и добре дошла при мен:)
Надявам се да откриеш интересни идеи за вкусни ястия и десерти и разбира се да ти хареса мусът:)
Хубава вечер!