неделя, 2 май 2010 г.

Сьомга в тесто




Продукти:

2 филета от сьомга
100 гр. рукола
2 с.л. кисело мляко
100 гр. сирене Маскарпоне
4 стръка копър
1/2 ч.л. сол
250 гр. брашно
125 гр. краве масло
2 с.л. кисело мляко
2-3 щипки сол
1 яйце за намазване

Пасираме в робота продуктите за крема - руколата, киселото мляко, Маскарпонето, копъра и солта, докато се получи крем.
Пресяваме брашното и прибавяме маслото на парченца. Прибавяме 2 с.л. кисело мляко и сол и месим с върха на пръстите. Оставяме готовото тесто в хладилника за 20 мин.
След като почине тестото го разделяме на две парчета и всяко разточваме на правоъгълник. В средата поставяме филето от сьомга, отгоре поливаме обилно с крема и завиваме като плик, така, че да не остане въздух и да не изтече крема. Слагаме запечатаното тесто в тава със затворената част надолу. Правим прорези на повърността и намазваме с яйце. Печем на 180 градуса 30-40 мин. и поднасяме топло, гарнирано с крем.
Източник: Кухнята на Звездев

2 коментара:

  1. Обещава да е много вкусно!

    Благодаря за споделянето на рецептата, Звездев не го следя, а има добри предложения!

    Поздрави, Ани и пожелание за хубави майски дни :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Димитрана, наистина е много вкусно :)
    Весели празници и на теб :)

    ОтговорИзтриване